League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası 4. gün

2016 Dünya Şampiyonası’nda 4. gün karşılaşmaları ile beraber ilk hafta tamamlandı. Şu ana kadar düzenlenen en keyifli Worlds olan turnuvada dördüncü günde de sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. C grubunda ikincilik mücadelesinde bir adım önde olan AHQ INTZ’i yenerken, günün sürprizleri ANX ve CLG’nin güçlü rakipleri karşısında galip gelmesiydi. Son karşılaşmada ise Kore ekibi SKT’yi yenen FW, şu ana kadar uluslar arası turnuvalarda bir Kore takımına yenilmeme rekorunu korudu ve iyi bir oyun ortaya koydu.

Ahq e-Sports Club 1-0 INTZ Esports

Oldukça dağınık geçen karşılaşmada AHQ kazanmayı bildi. İlk dakikalardan itibaren iki takımın ormancısı da üst koridora odaklanırken, kıl payı kaça fırsatları skora dönüştüremeyen INTZ avantaj olarak geriye düştü. Ziv’in Nidalee tarafından beslendiği karşılaşmada AHQ daha iyi rotasyon yaparak orta koridor ve üst koridoru kulelerini alırken, INTZ’in kuzeey ormanının kontrolünü ele geçirerek baron yemi için doğru pozisyonu aldı. Kennen ve Cassiopeia’nın iyi hasar çıkarmasına rağmen daha iyi takım savaşı çıkaran AHQ, üç inhibitörü ve baronu alarak karşılaşmayı kazandı. AHQ’da Mountain’in Nidalee ile öne çıkan bir performans ortaya koyduğunu da not düşelim.


Edward Gaming 1-0 H2K

Birinci seviyede çok kötü bir başlangıç yapan ve Deft’e ilk kanı veren H2K, EDG karşısında herhangi bir varlık gösteremedi. Öte yandan turnuvadaki performansı eleştirilen Clearlove da üst koridora odaklanarak Odoamne’nin hayatını zorlaştırdı ve oyuncunun oyundan kopmasına neden oldu. Mouse-Clearlove ikilisi beraber dolaşıp Rumble’ı avlarken Scout da doğru zamanda doğru baskınları gerçekleştirerek takımının fazladan skor vermesini engelledi. EDG’de Mouse harika bir oyun ortaya koyarken H2K’de ise öne çıkan isim Ryu’ydu. Vladimir ile elinden geleni yapan oyuncu ne yazık ki EDG’nin taşıyıcılarını takım savaşlarında elimine edemeyince EDG’de Irelia-Nidalee ikilisi Forg1ven ve Vander’a hasar çıkarma şansı tanımadı. Üst koridordaki inhibitörü açtıktan sonra üç skor çıkaran EDG, turnuvadaki ilk kararlı ve karakterini ortaya koyduğu galibiyetini aldı.


Albus Nox Luna 1-0 G2

Turnuvanın en büyük sürprizlerinden birisi de bu karşılaşma oldu. IWC temsilcisi ANX, EU LCS şampiyonu G2’yi yenmeyi başardı. Oyunun ilk 20 dakikası hemen hemen eşit geçti. Karşılaşmanın kırılma anı ise ANX’in 24. dakikada baron almasıydı. Avrupa takımlarının sıklıkla yaptığı bu hamleyi görmeyen G2, rakibine oyunun kontrolünü hediye etmiş oldu. Almış olduğu ninja baronu çok iyi kullanan G2, ikinci baronunu da rahat bir şekilde alırken, Kadim Ejder’i de herhangi bir skor vermeden almayı başardı. ANX’in bu maçtaki en iyi yaptığı şey bir harita görevini almadan önce rakip takımı pozisyon dışına itme ya da bir skor çıkararak durumu 5v4’e getirmekti. Bunun dışında Anivia ve Poppy’nin uyumu göz kamaştırırken, ANX’in destek oyuncusu Likkrit’in Brand’ini de izleme şansı bulduk. Kadim Ejder’i aldıktan sonra iki skor çıkaran ANX maçı da kazanmayı başardı ve grubunda 2 galibiyet 1 mağlubiyetle birinci sırayı paylaşan takımlardan oldu.


Counter Logic Gaming 1-0 Rox Tigers

A grubunu daha da karıştıracak olan karşılaşmada CLG, turnuvanın favori takımı olarak gösterilen LCK şampionu ROX’u yenmeyi başardı. CLG’de oyuncuların kendilerini rahat hissettikleri şampiyonları aldıklarında neler yapabileceklerini bu maçta gördük. Aurelion Sol ile resmen karşılaşmayı ele geçiren Huhi maçı 11-1-6 skoru ile bitirirken, bir dönem imza şampiyonu olan Alistar’ı alan Aphromoo da harika bir maç çıkardı. Huhi’nin oyunun erken dakikalarındaki aktifliğini çok iyi bir şekilde kar topuna çevirmeyi başaran CLG, 36. dakikada maçı bitirerek turnuvanın en büyük sürprizlerinden birisine imza attı.


SK Telecom T1 0-1 Flash Wolves

Tıpkı CLG karşılaşmasında olduğu gibi FW de Aurelion Sol seçimini harika kullandı ve SKT karşısında zafere ulaşmayı başardı. Turnuvanın en iyi ormancılarından olan Karsa’nın Lee Sin’in mobilitesini çok iyi kullandığı oyunun ilk dakikaları FW’nin üstünlüğü ile geçti. Aldığı skorlar ile altın farkını açan FW, baron güçlendirmesini aldıktan sonra bu farkı daha da açtı. İkinci baronla beraber Kadim Ejder’i de almayı başaran FW, bu güçlendirme ile SKT’den 3 skor çıkardı ve karşılaşmayı bitirmeyi başardı. Koordineli ve kompozisyonunun sınırlarına bağlı kalarak oynayan FW bu galibiyet ile Kore takımlarına yenilmeme serisini sürdürürken, SKT ise beklenmedik bir yenilgi aldı.


Cloud9 1-0 I May

Günün son karşılaşmasında galip gelmeyi başaran taraf Cloud9 oldu. Takım IM’den çok daha koordineli bir şekilde oynayarak bu galibiyete ulaşırken, NA LCS’te son haftalarda performansıyla göz dolduran Impact bu maçın da yıldızıydı. Maçın ilk dakikalarında baskında ölmesine rağmen iki skor alan oyuncu, Rumble ultileri ile I May’i darmadağın etti. Sürekli bir takım savaşı halinde geçen karşılaşmada 35. dakikada baronu alan C9, bu güçlendirmeyle karşılaşmayı kazandı ve B grubunda birincilik için iddiasını sürdürdü.


2016 Dünya Şampiyonası’nda 1. hafta sonunda gruplardaki sıralama şu şekilde oldu;

ekran-alintisi

2. haftanın ilk gün karşılaşmaları ise 7 Ekim Cuma günü oynanacak. Program ise şu şekilde:

  • 01:00 G2 eSports-Rox Tigers
  • 02:00 Albus Nox Luna-Counter Logic Gaming
  • 03:00 Counter Logic Gaming-G2 eSports
  • 04:00 Albus Nox Luna-Rox Tigers
League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir