League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası formatı açıklandı

2015 League of Legends Dünya Şampiyonası’na çok az bir süre kala, Riot Games turnuvanın formatını açıkladı.Yapılan açıklamada, geçtiğimiz yılın formatından farklı kurallar bulunmakta. Bunların en göze çarpanı kura çekiminin canlı olarak yayınlanacak olması ve çeyrek final eşleşmelerindeki değişiklik.

Daha önceden de açıklanıldığı üzere, 2015 Dünya Şampiyonası formatı grup aşaması, çeyrek finaller, yarı final ve Dünya Şampiyonası Finali’nden oluşacak. 2 aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan turnuvanın aşamaları ise Grup Aşaması ve Eleme Aşaması.

Grup aşamasında, turnuvaya katılacak 16 takım iki hafta boyunca ikişer defa karşılaşacak. 4’erli takımlar halinde oluşturulacak olan 4 grupta, her grupta 12 maç olmak üzere 48 maç oynanacak. Beraberlik durumundaki takımlar ise tiebreaker maçı oynayacak. Yani izleyeceğimiz maç sayısı oldukça fazla gözüküyor. Takımlar, bölgesel liglerinde aldıkları puanlara göre grup torbalarına yerleştirilecek.  Bu format, geçtiğimiz yılın şampiyonası ile aynı.

Eleme Aşaması ise oldukça büyük yenilikler içeriyor. Grup maçları tek maçlık seriler üzerinden oynanırken, Eleme Aşaması’ndaki maçlar 5 maçlık seriler üzerinden oynanacak. Bu aşamadaki yenilik ise, grup birincilerinin grup ikincileri ile olan eşleşmelerinin kura sonucu belirlenecek olması. Daha önceleri takımların “rakip seçme” adına bazı maçları yenilmeye yönelik oynandığını farkeden Riot Games, bu probleme böyle bir çözüm getirmiş gibi görünüyor.

Grup kuralarının canlı yayında gerçekleştirilecek olması ise diğer bir büyük değişiklik. Kuralar, bu tabloya sadık kalınarak çekilecek:

2015 worlds kura

Tabloda da görüldüğü üzere, 1. Torba’da Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve Kore liglerinden gelecek 1. takım bulunacak. 2. Torba’da Tayvan Ligi’nden gelen 1. ve 2. takımın yanı sıra Kore ve Çin Ligi’nden gelecek 2. ve 3. takım ile beraber Kuzey Amerika ve Avrupa Ligi’nden gelecek 2. takımlar bulunuyor. Bu sene yine farklı olarak iki tane Wild Card takımının katılması nedeni ile, 3. Torba’da Amerika ve Avrupa Ligi’nden gelecek 3. takımlar ile birlikte 2 tane Wild Card takımı bulunuyor.

Geçtiğimiz yıla benzer bir şekilde, bu sene de Grup’larda, aynı bölgeden sadece 1 takım bulunacak. Bu oldukça önemli, zira mücadele çeşitliliğini arttırmak adına aynı bölgeden bir takımla maç yapmamak, çeşitliliğin ilk adımı.

2014 Dünya Şampiyonası’nın eleme aşaması, daha önceden belirlendiği için, yukarıda da söylediğimiz gibi takımlar bazı maçlarda yenilme eğilimi gösteriyordu. Bu yıl ise eşleşmeleri belirlerken bağlı kalınacak iki kural şunlar:

  • Grup birincileri, grup ikincileriyle eşleşmeli.
  • Aynı gruptan iki takım tablonun aynı yarısında yer alamaz.

İlk kural, takımları grup aşamasında daha iyi performans göstermeyi teşvik ederken, ikinci kural ise grup aşamasındaki eşleşmelerin rövanşlarının ortaya çıkmasını önlemeyi hedefliyor.

Eleme aşamaları iki torba üzerinden belirlenecek. İlk torbada grup birincileri bulunurken (A1, B1, C1, D1) ikinci torbada grup ikincileri yer alacak (A2, B2, C2, D2).

Örnek bir eşleşme tablosu ise şu şekilde gösterilebilir:

2015 worlds eleme

Burada önemli olan nokta ise, tablonun bir yarısında aynı gruptan iki takımın olamayacağı kuralı. Yani yarı final eşleşmesinde aynı gruptan iki takım karşı karşıya gelemeyecek.

2015 Dünya Şampiyonası grup kurası ile ilgili detaylı bilgiler Eylül ayında açıklanacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir