League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenrebahçe Espor oyuncusu J1mmy 9 ay ceza aldı

Şampiyonluk Ligi’nin en yeni ekiplerinden 1907 Fenerbahçe Espor’un nişancısı J1mmy, oyun içinde sergilediği davranışlardan dolayı 9 ay ceza aldı. Oyuncu, 2017 Dünya Şampiyonası’na kadar hiçbir Riot Games turnuvasında forma giyemeyecek. 

Profesyonel League of Legends oyuncularının oyun içerisindeki davranışlarına çok fazla önem veren Riot Games Türkiye, bir kez daha önemli bir ceza verdi. Öncelikle yapılan disiplin kontrolleri sırasında oyuncunun hesabı askıya alınırken J1mmy, bu sezon ilk defa dağıtılan Şampiyonluk Ceketi’ni de alma hakkını kaybetti. Yapılan incelemeyi derinleştiren Riot Games Türkiye, J1mmy’ye davranışları yüzünden 9 ay boyunca ceza aldı. Oyuncunun “Kutsal Şeylere Hakaret veya Nefret Söylemi” kuralını bozduğu yapılan açıklamada yer aldı. 

Verilen bu ceza ayrıca rekor niteliği de taşıyor. Daha önce Riot Games HWA’nın eski üst koridor oyuncusu Marshall’a yaklaşık 6 aylık bir ceza vermişti. Bu konularda neredeyse “acımasız” olarak adlandırabileceğimiz bir tutum sergileyen Riot Games, son olarak da Team AURORA’nın orta koridor oyuncusu Avenuee’ye Twitter’da Thaldrin ile gerçekleştirdiği diyalogda küfür kullandığı için 6 maç ceza vermişti.

Riot Games Türkiye’nin bu konulardaki hassaslığı ise oldukça yerinde olmasına rağmen, verilen ceza miktarının fazlalığı Türkiye’deki League of Legends camiasında uzun bir süredir tartışılıyor. Oyuncudan ya da 1907 Fenerbahçe Espor kulübünden herhangi bir açıklama yapılmadı. J1mmy’nin cezasının önceden belli olduğu, takımın bu nedenden dolayı Padden ve Elysion transferini gerçekleştirdiğini varsaymamız mümkün.


League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir