League of Legends League of Legends Haberleri

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonu SK Telecom T1 oldu

League of Legends’da senenin en büyük ve en önemli turnuvası olan 2015 Dünya Şampiyonası’nda final bugün oynanıyor. SK Telecom T1 ve KOO Tigers arasında oynanacak karşılaşma, League of Legends’ın en iyi takımını belirleyecek.

İki Kore Ligi takımının karşılacağı final eşleşmesi oldukça çekişmeli geçecek. Henüz maç kaybetmeyen SKT’ye kafa tutabilecek tek takım olarak gösterilen KOO Tigers, finalde Fnatic’i 3-0 eleyerek herkesi şaşırtmıştı. KOO’nun iyi bir takım olduğu biliniyordu, fakat Fnatic’in hem Avrupa LCS’ten olması, hem de turnuva boyunca takım için oluşturulan heyecan, serinin en azından 5 maça uzayacağına dair düşünceleri güçlendirmişti. Ne var ki takım etkileyici bir şekilde seriyi geçmeyi başardı.

SKT ise yarı finalde yine başka bir Avrupa takımı olan Origen ile eşleşmişti. Takım bu seriyi de 3-0 alarak finale maç kaybetmeden gelmeyi başardı. Turnuvadaki diğer tüm takımlardan çok üstün bir oyun ortaya koyan SKT, henüz turnuva için hazırladıkları gizli stratejilerden herhangi birini sergilemek zorunda kalmadı. SKT’yi zorlayabilecek tek rakip olan KOO Tigers eşleşmesinde takımın henüz sergilemedikleri stratejilerini görme ihtimalimiz yüksek. İki takımın da oyun tarzının birbirine çok benzemesi, maçlar boyunca yapılacak en ufak bir hatanın karşılaşmanın sonucunu ciddi bir şekilde etkileyeceğinin bir habercisi.

İki takımın da üst koridor odaklı olması, ormancıların birbirine benzer tarzda oynamaları ve her iki takımın da iyi bir alt koridor ikilisine sahip olması, seriyi daha da tahmin edilemez yapıyor. SKT takımının yıldızı olan Faker ise, seride fark yaratacak oyuncu olarak göze çarpıyor. Turnuva boyunca Faker’a çok fazla ihtiyaç duymayan SKT, Origen serisinin ilk iki maçını Easyhoon ile oynamıştı. Bu seride böyle bir değişiklik görmemizin ihtimali oldukça düşük.

2015 Dünya Şampiyonası’nda takımların yaptığı yolculuğu ve koridor koridor analizimizi buradan okuyabilirsiniz.

SK Telecom T1 1-0 KOO Tigers

2015 Dünya Şampiyonası’nda finalin ilk maçı SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. Yasaklama ekranında Renekton’ı yasaklayan KOO, Marin’in bu şampiyonu oynamasını istemezken, SKT de Gorilla’nın mükemmel oynadığı Tahm Kench’i ilk sıradan yasakladı. Açıkta kalan Reksai ve Lulu arasından Reksai’yi seçen SKT, önceliklerinin ormanda olduğu bir kez daha gösterdi. Lulu’nun da açıkta kalması ile gayet güzel bir kompozisyon kuran KOO, Jugger’Jinx’e benzer bir takım kurdu. SKT ise koridor safhasını çok düşünmeyerek, tamamıyla takım savaşı odaklı bir kompozisyon kurdu.

Maç başladıktan sonra standart bir koridor değişikliği yapan takımlar, maçın ilk 10 dakikasını oldukça güvenli oynadı. Ne var ki Kore takımlarının karakteristiği bu maçta da kendini gösterdi. Özellikle orta koridora odaklanmayan ve KOO’nun dikkatini yan koridorlara çeken SKT, Reksai ve Shen’in sağladığı harita görüşü ile KOO’yu kendi ormanlarında rotasyon yaparken yakalamaya çalıştı. Smeb’in bulunduğu koridorlara daha fazla odaklanan SKT, bu maçta herhangi bir takım savaşı kaybetmedi. Oldukça agresif bir eşya dizilimine yönelen Faker, bu agresifliğinin karşılığını kesinlikle aldı. Takımda Marin ise, mükemmele yakın oynadı diyebiliriz. Rumble ultileri ile KOO Tigers’a kaçacak alan bırakmayan oyuncu, maçtaki en yüksek minyon sayısına sahipti. Üst koridordaki savaşı kazanan SKT, baron aldı ve koridorları itmeye başladı. Alt koridorda çıkan savaştan sonra inhibitör alan takım, çok geçmeden oyunu bitirmeyi başardı.

KOO Tigers, kesinlikle ellerindeki avantajı kullanamadı. Faker’ın Işınlan yerine Tutuştur ile girdiği maçta, Faker’ın roamlarını cezalandıramayan takım, double-tp koordinasyonunu da gerçekleştiremedi. Pray’in utility taşıyıcı değil de hiper taşıyıcı bir şampiyonda oynaması ve takım savaşlarında pozisyon dışı kalarak ilk ölen oyuncu olması da KOO’nun dengelerini alt üst etti. Bunlarla birlikte maçı kazanan SKT, seride durumu 1-0’a getirdi.

KOO Tigers 0-2 SK Telecom T1

Final serisinin ikinci karşılaşması, nefes kesen bir mücadelenin sonucunda yine SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. Bu maç çok daha iyi bir yasaklama ekranı geçiren KOO, takımın taşıyıcıları olan Smeb ve Kuro’nun en iyi olduğu şampiyonları seçme şansına sahip oldu. Fiora-Viktor ikilisini daha utility odaklı bir alt koridor olan Kennen-Shen ikilisi ile destekleyen takıma karşılık SKT, Lulu+Alistar ikilisi ile nişancılarını koruma odaklı bir kompozisyon kurdu. Oldukça ilginç başlayan oyunun ilk dakikalarında SKT’nin aç gözlülüğü yüzünden 2 skor alan KOO, bu avantajı snowball yapmaya çalıştı ve bunu başardı.

KOO’nun sıkıntısı ise elde ettikleri bu avantajı bir türlü global altına çevirememiş olmalarıydı. Smeb’in Fiora ile şansını birden fazla kez zorlaması ve sürekli başarısız olması, SKT’nin aradığı açıklığı takıma sağladı. Hasar olarak KOO’dan çok daha düşük seviyede olmasına rağmen SKT, maçı çevirmeyi başardı. Maçın kırılma anı ise KOO’nun başlattığı baronu SKT’nin almasıydı. Alt koridorda ayrık ittirme yapan Smeb’in karşısındaki Marin, Işınlan’ını kullanmak zorunda kaldı ve Smeb alt koridordaki ikinci kuleyi almayı başardı. Bu, KOO için büyük bir zaferdi. Işınlan avantajını kendi lehine çeviren KOO, doğru zamanda bunu kullanamadı ve SKT tarafından barondan uzağa kaçma zorunda bırakıldı. Baron canı 2k iken tamamlamayıp savaşmayı seçen KOO, SKT’ye baronu hediye etti diyebiliriz. Bundan sonra alt koridoru ittiren SKT, Smeb’in hata yapmasından dolayı Fiora’yı öldürdü ve KOO’nun geri kalan üyelerini ya üsse yolladı, ya da onları da öldürdü. Böylece Nexus’u alan SK Telecom T1, seriyi 2-0’a getirmeyi başardı.

SK Telecom T1 2-1 KOO Tigers

KOO Tigers, 2015 Dünya Şampiyonası Finali’nde ilk maçını kazanarak seriyi 2-1’e getirdi. SKT’nin yenilmezlik serisini bozan takım, 11 maçtır SKT’yi yenemiyordu. Turnuvada bir ilki başaran takım, bunu etkileyici bir şekilde yapmayı da başardı. Ağır bir pick kompozisyonu seçen KOO Tigers, Fiora-Lee-Kassadin-Ashe ile üçlü, hatta dörtlü tehdit gibi oynarken, ilk iki maçta da etkinliği çok düşük olan Gorilla bu maçta yıldızlaştı. SKT ise yine ilk seçimini ormancıdan kullandı ve açıkta olan Lulu’yu da katarak sağlam bir takım kompozisyonu oluşturmayı başardı.

KOO Tigers, ilk iki maçta yapamadığını bu maçta yapmayı başardı. Oyunun başında 5 skor alan takım, maçı rahatlıkla snowball yapmayı başardı. Hojin’in 4 skor alması ve eşya seçiminde Keşiftaşı’ndan önce hasara öncelik vermesi, takımın maçın başından beri aklında olan stratejinin “all-in” olduğunu gösterdi. Oyunun başında avantajı elde eden takım, Smeb’e odaklanmaktansa Hojin-Gorilla ikilisinin oyunlar yaratmasına güvendi ve bu ikilinin haritadaki haraketleri SKT’yi çaresiz bıraktı. KOO Tigers, alt koridordaki takım savaşını kazanarak Nexus’u aldı ve oyunu kazandı.

KOO Tigers 1-3 SK Telecom T1

Serinin dördüncü maçı, SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. Yasaklama ekranından geçen Tahm Kench’i seçen KOO, SKT’nin Elise’i almasına izin vermiş oldu. Elise’in çok daha öncelikli bir şampiyon olduğu göz önüne alındığında SKT’nin yasaklama ekranından büyük bir zaferle çıktığını söyleyebiliriz.

Serinin bu maçı, diğer maçlara göre oldukça yavaş geçti. Oyunun temposu düşük olsa da, SKT, bu tempoda yavaş yavaş avantajı sağladı. Oyun ortada gözükse de, KOO’dan daha fazla hasara sahip olan SKT, maçı kontrol altına aldı. KOO’nun en büyük hatası Faker’ın Ryze’ının ne kadar hasar çıkartacağını kestirememesi, ya da küçümsemeleriydi. Orta koridora baskına gelen Reksai-Kassadin ikilisine kafa tutan ve skor almayı başarıp ölmeyen Faker, bu maçı taşıyan oyuncu oldu diyebiliriz.

SK Telecom T1, 2013’ten sonra 2015 Dünya Şampiyonası’nı da kazanarak bir dünya şampiyonasını iki kere kazanan ilk takım oldu.

2015 Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri şampiyonaya özel sayfamızdan okuyabilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir