League of Legends League of Legends Haberleri

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda 1. gün

2015 yılının en büyük League of Legends etkinliği olan ve dünyanın en iyi takımlarının mücadele edeceği 2015 Dünya Şampiyonası bugün başladı. Grup maçlarının Paris’te start aldığı etkinlik, salonu dolduran seyircilerin önünde muhteşem bir ön şova sahne oldu.

Dünya Şampiyonası’nda birinci günün programı şu şekilde:

  • 17:30 Fnatic – Invictus Gaming
  • 18:30 Cloud 9 – ahq Gaming
  • 19:30 SKT – H2K
  • 20:30 Edward Gaming – Bangkok Titans
  • 21:30 Counter Logic Gaming – Flash Wolves
  • 22:30 Pain Gaming – KOO Tigers

Fnatic – Invuctus Gaming

5.18 yamasında oynanacak olan Dünya Şampiyonası’nın ilk maçı olma özelliği taşıyan maçta her iki takımında seçimleri çok merak ediliyordu. Maça Fnatic Hecarim, Elise, Azir, Sivir, Shen kompozisyonuyla çıkarken, Invictus Gaming ise Riven, Skarner, Viktor, Ashe, Thresh seçimlerinde bulundu. Fnatic karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. Koridorlarda öne geçen takım, koridor baskılarını çok iyi kurarak haritadaki avantajı ele geçirmeyi başardı. Hem kule hem de ejderha skorlarında rakibine şans vermeyen Fnatic 22. dakikada baronu da alarak maçı iyice kartopu etkisine dönüştürdü. Maç boyunca Invictus Gaming’e geri dönme şansı vermeyen ekip, rakibini pes etmeye zorladı ve maçı rahat kazandı diyebiliriz.

Maç boyunca Fnatic’in kaptanı Fransız oyuncu Yellowstar’a taraftarlar büyü sevgi gösterisinde bulunurken, Avrupa takımı Fnatic seyircilerden büyük alkış aldı.

Cloud 9 – ahq e-Sports Club

Kuzey Amerika temsilcisi Cloud 9 ile Tayvan temsilcisinin karşı karşıya geldiği maçta takımlar çok ilginç seçimlerde bulundu. Ahq Darius, Rengar, Fizz, Kalista, Braum seçimlerinde bulurken Cloud9 ise Gankplank, Lee, Veigar, Tristina ve Morgana seçimlerini yaptı. Ahq tarafında ormancı Rengar’ın oldukça yetersiz ve etkisiz kaldığı maçta rakibinin hatalarını iyi değerlendiren ve cezalandıran Kuzey Amerika temsilcisi, ejdarha bölgesinde de iyi savaşlar çıkartarak maçı karşı orman tarafına yıktı. Gene rakibinin ölümlerini iyi değerlendiren C9, sayı üstünlüğünü de kullanarak rakip merkezde toplandı ve hızlıca maçı bitirmeyi başardı.

SK Telecom T1 – H2K

Belki de turnuvanın en iyi takımı olan SKT ile H2K’nin maçı beklenenden çok farklı gelişti. Ryu’nun Zed alacağını bekleyen hayranlar hayal kırıklığına uğrasa da, orta koridor eşleşmesi maçı önemli bir şekilde etkilemedi. H2K’nin Sivir seçimi, takımın klasik ‘hızlı ittirme’ stratejisini uygulamasına olanak sağladı ve takım maçın bir bölümünde altın farkını yakaladı. Ne var ki ejder bölgesindeki savaşta aç gözlülük yapmaları, takıma çok fazla zarar verdi. SKT ise bir ara altında geride olmalarına rağmen maçın kontrolü elinde tuttu ve H2K karşısında ilk zaferini almayı başardı.

EDward Gaming – Bangkok Titans

Şu ana kadar oynanan maçlar arasında iki takım arasındaki farkın en belli olduğu maç olan EDG-BKT karşılaşması, EDG’nin zaferiyle sonuçlandı. Oyun başı alt koridorda kule altı giren ve Deft’e 2 skor vermeyi başaran takım, maç boyunca büyük üstünlük sağladı. BKT’nin çok kötü bir pick/ban aşaması geçirdiğini de söylemek gerekiyor bu noktada. Şu anki metada en güçlü 3 şampiyondan 2’sini EDG’ye bırakan takım, old school seçimleri ile EDG’nin işini daha da kolaylaştırdı. Darius-Gangplank-Skarner üçlüsünü EDG’ye kaptırdıktan sonra Zed-Mao-Reksai seçimi yapan takım, kompozisyonunu oynama şansını bile bulamadı. 20. dakikada teslim olan BKT turnuvaya kötü bir başlangıç yaparken, EDG kesinlikle rakiplerine mesaj gönderdi.

Counter Logic Gaming – Flash Wolves

Güçleri birbirine yakın iki takımın karşılaşması müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Flash Wolves ejder odaklı bir takımken CLG üst koridor ve alt koridor odaklı bir takım. İlginç olan ise bu maçta iki takım da karakteristiğinin tam tersini oynadı. FW oyun başında Zion’ı egale edip 2 skor alırken CLG ejderin kontrolünü aldı. Uzun bir süre baron dansı yapan takımlar bir türlü açıklığı bulamadı. Sonunda FW, üst koridordaki müthiş oyunu ile Alistar ve Darius’u öldürmeyi başardıktan sonra baronu aldı ve koridorları birer birer ittirmeye başladı. CLG’nin bu noktadan sonra sürekli olarak altında geri kaldığını belirtelim. Alt koridorda yakalanan FW, pozisyon dışı kalarak 3 skor verdi ve CLG bu noktadan sonra snowball olmaya başladı. İki takımın da oyun sonu kompozisyonları oldukça güçlüyken, Doublelift’in Jinx’i oyuna daha fazla etki etti. CLG böylece ilk skorunu aldı.

Pain Gaming- KOO Tigers

A Grubu’nun en güçlü takımı olarak gösterilen KOO, WildCard takımı olan Pain karşısında neden bu kadar güçlü olduklarını gösterdi. Oyun başı lvl 1 savaşından mağlup çıkmalarına rağmen oyun ortası savaşlarını harika bir şekilde oynayan KOO, maçı da kazanmayı bildi. Pain ise kendisinden beklendiği gibi oynadı. Takım oyunun başında, 5-10 dakikalara kadar, gayet iyi oynayan fakat oyun ortasında akıl almaz hatalar yaparak geriye düşen bir oyun tarzına sahip. Bu maçta da oyun başını iyi oynamasına rağmen üst koridor oyuncuları Mylon’un kamplanmasına engel olamadılar. KOO’nun ormanlarını işgal etmesine de çare geliştiremeyen takım, sürekli olarak savaş aramasına rağmen bu savaşlardan hep dezavantajlı çıktı. KOO takımında Pray ve Gorilla özellikle çok iyi oynadı ve takımlarının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Bu maçla birlikte League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası 1. günü tamamlandı.

 

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir