League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe, Bursaspor Esports’u yenerek Yarı Final’e yükseldi

Son TBF şampiyonu 1907 Fenerbahçe, ligin çaylak ekibi Bursaspor Esports’u 4 maçlık seri sonunda 3-1’lik ikna edici bir skorla yenmeyi başardı ve Yari Final’de Bahçeşehir Supermassive’nin rakibi oldu.

Mevsimin ikinci yarısından itibaren yükselen bir performans gösteren Vadi’nin Boğaları, aynı çıkışı Bursaspor Esports karşısında da göstermeyi başardı. BUR adına ise kazandıkları bir maçta taraftarlarına gösterdikleri gelecek vaat eden performans izleyicilere keyif verdi. Maçlarda özellikle FB’nin organize takım savaşları ve BUR’un maçlarda denediği nispeten farklı tercihler maçların seyir zevkini arttırdı.

Serinin ilk maçında BUR erken oyundan önde çıkan taraf oldu. Ancak FB, aldığı harita görevleri ile orta oyunda vitesi arttırdı ve kurduğu pusular ile çıkarttığı iyi takım savaşları sayesinde üstünlüğü ele geçirmeyi başardı. Daha sonra Baron güçlendirmesini alan FB, maçı kapatmayı başardı. İkinci maç ise tamamen FB kontrolünde geçti. Özellikle Move ve Zergsting’in harikalar yarattığı ikinci maçta FB ekibi oyunun başında aldığı üstünlüğü maçın tamamına yaymayı başardı. Yalnızca bir kule vererek kazandığı maçta FB, özellikle orman ve alt koridordan kurduğu baskıyla rakibi kendi üssüne hapsetmeyi başardı. Harita görevlerini bu maçta da iyi kontrol eden FB, bu maçı da ilk maç gibi aldığı Baron güçlendirmesini kullanarak bitirmeyi başardı.

Üçüncü maçta FB erken oyundan orta oyuna kadar sürücü koltuğundaydı. Ancak takımın belki de en çok güvendiği isim olan Frozen, çok büyük bir karar hatası yapınca BUR önce takım savaşını daha sonra ise Baron güçlendirmesini almayı başardı. Daha sonra bu güçlendirme ile oyunu tutmayı başaran BUR, güçlenmiş olan Ezreal’in yanında Cassiopeia ve Camille’nin de güçlenmesini sağlayarak kazandığı takım savaşlarıyla birlikte üstünlüğü aldı ve 31.dakikada iyi bir takım savaşı yaparak maçı kapattı. Son maçta bir kez daha baştan sona FB’nin üstün olduğu bir maç izledik. Rakibine bir kez daha yalnızca bir kule vererek maçı kazanan ekipte özellikle Zergsting yeniden yıldızlaştı. Takım halinde üstünlük kuran ve bu üstünlüğü her koridorda yaymayı başaran FB, rakibine 3 tane Ejder kaptırmış olsa da aldığı Alev Ejderleriyle birlikte üstünlüğünü arttırdı. Harita hareketlerinde de rakibinin önünde olan FB, son olarak yaptığı takım savaşının ardından üstün çıktı ve inhibitörleri açık olan koridorlardan ittirerek maçı kazandı.

Dört maç sonunda adını Yarı Final’e yazdıran ekip, Bahçeşehir Supermassive’nin rakibi oldu. Son Türkiye Büyük Finali’nin rövanşı niteliğinde olacak olan maç haftaya Pazar oynanacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir