League of Legends League of Legends Haberleri

2016 Dünya Şampiyonası 2. gün

2016 Dünya Şampiyonası’nda 2. gün maçları oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

Birbirinden çekişmeli maçlarla kaldığı yerden devam eden 2016 Dünya Şampiyonası’nda 2. gün tamamlandı. Günün en merakla beklenen karşılaşmasında SK Telecom T1 güzel bir takım oyunu ile Cloud9’ı yendi. Şampiyonaya yenilgi ile başlayan Team SoloMid, Samsung Galaxy takımını yenerek ilk galibiyetini aldı. WildCard temsilcisi INTZ e-Sports karşısında galip gelen H2K Gaming Avrupa bölgesinden maç kazanan ilk takım oldu. Günün son mücadelesinde ise Edward Gaming, Tayvan temsilcisi AHQ e-Sports Club’ı yenmeyi başardı.

SK Telecom T1 1 – 0 Cloud9

Günün ilk mücadelesinde SK Telecom T1 güzel bir oyunla Cloud9’ı yenmeyi başardı. Erken oyunda özellikle orta koridorda Faker’ın Jensen üzerindeki baskın oyunu SKT T1’i öne geçiren etmenlerin başında yer aldı. Harita üzerinde takım halinde iyi rotasyonlar yapan SKT T1 farklı koridorlardan aldığı skorlarla altın farkını açmaya başladı. Cloud9 tarafında Impact ve Meteos ikilisi çaba gösterse de yeterli olmadı. Objektifleri rakibine bırakmayan SK Telecom T1 34. dakikada 17-8 gibi üstün bir skorla maçtan galip ayrıldı.


Flash Wolves 0 – 1 I May

Çin temsilcisi I May ilk maçında Flash Wolves karşısında galibiyete ulaştı. I May’de Zac seçimiyle maçta bir hayli etkin olan ormancı Avoidless yaptığı başarılı baskınlarla takımına büyük bir katkı sağladı. Tekli koridorlarda bir hayli geriye düşen Flash Wolves kontrolü rakibine teslim ederek maçta fazla varlık gösteremedi. Kuleler üzerinde güzel rotasyon yapan I May maçı kazanma yoludna önemli bir adım attı. 45. dakikada da baronu alan I May takımı güçlendirmeli minyonlarla rakibinin merkezine girdi. 47. dakikada son takım savaşının ardından 13-7 ile mücadeleyi bitiren I May galip geldi.


Team SoloMid 1 – 0 Samsung Galaxy

Şampiyonaya yenilgi ile başlayan Team SoloMid ilk galibiyetini Samsung Galaxy karşısında aldı. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan TSM, Svenskeren’ın Lee Sin performansıyla maçın erken aşamasında oyunu domine etti. Art arda aldığı skorlarla öne geçen TSM aldığı ejderha ve kulelerle toplam altın farkını daha da açtı. Rakibine ejderha kaptırmayan ve sadece 1 skor veren Team SoloMid 30. dakikada baronu aldı ve büyük bir avantaj yakaladı. Samsung Galaxy merkezine giren TSM güçlendirmeli minyonlara kuşatma yapmaya devam etti. 33. dakikada mücadeleyi sonlandıran Kuzey Amerika temsilcisi 18-1 gibi hatasız bir oyunla maçı kazandı.


Royal Never Give Up 1 – 0 Splyce

Royal Never Give Up favori olduğu karşılaşmada Splyce’ı rahat bir şekilde yenmeyi başardı. Seçim ve yasaklama ekranından bir adım önde çıkan RNG beklendiği gibi ilk dakikalardan üstünlüğünü Splyce’a kabul ettirdi. Trashy’yi ormanda tam anlamıyla “outplay” eden Mlxg Lee Sin performansıyla maçın kilit oyuncusu oldu. Splyce’a hamle şansı tanımayan RNG hatasız bir oyun ortaya koydu. Bireysel anlamda yıldızlaşan isim ise erken oyunda kar topuna yakalanan ve 10-0-4’lük Ezreal’ı ile Uzi oldu. 25 dakika gibi çok kısa sürede 19-3 sonucuyla maçı kazanan RNG ikinci galibiyetini aldı.


H2K Gaming 1 – 0 INTZ e-Sports

Avrupa temsilisi H2K Gaming sürprize yer vermedi ve INTZ e-Sports karşısında galip geldi. Beklenmedik bir şekilde Skarner tercihi yapan ormancı Jankos, H2K adına galibiyette önemli bir rol oynadı. Jankos’un orta ve üst koridorlara yaptığı baskınlarla takım arkadaşlarını öne geçirmesi maçın kırılma anları oldu. Verilen skorların ardından toparlanamayan INTZ e-Sports hata yapmaya devam etti ve maçtan tamamen koptu. Üstünlüğü elden bırakmayan H2K Gaming 30. dakikada 15k altın üstünlüğü ile rakibinin merkezini yıktı ve mücadeleden galip ayrıldı.


Edward Gaming 1 – 0 AHQ e-Sports Club

Şampiyonaya sürpriz INTZ yenilgisi ile başlayan Edward Gaming ikinci maçta AHQ e-Sports’u yenmeyi başardı. Mücadelenin erken aşaması eşit bir şekilde geçse de ilerleyen dakikalarda Clearlove’ın etkinliğini arttırmasıyla EDG üstünlüğü eline alan taraf oldu. Alt koridorda Deft ve Meiko ikilisinin baskılı oyunu ise galibiyette önemli rol oynadı. Objektif ve harita üzerindeki rotasyon konusunda pasif kalan AHQ kendi merkezine çekilerek savunma yapma durumunda kaldı. Geriye düşen rakibi üzerinde güzel bir baskı uygulayan EDG 41. dakikada yaptığı katliam ile maçı bitirdi ve ilk galibiyetini aldı.


2016 Dünya Şampiyonası’nda 3. gün takvimi şu şekilde:

  • 02:00 – Counter Logic Gaming vs Albus NoX Luna
  • 03:00 – ROX Tigers vs G2 Esports
  • 04:00 – Flash Wolves vs Cloud9
  • 05:00 – I May vs SK Telecom T1
  • 06:00 – Splyce vs Team SoloMid
  • 07:00 – Royal Never Give Up vs Samsung Galaxy

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir