League of Legends League of Legends Haberleri

2016 Dünya Şampiyonası 1. gün

Büyük bir heyecanla beklediğimiz 2016 Dünya Şampiyonası’nda 1. gün oynanan maçların ardından tamamlandı.

Günlerdir beklediğimiz 2016 Dünya Şampiyonası nihayet başladı. Güzel bir açılış seremonisinin ardından 1. gün maçları başladı ve takımlar karşı karşıya geldi. Birinci günden güzel maçlara ve büyük sürprizlere sahne olan 2016 Dünya Şampiyonası hızlı bir başlangıç yaptı. Kuzey Amerika vs Avrupa atışmalarını alevlendiren G2 Esports – Counter Logic Gaming karşılaşmasında CLG galip geldi ve ilk maçını kazanmayı başardı. WildCard takımı INTZ e-Sports şampiyonanın favorileri arasında gösterilen Edward Gaming’i yenerek büyük bir sürprize imza attı. Günün en merakla beklenen Team SoloMid – Royal Never Give Up mücadelesinde ise Çin temsilcisi RNG galip gelen taraf oldu.

G2 Esports 0 – 1 Counter Logic Gaming

Şampiyonanın ilk maçında Kuzey Amerika temsilcisi Counter Logic Gaming, G2 Esports karşısında galip geldi. Seçim ve yasaklama ekranından bir adım önde çıkan CLG bu avantajını maça yansıtarak erken oyunda dominant bir oyun sergiledi. Xmithie’nin Olaf ile yıldızlaştığı mücadelede art arda aldığı skorlarla farkı açan CLG temiz bir performans gösterdi. Rakibinin hamlelerine cevap veremeyen G2 Esports maça daha fazla tutunamadı. 34. dakikada 14-4’lik sonuçla maçı kazanan Kuzey Amerika temsilcisi mücadeleden galip ayrıldı.


ROX Tigers 1 – 0 Albus NoX Luna

Kore temsilcisi ROX Tigers rakibi Albus NoX Luna karşısında sürprize yer vermedi ve maçı kazandı. Çok fazla skorun çıktığı karşılaşmada ROX Tigers ekibinde nişancı Pray 13-1-7’lik Lucian performansı ile maçın yıldızı oldu. Ormancı Peanut ise Elise ile takımına büyük bir katkı sağladı. Albus NoX Luna yaptığı küçük rotasyonlar sonucunda skor almayı başarsa da rakibinin baskın oyununu kıramadı. 27. dakikada oyunu bitiren ROX Tigers 28-12 gibi üstün bir sonuçla maçı kazandı ve ilk galibiyetini aldı.


H2K Gaming 0 – 1 AHQ e-Spors Club

Birinci günün en çekişmeli geçen mücadelesinde Tayvan temsilcisi AHQ maçı kazanan taraf oldu. Karşılaşma genel olarak karşılıklı alınan skorlarla devam etti. H2K takımına kule sayısında önemli bir fark atan AHQ bunu altın farkına çevirerek maçta bir adım öne geçti. Bireysel anlamda üst koridor oyuncusu Ziv Rumble oyunuyla dikkat çeken isim oldu. 47. dakikada rakibinin merkezine giren AHQ son takım savaşının ardından maçı bitirdi ve galibiyeti aldı.


INTZ e-Sports 1 – 0 Edward Gaming

Şampiyonanın favorilerinden Edward Gaming’i güzel bir oyunla yenen INTZ e-Sports büyük bir sürprize imza attı. Maçın erken aşamasında Lee Sin seçimiyle oyunda bir hayli etkin olan Revolta mücadelenin kilit isimi oldu. Üst koridorda Yang ile olan uyumu ise üst düzeydeydi. Erken oyunda geriye düşen ve toparlayamayan EDG objektiflerde de geri kalarak kontrolü tamamen rakibine bıraktı. 42. dakikada güçlendirmeli minyonlarla EDG merkezine giren INTZ ekibi karşılaşmayı bitiren hamleyi yaptı ve galip geldi.


Samsung Galaxy 1 – 0 Splyce

Günün bir diğer maçında Samsung Galaxy ekibi Splyce’ı rahat bir şekilde yenmeyi başardı. Takımca iyi bir oyun ortaya koyan Samsung Galaxy rakibine hamle şansı vermedi ve kontrolü eline aldı. Rotasyon yapmakta zorlanan Splyce mücadelede varlığını hissettirmedi. Veteran ormancı Ambition başarılı baskınları ile takımına katkı sağlarken Crown 9-2-7’lik Viktor performansıyla yıldızlaşan oyuncu oldu. 33. dakikada 24-14’lük sonuçla maçı kazanan Samsung Galaxy ilk maçından galip ayrıldı.


Team SoloMid 0 – 1 Royal Never Give Up

Günün en merakla beklenen karşılaşmasında RNG takımı Team SoloMid’i yenmeyi başardı ve mücadeleden galip ayrıldı. Maçın gidişatı alt koridor üzerinde yapılan rotasyonlar sonucunda şekillendi. Mlxg Hecarim seçimiyle Svenskeren’e oranla çok daha aktif olarak önemli baskınlar yaptı. 7-1-9 Sivir oyunuyla devleşen Uzi maçın diğer iyi isimlerindendi. Kule ve ejderha almakta zorlanan TSM toplam altında da geri kalarak üstünlüğünü tamamen rakibine bıraktı. 37. dakikada karşılaşmayı bitirmeyi başaran Royal Never Give Up merakla beklenen maçı kazanan taraf oldu.


2016 Dünya Şampiyonası’nda 2. gün takvimi şu şekilde:

  • 02:00 – SK Telecom T1 vs Cloud9
  • 03:00 – Flash Wolves vs I May
  • 04:00 – Team SoloMid vs Samsung Galaxy
  • 05:00 – Royal Never Give Up vs Splyce
  • 06:00 – H2K Gaming vs INTZ e-Sports
  • 07:00 – Edward Gaming vs AHQ e-Sports Club

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir