League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası 5. gün

Sürpriz sonuçlara ve çılgın mücadelelere tanıklık eden birinci hafta karşılaşmalarından sonra 2016 Dünya Şampiyonası’nda A grubundaki takımların akıbetinin belirlendiği beşinci gün maçları tamamlandı. Turnuvanın sürpriz takımı Albus Nox Luna müthiş bir mücadele ortaya koyarak Rox Tigers ile gruptan çıkmayı başarırken, EU LCS’in umudu olan G2 ise hayal kırıklığına neden oldu. NA LCS temsilcisi CLG de grup aşamasına veda eden diğer takım oldu.

G2 0-1 Rox Tigers

Günün ilk karşılaşmasında tüm maçlarını kazanmak zorunda olan G2 ile karşılaşan ROX, mücadeleyi kazanmayı bildi. Oyunun ilk dakikalarında ROX ile kafa kafaya oynamayı başaran ve hatta ufak avantajlar elde eden G2, alt koridordaki çatışmada Alistar’a yeterli saygıyı göstermedi ve iki skor verdi. ROX ise ufak avantajları kar topuna çevirme konusunda ne kadar iyi olduğunu kanıtladı ve G2’nin güney ormanının kontrolünü ele geçirdi. Orta koridorda Perkz’ü öldürdükten sonra Baron alan takım, iki skor vermesine rağmen sistematik bir şekilde G2’nin üssünü yok etti ve karşılaşmayı kazandı.


Albus Nox Luna 1-0 Counter Logic Gaming

Turnuvanın sürpriz takımı ANX ise galibiyet serisine CLG karşısında da devam etti. Bard-Sivir ikilisi ile Lucian-Nami’ye karşı koridor baskısını vermesine rağmen 2v2 çatışmalardan üstün çıkan aMiracle-Likkrit ikilisi ANX’i taşıdı diyebiliriz. Öte yandan takımda yıldızlaşan isim ise PvPStejos’tu. Graves ile doğru zamanda doğru yerde olan oyuncu, karşılaşmanın da en değerli oyuncusu seçildi. Nehirdeki çatışmalardan sonra orta koridorda toplanan ve kulesini savunmaya çalışan CLG’den iki skor aldıktan sonra Baron’u alan ANX, bu güçlendirmeyi çok iyi bir şekilde kullanarak rakibinin üç inhibitörünü de açtı ve maçı kazandı. İlk hafta sürpriz seçimler ile galibiyet alan ANX, meta şampiyonları ile de çok iyi oynayabildiğini ve performanslarının tesadüf olmadığını seyircilere gösterdi.


Counter Logic Gaming 1-0 G2

Daha iyi bir kompozisyon kurmasına rağmen koridor aşamasında gereğinden fazla açılan G2, CLG tarafından defalarca bu yüzden cezalandırıldı ve karşılaşmayı kaybetti. EU LCS’in Yaz Mevsimi MVP’si seçilen Trick bu maçta da hiçbir varlık gösteremezken Olaf ile pozisyon dışı kaldı ve birçok skor verdi. Öte yandan G2’nin en çok eleştirilen oyuncusu Perkz bu karşılaşmada kötü oynamasa da Syndra ile herhangi bir etki yaratamadı. CLG ise Poppy-Graves-Vladimir üçlüsü ile G2’yi dağıtırken, rakibinden daha koordineli ve daha iyi bir makro oyun ortaya koyarak karşılaşmayı kazanmayı başardı.


Albus Nox Luna 1-0 Rox Tigers

Günün, hatta turnuvanın şu ana kadarki en büyük sürprizi ise ANX-ROX maçında gerçekleşti. CLG karşısındaki oyununa devam eden ve oyunun erken dakikalarında ROX’a adeta en ufak bir avantaj dahi vermeyen ANX, epik bir bitiş sonunda mücadeleyi kazanmayı başardı. Rahat bir şekilde kar topu olan ve Baron’u aldıktan sonra inhibitörleri de açan ANX, pozisyon dışı yakalanarak şansını zorladı ve ROX’un aradığı pozisyonları kendisine verdi. ROX’un Baron çalması takımı oyunda tutarken ANX için maçın  kopma anlarından birisi Kira’nın Vladimir ile tek başına Kadim Ejder’e başlaması ve takımın Kadim’i alarak karşılaşmada eşitliği sağlamasıydı. Son kez Baron’u aldıktan sonra ROX’un üssüne ilerleyen ve üç inhibitörü de açan ANX, karşılaşmayı epik bir şekilde kazanarak gruptan çıkmayı garantiledi.


G2 1-0 Albus Nox Luna

G2’nin kazandığı karşılaşma tamamıyla takım savaşı odaklı geçerken ANX aşırı agresifliğinden dolayı cezalandırıldı. Jayce-orta koridor ve Kennen-üst koridor seçimleri ile farklı bir kompozisyon kuran ANX 22. dakikaya kadar harika kararlar alıp maçı başa baş götürmeyi başarmıştı. Ejder etrafındaki takım savaşı ise G2 için maçın kırılma noktasıydı. 4v5 çok iyi bir savaş çıkaran ve Ryze’ın hasarını iyi uygulayan G2, Irelia’nın Işınlan kullanması ile takım savaşını kazandı ve maçı kar topu yaparak galibiyete ulaştı.


Rox Tigers 1-0 Counter Logic Gaming

Grubun son karşılaşması olan ROX-CLG mücadelesini ROX kazanmayı başardı. Poppy ve Malzahar ile iyi bir takımkompozsiyonu kuran CLG’ye karşın ROX ise turnuvada tekrar popüler hale gelen Alistar ve Elise seçimlerinde bulundu. Malzahar ve Caitlyn ile yüksek hasar potansiyeline sahip olan CLG proaktif oyunlar yapmakta zorlanırken, ROX adına takımı taşıyan ikili Peanut ve Gorilla oldu. Alistar-Elise ikilisi takımın her skorunda bulunurken bu iki şampiyonun sağladığı yüksek kitle kontrol süresi de ROX tarafından çok iyi kullanıldı. Baron’u zar zor almayı başaran ROX ise alt koridordaki inhibitörü açtıntan sonra orta koridordan ilerledi ve karşılaşmayı kazandı.


Tiebreaker maçı: Rox Tigers 1-0 Albus Nox Luna

İlk karşılaşmalarına nazaran çok daha koordineli ve rakibini ciddiye alarak oynayan ROX, ANX’i yenmeyi başardı ve grubu birinci bitirdi. ANX’in alt ve orta koridoruna oyunun erken dakikalarından itibaren odaklanan ve Likkrit-aMiracle ikisine şans tanımayan ROX, harika çatışmalar çıkararak rakibini yenmeyi başardı.


Bu sonuçlarla beraber gruptan çıkan takımlar Rox Tigers ve Albus Nox Luna oldu. Grubun son puan durumu şu şekilde:

ekran-alintisi

6. günün, yani bu gecenin programı ise şu şekilde:

  • 01:00 EDG-INTZ
  • 02:00 AHQ-H2K
  • 03:00 H2K-EDG
  • 04:00 INTZ-AHQ
  • 05:00 INTZ-H2K
  • 06:00 AHQ-EDG
League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir