League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final: Fnatic-Edward Gaming

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nın en heyecanla beklenen Fnatic-Edward Gaming karşılaşması bugün oynanıyor. Mid-Season Invitational Turnuvası’nda karşı karşıya gelen iki takım, Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finalinde yeniden buluştu.

Avrupa LCS’de rüya gibi bir sezon geçiren Fnatic, lig süresince hiç maç kaybetmemişti. Playoff finallerinde Origen’e 2 maç kaybetmesine rağmen Avrupa LCS şampiyonu olmayı başaran takım, Dünya Şampiyonası’nda B grubunda Cloud 9, Invictus Gaming ve Ahq e-Sports ile mücadele etti. Turnuvanın açılış maçında Invictus Gaming’i ikna edici bir şekilde yenen Fnatic, ilk haftada geri kalan iki maçını şaşırtıcı bir şekilde kaybetti. Performanslarının dalgalandığı söylentileri, Fnatic’in 2. hafta performansını daha da önemli kılmıştı. 2. haftaki maçlarının tamamını kazanan Avrupa şampiyonu, turnuva süresince adaptasyonunu geliştirdi ve rakiplerini birer birer yendi. Yellowstar dışında tüm takımın ilk Dünya Şampiyonu olması da oyuncuların gerginliğini açıklar nitelikteydi. Özellikle de grup maçlarının ilk haftasındaki Ahq karşılaşmasında Kış Mevsimi’ndeki Fnatic’i görüşümüz, takımın hayranları oldukça üzmüştü. Koç Deilor’un açıklamasına göre ilk hafta takımların nasıl oynadığı bilinmediği için bu iki kayıp yaşandı. Şimdi, çeyrek finalde takım EDG ile karşılaşıyor ve beklenti de çok daha büyük.

Edward Gaming ise MSI’daki performansını Yaz Mevsiminde sürdüremedi. Çin Ligi playoffunda yarı finalde LGD’ye yenilen takım, yine de Dünya Şampiyonası’na gelebilmeyi başardı. C grubunda SK Telecom T1, H2K ve Bangkok Titans ile mücadele eden EDG, SKT ile oynadığı 2 maç dışında tüm maçlarını kazandı. Normal ligdeki performansına bakıldığında hala çok iyi bir takım olduğu gözlemlenen Çin ekibinin SKT karşısında hiçbir varlık gösterememesi, takımın hayranları tarafından hayal kırıklığı ile karşılanmıştı. Metanın juggernaut şampiyonlarını sevdiği bu dönemde Koro’yu yedeğe çeken ve juggernaut şampiyonlarını iyi oynamasıyla bilinen AmazingJ ile maçlara başlayan takım, çeyrek final karşılaşmasına Koro ile başlayacak. Bunun takım için iyi mi kötü mü olduğu tartışılırken, EDG’nin orjinal ilk beşine dönmesinin önemli bir avantaj olduğunu söyleyenlerin sayısı bir hayli fazla. SKT karşılaşmalarında oldukça kötü oynayan Pawn ve Clearlove’un bu eşleşmede neler yapacakları merak konusu.

Maçlar oynandıkça haberimizi güncelleyeceğimizi belirtelim. Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri sitemizde bulabilirsiniz.

Fnatic 1 – 0 Edward Gaming

İki takım arasındaki günün ilk maçında her şey seçim ve yasaklama ekranında başladı diyebiliriz. Ahq ve IG maçlarında yaptığı gibi saldırı gücü taşıyıcısı Kennen seçimi yapan Fnatic üst koridora da Jarvan seçimi yaptı. EDG’nin buna karşılık hamlesi ise yine meta dışı tercihlerden oluştu. Çok uzun süredir göremediğimiz Jayce saldırıcı gücü taşıyıcısı olarak seçilirken EDG takımında üç ışınlan büyüsü bulunuyordu ve buna artı olarak Twisted Fate oyuna dahil oldu. Maçın başında üst koridor odaklı oynayan Clearlove, Koro1 ile skor alıp takım arkadaşını öne geçirmeyi başardı. Alt koridorda ise farm odaklı oynayan iki takım başa baş bir koridor safhası geçirdi. EDG her ne kadar seçim yasaklama ekranından daha önde çıkmış olsa da, elinde bulunan üç ışınlan büyüsünün avantajını tam anlamıyla kullanamadı. EDG global altın farkı anlamında öne geçmesine rağmen, Fnatic tek bir doğru takım savaşı ile ipleri eline almayı başardı. Savaşlarda skorları toplayan ve eşya anlamında Jayce’e büyük fark atan Kennen, Fnatic adına kilit nokta oldu. Erken oyunda skorlar veren Huni ise yine takım savaşlarında çok büyük iş yaptı. Kendine gelen EDG çok iyi bir savunmanın ardından ace almış olmasına rağmen maça tutunamadı ve baron güçlendirmesini alan Fnatic harika bir takım savaşı ile oyunu kazanmayı başardı.

Fnatic 2 – 0 Edward Gaming

İkinci maçta seçim yasaklama ekranından daha önde çıkan takım Riven, LeBlanc, Jinx gibi oyunu taşıma potansiyeli yüksek şampiyon seçimleri yapan Fnatic oldu. Edward Gaming’den ise yeni yeni şampiyonada görmeye başladığımız Veigar ile Caitlyn seçimleri geldi. Erken oyunda odaklanılan nokta yine Huni ve Koro1 arasındaki mücadele oldu. Özellikle de Fnatic ekibinden Fiora seçen Koro1’e çok büyük bir baskı geldi. Alt koridorda çıkan savaşta Fnatic’in hamlesine Edward Gaming’den geç cevap gelince Febiven, LeBlanc ile üçte üç almayı başardı. Koro1’e baskısını devam ettiren Fnatic böylece Huni’nin de Riven ile rahatlamasını ve snowball olmasını sağladı. LeBlanc ve Riven gibi oyunun her safhasında güçlü olan iki şampiyonu snowball olan Fnatic haritada çok rahat bir şekilde rotasyonlar yaparak global altında da farkı 10k’ya kadar çıkarmayı başardı. Üç koridordan birden iten Fnatic kendi merkezine hapsolan Edward Gaming’e karşı zorlanmadan ikinci galibiyeti alarak durumu 2-0’a getirdi.

Fnatic 3-0 Edward Gaming

İkinci maçtaki Jinx seçimine sadık kalan Fnatic, Tahm Kench yasaklı olmasına rağmen bu seçimde durmaları izleyenleri kesinlikle şaşırttı. Riven-Jinx ikilisini koruyan takıma karşın EDG, remake olan maçtaki Kassadin seçimi ile beraber Darius seçimini yaptı. Koro’nun juggernaut şampiyonlarında çok iyi olmadığı biliniyordu. Hatta en kötü oynadığı şampiyonun Darius olduğu göz önüne alındığında, eşleşmede geriye düşeceğini düşünmek zor değildi. Kassadin tıpkı tahmin edildiği gibi oyunun başında Azir’e karşı bir üstünlük sağladı. Fakat ReignOver’ın erken baskını, skorla sonuçlanmasa bile Febiven’in hareket alanını genişleterek Azir’i rahatlattı. 2. maçın aksine bu maç Huni, daha çok utility odaklı oynadı, kenar koridorları ittirdi ve takımının ihtiyacı olan şeyleri yaptı. Febiven maç boyunca çok iyi oynadı, fakat maçın yıldızı şüphesiz Alistar’ı oynayan Yellowstar’dı. Nişancısına gerekli korumayı sağlamakla görevli olan Alistar’ı çok iyi oynayan oyuncu, Jinx’in takımının güvenilir hasar kaynağı olmasında önemli rol oynadı. Kağıt üzerinde EDG’nin kompozisyonu oldukça ölümcül gözüküyordu. Gragas+Darius+Kassadin+Kennen 4’lüsünün Rekkles’a ulaşması oldukça kolaydı fakat Yellowstar Rekkles’a kimseyi yaklaştırmadı.

Fnatic, bu sonuçla beraber seriyi 3-0 kazandı ve yarı finale yükselen 2. Avrupa takımı oldu. Fnatic, KOO-KT karşılaşmasının galibi ile Dünya Şampiyonası yarı finalde karşılaşacak.

Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri sitemizde bulabilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir