League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe Espor, Çilekler karşısında galibiyete uzandı

Heyecanın son sürat devam ettiği Şampiyonluk Ligi 2017 Yaz Mevsimi’nde, ikinci hafta ikinci gün mücadeleleri 1907 Fenerbahçe Espor ile Çilekler arasındaki seriyle başladı.

Serinin ilk maçında 1907 Fenerbahçe Espor tarafından geç aşamaya yönelik Orianna & Twitch seçimleri gelirken Çilekler ise Şampiyonluk Ligi’nde görmeye pek aşina olmadığımız bir kompozisyon oluşturdu. Üst koridora Kled’i alan CLK, ormana alırken Rumble’ı alırken ortaya ise Galio’yu tercih etti. Vadi’ye uygulanması için mutlak koordinasyon ve doğru iletişim gerektiren bu kompozisyonu pratiğe dökmede ise bariz sıkıntılar yaşandı. Oyun boyunca iletişim kopukluğu yaşadığı görülen CLK oyuncuları, birçok pozisyonda koordinasyondan uzak kule altı girişimleri ya da takım savaşları yaptı ve bunların hepsinde büyük avantajları rakibine kaptırdı. Erken oyunda Move’un Elise ile haritanın her yerinde doğru zamanlamayla başarılı baskınlar yapması FB’nin elini güçlendirdi. Nitekim, ilk dakikalardan itibaren kontrolü elinde tutan FB, ilk maçı rahat bir şekilde kazandı.

İkinci oyunda FB tarafından hasar ağırlıklı seçimler geldi. Kled üst koridor Thaldrin’e giderken nişancı olaraksa Xayah alındı. CLK cephesi ise ayrık ittirme stratejisine dayanan bir kompozisyon kurmayı tercih etti ve uzun zamandır Vadi’de görmediğimiz Jax’ı gösterdi. Oyunun ilk dakikalarında tekli koridorlarda irili ufaklı çatışmalar bolca yaşandı. FB, ilk oyundakine benzer şekilde makro oyunda kontrolü eline geçirince CLK buna cevap vermekte zorlandı ve sadece Jax’in ayrık ittirmesiyle çözüm üretmeye çalıştı. Orta oyunda bütünüyle kontrolü ele geçiren FB, ikinci oyunu da nispeten rahat bir şekilde kapatarak 3 puana ulaştı. FB’de padden’ın Xayah ile 9/1/2’lik performansı göz doldurdu.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir