League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe Espor ve Dark Passage.BKM Express yenişemedi

Şampiyonluk Ligi 2. haftanın son gününde üst sıraları hedefleyen 1907 Fenerbahçe Espor ile Dark Passage.BKM Express karşı karşıya geldi.

Bugüne ertelenen Team AURORA – Oyunfor.CREW serisinin sona ermesinin ardından Dark Passage.BKM Express ile 1907 Fenerbahçe Espor sahne aldı. Sezon öncesi ormanda değişikliğe giden ve Reach yerine bir başka Koreli Move’u takıma dahil eden FB, özellikle bu hafta oynadığı Çilekler karşılaşmasında bu transferin meyvelerini topladı. Takıma yavaş yavaş adapte olan başarılı ormancının performansı, Fenerbahçe için şampiyonluk yolunda oldukça büyük öneme sahip. Öte yandan güçlü bir kadro ile sezona giriş yapıp güzel oyunlar ortaya koymayı başaran ancak henüz galibiyetle tanışmamış DP de şeytanın bacağını kırma amacıyla Vadi’ye indi.

İlk maçta Frozen’ın etkili olduğu şampiyonlardan Syndra’yı açık bırakıp rakibe kaptıran DP, karşısına mobil olmayan şampiyonların korkulu rüyası Fizz’i kilitledi. Yukarı da ise Thaldrin Gragas tercih ederken, Broken Blade karşısına saldırı gücü Kennen almayı uygun gördü. Çok yavaş başlayan mücadelede 13. dakikada bir kule yarışı başladı. Alt koridordan ilerleyip iki kule alan DP’ye karşı ekstradan inhibitör kulesini de erken dakikada düşüren FB, bu yarıştan üstün çıkan taraf oldu diyebiliriz. Ancak daha sonra alınan kararlarda çok büyük hatalar yapan ekip, Baron ısrarı sonrası inhibitöründen oldu ve ardından da verdiği skorlarla güçlendirmeden istediği katkıyı alamadı. Makro oyunda rakibinin çok gerisinde kalan ve baştaki kule yarışı hariç yapılan hamlelere bir türlü karşılık veremeyen Fenerbahçe, ilk maçta rakibine boyun eğdi ve seride durum 1-0’a geldi.

Dark Passage, Frozen için daha önce sık sık yasaklandığını gördüğümüz Syndra’yı ikinci maçta da açıkta bıraktı. Ancak ilk maç istediği performansı Vadi’ye yansıtamayan Koreli, bu kez Ahri oynamayı tercih etti. İlk sıradan Thresh kilitleyen FB’nin bu seçimine karşı Hustlin’in ellerine Nautilus veren DP, orta koridor için de Orianna aldı. Alt koridorda oyun başında baskı yiyen FB, Vadi’nin Alameti’ni bu koridorda kullanarak hem ilk kuleyi aldı, hem de ilk kanı dökerek mücadelede öne geçmeyi başardı. 30. dakikada Baron’un arkasında takım savaşına giren ve çok iyi oynayan Fenerbahçe, güçlendirmeyi de alarak oldukça öne geçti. Rakip üste baskısını artıran ve inhibitörleri düşüren ekip, ikinci maçı kazanarak seriden bir puanla ayrılmayı başardı.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir