League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

1907 Fenerbahçe Worlds 2017’de gruplara kalabilir mi?

Türkiye Şampiyonluk Ligi 2017 Yaz Mevsimi’ni şampiyon olarak tamamlayan 1907 Fenerbahçe Espor, ülkemizi Worlds 2017’de temsil etme hakkı kazanmıştı. Turnuvaya Ön Eleme aşamasından başlayacak olan FB, oldukça şanslı bir grup kurası geçirerek Hong Kong Attitude ve Rampage ile bir üst tura çıkmak için mücadele edecek.

Öncelikle turnuva formatından bahsetmek gerekiyor. Her grupta 1., 2. ve 3. torbadan bir takım bulunuyor. 1. torbadan bize gelen takım Hong Kong Attitude, diğer ekiplere göre yenme şansımızın en yüksek olduğu takım. Üçüncü torbadan gelen takım ise Rampage. Her takım grubundaki rakipleri ile ikişer defa tek maç üzerinden karşılaşıyor ve ilk iki sırayı alan ekipler bir üst tura devam ediyor. Grubu birinci bitiren ekip sonrasında kura ile belirlenecek bir grup ikincisi ile eşleşiyor. Yani bu, Worlds 2017’de gruplara kalmak istiyorsak 1. torbadan bir takımı yenmemiz gerektiği anlamına geliyor.

FB için en iyi senaryo grubunu birinci olarak tamamlayıp diğer grup ikincilerinden birisi ile eşleşmek. Eğer grubumuzu ikinci olarak tamamlarsak şansımız çok zordan imkansıza doğru evrilecek. Zira HKA dışında diğer birinci torba takımları Fnatic, Cloud9 ve Team WE.

Eğer grubumuzu birinci tamamlarsak muhtemelen Gambit, Team oNe veya Young Generation’dan biri ile karşılaşacağız. HKA’dan sonra bu rakiplerin bize çocuk oyuncağı gelmesi gerekiyor. Bizden sonra en güçlü takım olarak karşımıza çıkan Gambit dahi fazlasıyla istikrarsız ekip görünümünde.

Peki FB grubunu birinci bitirmek için ne yapmalı? Açıkçası takımın yaşadığı vize problemi buna dolaylı yoldan da olsa etki edecektir. Fakat temsilcimizin dün gece itibariyle Çin’e seyahat etmesi ve maçımıza kadar hala dört gün bulunması hazırlık yapmamız için bir fırsat.

FB’nin en büyük zayıflığı hepimizin bildiği üzere koridor aşaması. TBF 2017’de dahi FB’nin özellikle de alt koridorunun fazlasıyla geri düştüğünü fakat takımın orta oyunda muhteşem bir oyunla kontrolü eline aldığına şahit olduk. Worlds 2017’de de aynı durumun yaşanacağını tahmin etmek zor değil. Rampage karşısında tecrübemiz ile üstünlük kurabiliriz. Bizim için asıl büyük problem Hong Kong Attitude olacaktır. Neyse ki HKA’nın da mükemmel bir erken oyun oynamadığını söyleyebiliriz. Orta koridorda rakibimize üstünlük kurmak, ardından bu avantajı alt koridora taşımak mantıklı bir strateji olacaktır. Geriye düşsek dahi mentalitemizi sağlam tutmamız ve pes etmememiz gerekiyor.

Realist olarak baktığımızda 1907 Fenerbahçe’nin gruplara kalma şansının %50 olduğunu söyleyebiliriz. Ön Eleme aşamasının Bo1 şeklinde oynanması sürpriz olasılığını arttırıyor. Bu sürprizler bizim dengemizi bozabilir, fakat bizim de sürpriz yapma ihtimalimiz oldukça yüksek. Şimdiden 5Mid olarak temsilcimiz 1907 Fenerbahçe Espor’a Worlds 2017’de başarılar diliyoruz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir