League of Legends

P3P eSports ile 1907 Fenerbahçe Espor birer puana razı oldu

Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi 2017’nin son haftasının ikinci maçında P3P eSports ile 1907 Fenerbahçe Espor karşı karşıya geldi.

P3P eSports ilk maça Cho Gath ve Kled seçimleriyle başlarken 1907 Fenerbahçe Espor, Maokai ve Jarvan’la karşılık verdi. P3P oyuna hızlı başladı, padden alt koridorda minyonları ittirmekte çok itiraz edince Cognac bunu çok iyi kullandı ve güzel bir Alistair kombosuyla takımına güzel bir ilk kan servisledi. İlerleyen dakikalar koridor baskınlarıyla ve küçük çatışmalarla geçti. P3P Alev Ejderi’ni alırken FB de Vadinin Alameti’yle karşılık verdi. Ancak FB alameti hiç iyi kullanamadı. İkinci Alev Ejderi için 5 dakika sonra çıkan takım savaşında P3P ejderi alıp padden’ı devre dışı bıraktı. Fakat Frozen müthiş oynadı ve takımı için çok kötü giden takım savaşını tersine çevirdi. 21. dakikaya girildiğinde P3P üç bin altınlık bir fark yakalamış durumdaydı. P3P orta koridorda uyguladığı harika bir Alistair – Orianna kombosuyla koridordaki dış kuleleri yıkmayı başardı. Sonrasında da önce Baron’u sonra da üçüncü Alev Ejderi alan P3P maçın kontrolünü tamamen eline geçirdi. 27. dakikada karşılaşmanın son takım savaşı, P3P’in oyun üzerindeki kontrolüne rağmen epey başa baş geçti. Her şeye rağmen bu savaşı da kazanan P3P maçı sonlandırıp seride 1-0 öne geçti.

İkinci maçta P3P Orianna ve Caitlyn tercihlerini korurken bu tercihlere Taric ve Maokai’ı ekledi. Fenerbahçe ise Corki, Thresh ve Kalista gibi tercihlerde bulundu. Maçın ilk dakikaları yavaş geçti. 7. dakikada ise her şey bir anda hızlandı. FB’nin ışınlanlarını koridora dönmek için kullandığını gören P3P alt koridora 4 kişilik bir baskın düzenleyip iki skor birden aldı. Burada elde ettiği avantajı iyi kullanan P3P ilk 1o dakikada iki kule birden alıp cebini  altınla doldurdu. 11. dakikada oyunun kaderi bir kez daha değişti. Bu sefer üst koridorda çıkan savaşta FB, Japone’nin güzel oyunlarının yardımıyla üç skor alıp P3P’in kartopu etkisi oluşturmasını engelledi ve maça denge getirdi. Bu dakikadan sonra yavaşlayan oyun 21. dakikaya dek bireysel hatalar sonucu alınan skorlarla geçti. Bu dakikada orta koridorda başlayan takım savaşından galip çıkan FB hem Baron’u hem de ikinci Alev Ejderi’ni aldı, altın farkını da yedi bine kadar çıkardı. FB farkı giderek açsa da oyun bu savaşın ardından giderek soğudu ve altı dakika boyunca skor çıkmadı. 32. dakikada Baron’u yemleyerek çıkardığı savaşla rakibine karşı elde ettiği sayı avantajını iyi kullanan FB rakip üsse girdi ve durumu 1-1’e getirdi.

Mütercim Tercümanlık öğrencisi, Overwatch ve League of Legends takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir