League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası’ndan önce: Origen

2015 yılının en büyük League of Legends etkinliği olan Dünya Şampiyonası öncesi takımları incelemeye devam ediyoruz. Sıradaki takımımız Origen.

Avrupa LCS’den Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan 3. Takım olan Origen, kısa sürede başarıyı yakalayan bir ekip olarak göze çarpıyor. Herkesin yakından tanıdığı isim olan xPeke’nin 2014 Dünya Şampiyonası sonrası Fnatic’ten ayrılıp kendi takımını kurmak istemesiyle başlayan süreçte, kısa sürede kadroyu kurup LCS’e yaz mevsiminde yükselen ekip, ilk lig tecrübesinde de harika bir sezon geçirip ligi 2. Sırada bitirmeyi başardı. Yaz mevsim finallerinde finale kadar çıkan ve Fnatic’i oldukça zorlayan ekip finalde 3-2 kaybetse de, bölgesel eleme turnuvasında zafere ulaşarak Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. Bir nevi ait olduğu yer olan Dünya Şampiyonası arenasına geri dönen xPeke’nin etrafında ise birbirinden yetenekli bir oyuncu kadrosu bulunuyor.

Takımın üst koridorunda yine herkesin yakından tanıdığı xPeke’nin Fnatic’ten takım arkadaşı Soaz bulunuyor. Deneyimli oyuncu 2014 yılının son zamanlarında yaşadığı form düşüklüğü atlatmışa benziyor ve şuan Origen kadrosunda en istikrarlı performansı gösteren isim olarak göze çarpıyor. Başarılı fransiz oyuncu şampiyon havuzunun çok geniş olması ve ligin en iyi üst koridorlarına karşı her zaman üst düzey performans göstermesiyle de tanınıyor. Ormancı pozisyonunda ise eski TSM ormancısı Amazing bulunmakta. Takımın en sade oyuncusu olan Amazing, kaliteli bir ormancı olduğunu Avrupa LCS maçlarında çoktan kanıtlamış durumda. Baskın kalitesi ve oyun görüşüyle iyi işler çıkaran Alman oyuncu xPeke’nin en güvendiği takım arkadaşlarından bir tanesi. Zaman zaman geri düştüğü oyunlarda toparlayamadığını da gördüğümüz oyuncu şuan için Origen takımının en zayıf halkası olarak göze çarpıyor. Takımın alt koridorunda ise birbirini bu sezon tanıyan ve kısa sürede üst düzey oyunlar çıkarabilecek kapasiteye gelen Mithy ve Niels bulunmakta. Nişancı pozisyonunda oynanan Niels, ilk kez Origen takımıyla profesyonel arenada sahne alsa da, takımın en başarılı isimlerinden biri olmayı başardı. Muazzam nişancı yeteneklerine sahip oyuncunun şampiyon havuzunun geniş olması ve savaşlarda çok iyi pozisyon alması kendisi için en büyük artı konumunda. Mithy ile çok iyi anlaştıkları ve birbirlerini tamamladıkları söylenebilir. Bu noktada bir parantez de Mithy için açılabilir. xPeke takımı kurarken, destek rolünde ilk olarak düşündüğü oyuncu olan Mithy, Peke’nin güvenini boşa çıkarmamışa benziyor. LCS tecrübesi bulunan oyuncu, Peke’ye oyun içerisinde karar verme mekanizmasında yardımcı rolünde oluyor. Ve gelelim takımın her şeyi olan orta koridor oyuncusu Xpeke’ye. Fnatic formalı günlerinde takımın taşıyıcısı olan ve hasar verme konusunda takımın ihtiyaçlarını karşılayan İspanyol oyuncu, şu sıralar kendini biraz daha geri plana itmiş durumda. Origen takımının oyun planı çerçevesinde Peke’ye düşen görev, oyun içerisinde kararları vermek, rotasyonları ayarlamak ve en önemlisi karşı takımın yıldız orta koridor oyuncularını oyundan uzat tutmak ve koridor safhasında takımının geri düşmesini engellemek. Artık Peke’nin agresif şampiyon seçimlerini pek görmesek de, takımının tüm ihtiyaçlarını karşılamayı başaran bir oyuncuya evrilmesini canlı canlı izlemekteyiz.

Origen’i bireysel performansların öne çıktığı bir takım olarak nitelendirmek oldukça yanlış bir değerlendirme olacaktır. Takım oyunlarının üst düzeyde olmasının yanında, takımda çok tecrübeli isimlerin olması onları tam bir kurt takım yapıyor. Geriye düştükleri maçta bile, ne yapmasını bilen takım geri dönmeyi bir şekilde başarıyor. Bunun en güncel örneklerinden biri ise Roccat ile oynadıkları bölgesel eleme turnuvası serileri olabilir. Roccat oyun başında muazzam farklar yakalasa da, doğru bir şekilde oynayan ve global görevlere oldukça önem veren Origen çok rahat geri dönüşler yakaladı ve seriyi kazanmasını bildi.

Origen yeni kurulan bir takım olarak, kısa ve uzun vadeli planlarını başarmış gözüküyor. Kısa vadede kurulduktan sonra LCS’e çıkmayı hedefleyen takım, LCS vizesinin ardından orta vadeli planı olan ligi iyi bir yerde bitirmek hedefini de başardı. Uzun vadeli plan olan Dünya Şampiyonası’na gitmeyi de başarıyla yerine getiren takımın geriye tek bir hedefi kaldı: Şampiyona’dan zevk almak. Muhtelemen zor bir gruba düşecek olan Origen, elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Avrupa’nın Fnatic ile en güçlü takımı olan Origen’in NA takımlarından daha iyi bir konumda olduğu söylenebilir. Her ne kadar, Dünya Şampiyonası’nda büyük hedefleri olmasa da, diğer takımlar tarafından oldukça çekinilen bir takım oldukları gayet ortada. Gerek terübeleri gerek bu sahneye alışkın olmalarından dolayı gruptan çıkıp en azından yarı finale kadar gidebileceklerini düşünüyoruz.

Origen’in eksileri

  • Şampiyon seçimlerinde bazen hatalar yapması
  • xPeke’nin orta koridor için güvenilir seçimler yapması sonucu, oyun başında bazen agresiflik konusunda geri kalması
  • Bazı maçlarda baron konusunda gereksiz ısrar sonucu savaşı kaybetmesi

Origen’in artıları

  • Çok tecrübeli oyunculara sahip olması
  • Takım oyunlarının üst düzeyde olması
  • Niels faktörü
  • Global görevler konusunda Avrupa’nın en iyi takımı olması
  • Karar verme mekanizmalarının üst düzeyde olması

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir