1907 Fenerbahçe’ye sonunda Çin vizesi çıktı

Worlds 2017’de ön eleme aşamasının başlamasına artık çok az bir süre kala hâlâ İstanbul’da bulunan 1907 Fenerbahçe, nihayet Çin vizesine kavuştu. Temsilcimizin bu gece Çin’e gitmesi beklenirken, Dünya Şampiyonası öncesinde yeterli antrenman yapma fırsatı bulamaması endişe yaratıyor.

Bu akşam saaterinde kaptan Thaldrin’in Twitch yayınında yaptığı açıklamalarla detaylarını öğrendiğimiz gelişmeye göre, 1907 Fenerbahçe şampiyonaya üç gün kala Çin yolcusu. Bu gece 01:30 uçağına binecek Fenerbahçe’nin vizeye kavuşması hepimizi rahatlattı.

Türkiye Şampiyonluk Ligi 2017 Yaz Mevsimi’ni şampiyon olarak tamamladıktans sonra Worlds’e gitmeye hak kazanan 1907 Fenerbahçe, umut veren oyunu ve özellikle de ön eleme aşamasındaki şanslı diyebileceğimiz kurasıyla Türk League of Legends takipçilerini heyecanlandırmıştı. Grubu lider bitirip ön elemenin bir sonraki aşamasında başka bir grubun ikincisi olan bir Wildcard takımıyla eşleşme ihtimali gayet yüksek görünen temsilcimizin Worlds 2017 ana gruplarına kalması işten bile değil. Ancak ülkece tam olarak Worlds heyecanına kendimizi kaptıramadan, iki hafta kadar önce 1907 Fenerbahçe koçu Pades’in açıklamalarıyla hevesimiz bir nebze kursağımızda kaldı.

Fenerbahçe’nin planı turnuva öncesi diğer tüm katılımcılar gibi Güney Kore’ye gidip antrenman yapmak, ardından da Çin’e geçerek Dünya Şampiyonası’nda mücadele etmekti. Ancak dış politikalar gereği vize konusunda sıkıntılar çıkaran Çin hükümeti, temsilcimizin bu planlarını suya düşürdü. Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda herkesin problemi çözmek adına kendileri için çalıştığını söyleyen Pades, “Gidemiyoruz diye bir şey kesin değil. Gideceğiz ama geç olacağından bootcamp ve scrim atma şansımız olmayacak,” ifadelerine yer vermişti.

Temsilcimizin geç de olsa Worlds için nihayet Çin’e gidiyor olması içimizi ciddi şekilde rahatlattı. Antrenmanlar konusundaki şanssızlığını ön eleme gruplarında atacağını umduğumuz Fenerbahçe’nin bizleri gururlandıracağından şüphemiz yok. Şimdiden GL & HF.

Cem Özdemir: 5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.