League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe Espor, Team Galakticos’u yenerek haftaya galibiyetle başladı

Şampiyonluk Ligi’nde haftanın ilk gününün kapanış karşılaşmasında zirve takibini sürdüren 1907 Fenerbahçe Espor ile beraberliklerin takımı Galakticos karşı karşıya geldi.

Yine bir beraberlik ile başlayan, ardından Crew’ün galibiyetiyle devam eden haftanın ilk günü serilerinde son karşılaşma Fenerbahçe ile Galakticos arasında oynandı. Sezona iyi bir başlangıç yapan FB, aldığı iki galibiyet ve bir beraberlik ile yedi puan toplamayı başardı. Crew’ün maç fazlasıyla üstüne çıktığı ekip, SuperMassive’in puan kaybettiği günde zirveye ortak olma şansını ele geçirdi. Galakticos ise bu mevsim aldığı beraberliklerle ön plana çıktı. Henüz mağlubiyet ile tanışmayan ekip, buna rağmen hanesine üç puan eklemeyi de başaramadı. Karşılaşmanın kısa özeti şu şekilde:

İlk maçın seçim yasaklama ekranında üç orman şampiyonu Fenerbahçe tarafından yasaklanınca Galakticos’un başarılı ormancısı Kou, Lee Sin kilitledi. Alt koridor için Xayah-Rakan ikilisini almayı başaran GAL, Soz Purefect’in ellerine Syndra verdi. Fenerbahçe tarafında ise Thaldrin’in Fiora, Frozen’ın ise Fizz aldığını gördük. Takımın yeni ormancısı Move da Nunu seçerek izleyenleri şaşırttı. Üst koridora baskı yaparak oyuna başlayan GAL, hem burada ikiye bir pozisyonda Thaldrin’e skor verince, hem de aynı anda Nunu aşağıda Alev Ejderi’ni alınca istediğini ortaya koyamamış oldu. Oyun başındaki kompozisyon üstünlüğünü kullanamayan ekip, Move’un Nunu ile dört Ejder bir de Baron almasına engel olamadı ve takım savaşlarını da kötü oynayarak ilk maçtan mağlup ayrıldı. Fenerbahçe’nin ise kompozisyonundaki dezavantajdan etkilenmeyip, temiz bir oyun ortaya koyduğunu belirtmekte fayda var.

Geçtiğimiz hafta iyi bir performans ortaya koyduğu Gragas serinin ikinci maçında yasaklanmayınca Move tarafından direkt olarak kilitlendi. Frozen oynamaktan hoşlandığı Orianna’yı tercih ederken, bir önceki karşılaşmanın etkili isimlerinden Thaldrin, karşı üst koridor belli olmadığından Renekton almayı uygun gördü. Galakticos tarafında ise aşağı koridora güçlü bir ikili olan Caitlyn-Karma gönderilirken, Soz Purefect ortada Ahri oynamayı tercih etti. Oyuna iyi başlayan ve rakibinin önünde olan Fenerbahçe, önce Thaldrin ve Frozen’ın hatalı oynayıp skorlar vermesi, ardından da alınan Baron sonrası yapılan takım savaşından geride çıkması neticesinde Galakticos’u oyuna ortak etti. Ancak bu pozisyondan birkaç dakika sonra Ejder’de çıkan savaşı kazanan FB, altın farkını altı binlere kadar çıkarmayı başardı. Kou’nun hatası sonrası hem Baron hem de Kadim Ejder alan ekip, rakip üste baskı kurmaya başladı. FB’nin yaptığı bireysel hatalar Galakticos’a sürekli olarak geri dönüş imkanı sağlasa da, 64. dakikadaki Kadim Ejder savaşı karşılaşmanın galibini belirledi. İyi bir takım savaşı çıkaran FB, orta koridordan ilerleyerek iki güçlendirmeli kompozisyonuyla doğrudan Nexus kulelerine vurdu ve maçı kazanarak seriyi 2-0 tamamladı.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir