League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası’nın detayları belli oldu

2015 Dünya Şampiyonasına çok az bir zaman kala Riot Games dün yaptığı açıklamayla şampiyonaya katılacak takımların bölgelere göre nasıl yerleştirileceğini açıkladı. Geçen seneden farklı olarak, yeni oluşturulan ligler için de kontenjan hakkı tanınırken, detaylarda dikkat çeken nokta ise IWC’nin 2 eleme grubunda oynanacak olması.

Worlds_TableTR

2014’de olduğu gibi bu sene de en büyük 4 lig olan, Avrupa, Kuzey Amerika, Çin ve Kore’den 3’er temsilci 2015 Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanacak. 2014 senesinde GPL liginde hem Tayvan hem de Uzak doğu takımları yer alıyordu. Bu sene GPL ligi’nin yeniden yapılandırılmasıyla LMS (Tayvan, Hong Kong ve Makau’yu temsilen Güneydoğu Asya bölgesi) ve GPL (Uzakdoğu Asya) olarak 2 lig oluşturuldu ve LMS bölgesinden 2 takım direkt Dünya Şampiyonasına katılacak. GPL ligi ekipleri ise IWC turnuvası oynarak Dünya Şampiyonası şanslarını devam ettirecekler.

Asıl değişikliğin ise Uluslararası Wild Card turnuvasında yapıldığını söyleyebiliriz. 2 eleme bölgesine ayrılan ve farklı yerlerde yapılacak turnuvayla, her bölge elemesinin şampiyonu Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanacak. Bölgelere dağılan takımlar ise şu şekilde:

1. Eleme Grubu: Bağımsız Devletler Topluluğu, Brezilya ve Latin Amerika

2. Eleme Grubu: Güneydoğu Asya, Türkiye, Japonya ve Okyanusya

IWC elemelerinin ilki Şili’de düzenlenirken, ikincisi ise MSI için yapılan Wild Card turnuvasında olduğu gibi yine Türkiye‘de oynanacak. Türk takımları için bu haberin büyük önem taşıdığı aşikar. Takımlarımızın kendi taraftarları önünde coşku ile oynadığını ve başarıya ulaştığını son IWC turnuvasında görmüştük. Ek olarak IWC turnuvalarında Türk takımlarının son yıllarda başarılı bir tablo çizdiğini söyleyebiliriz. 2014 yılında Dünya Şampiyonası için Dark Passage, 2015 yılında da MSI için Beşiktaş IWC elemelerinden başarıyla çıkmıştı.

Takımlarımızın bu haberden sonra, Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için daha sıkı çalışacaklarını ve ellerine geçen bu güzel fırsatı iyi kullanacaklarını umuyoruz. Dünya Şampiyonası hakkındaki gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir