League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası 6. Gün

Turnuvanın ikinci hafta ikinci gün karşılaşmaları büyük sürprizlere sahne olmaya devam ederken, 2016 Dünya Şampiyonası’nda C grubundan çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. İlk hafta sadece bir galibiyet alan H2K mükemmel bir oyun ortaya koyarak ikinci hafta oynadığı tüm karşılaşmaları kazanarak grubu birinci bitirirken, grubun favorisi EDG ise ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. İlk hafta EDG karşısında aldığı galibiyetle herkesi şaşırtan INTZ ise dün oynanan karşılaşmalarda hiçbir varlık gösteremedi. İlk hafta H2K’yi yenerek ikincilik koltuğuna oturan AHQ ise aynı performansı sergileyemedi ve gruptan çıkamayan diğer takım oldu.

Edward Gaming 1-0 INTZ eSports

İyi bir takım savaşı kompozisyonu kuran INTZ’in seçimlerine mükemmel yanıtlar veren EDG, rakibi ile ilk karşılaşmasındaki mağlubiyetinden dersler çıkardığını ilk dakikalardan itibaren izleyenlere gösterdi. 3. dakikadan itibaren dört kişi harita üzerinde baskına giderken EDG’nin bu  baskısına karşı INTZ hiçbir cevap veremedi. Yan koridorlara da aynı 4 kişi ile baskıyı uygulayan EDG, ders olarak okutulabilecek bir şekilde Baron’u alarak karşılaşmayı da kazandı.


H2K 1-0 ahq e-Sports Club

Turnuva başlamadan önce orta koridor için önemli seçimlerden birisi olacağı tahmin edilen fakat hiç tercih edilmeyen Lissandra ile ayrık ittirme kompozisyonu kuran AHQ’ye karşın H2K Ryze-Cait-Jayce ile yüksek hasarı olan bir kompozisyon kurmayı tercih etti. Jankos’un Elise ile çok daha aktif olduğu oyunda H2K çatışmalardan üstün çıkarak avantajı eline geçirdi. Baron’a başlayan H2K büyük bir hata yaparak destek-Karma’ya güçlendirmeyi kaptırsa da, oyunun kontrolünü elinden bırakmadı. Rek’sai’yi tek başına yakaladıktan sonra ikinci Baron’u alan takım, alt koridordan ilerleyerek karşılaşmayı bitirdi ve ilk haftanın rövanşını aldı.


H2K 1-0 Edward Gaming

Oldukça yavaş geçen karşılaşmada H2K rakibini kontrol etmeyi başardı ve EDG karşısında galibiyete ulaştı. Koridor aşamasında Jankos’un yardımları ile ilk kanı döken Ryu, Ryze ile H2K’nin galibiyetinde büyük pay sahibiydi. Öte yandan Odoamne de Kennen ile koridorda Mouse’a karşı 1v1 üstünlük kurarken, Kennen ultileri ile rakibini kıstırmayı ve alan kontrolünü elinde tutmayı başardı. Clearlove’ı öldürdükten sonra Baron’u alan H2K için maçın kopma noktası ise Jankos’un EDG’den Kadim Ejderi’i çalmasıydı. Bu güçlendirmeyi alan H2K, orta koridordan ilerledi ve karşılaşmayı bitirdi.


INTZ e-Sports Club 0-1 ahq e-Sports Club

Oyunun erken dakikalarında çok iyi bir iş çıkaran INTZ, alt koridordaki çatışmaları ucu ucuna kazanarak ufak da olsa bir avantaj elde etti. Lee-Alistar-Caitlyn ölüm mangası ile takım oyunu taşıyacakmış gibi gözükse de makro anlamda AHQ’nun rotasyonlarına cevap vermekte zorlandı. INTZ’in pozisyon dışı kalmasını çok iyi değerlendiren AHQ da Baron güçlendirmesini aldıktan sonra karşılaşmayı uzatmadı ve alt koridordan ilerleyerek maçı 28. dakikada kazandı.


INTZ e-Sports Club 0-1 H2K 

Turnuvanın popüler seçimi Aurelion Sol etrafına bir kompozisyon kuran INTZ’e karşın H2K Olaf ve Alistar ile rakibin arka saflarına rahatlıkla erişebilecek bir kompozisyon kurdu. A.Sol’un oldukça pasif kalması ve alt koridordaki çatışma dışında harita üzerinde bir etkisinin olmamasını değerlendiren H2K, Olaf’ın ve Rumble’ın güçlenmesi ile beraber haritayı tamamıyla kontrol eden ve INTZ’e sadece 3 kule veren H2K, Baron’un da yardımı ile 29. dakikada karşılaşmayı tamamladı.


ahq e-Sports Club 0-1 Edward Gaming

INTZ karşılaşmasında olduğu gibi dört kişilik “ölüm mangası” ile AHQ karşısında da üstünlüğü ele geçirmeye çalışan EDG, oyunun ilk dakikalarında bunu başarsa da bireysel olarak pozisyon dışı kalmalarından ve Jinx-Elise ikilisinin yüksek hasar potansiyelinden dolayı AHQ ile arasına büyük bir altın farkı koyamadı. Bununla beraber alt koridorda üst koridor oyuncuları birbirlerini oyalarken Baron’a başlayan ve güçlendirmeyi almayı başaran taraf AHQ oldu. Güçlendirmeyi almalarına rağmen EDG tarafından kovalanan takım dört skor verirken, güçlendirmeyi gerektiği gibi kullanamadı. Öte yandan oyunu dengeleyen ve yavaş yavaş kontrolü altına alan EDG ise Baron’u iyi pozisyon alarak ve Mountain’i pozisyon dışı yakalayarak alırken, bu avantaj sonrasında karşılaşmayı tamamladı ve birincilik için H2K ile durumunu eşitledi.


Tiebreaker maçı: H2K 1-0 Edward Gaming

Günün ilk maçına nazaran çok daha fazla H2K’nin kontrolü altında geçen tiebreaker maçı, H2K’nin galibiyeti ile sonuçlandı. Skor anlamında rakibi ile başa baş gitse de, makro oyun ve harita görevi anlamında çok fazla önde olan ve bu avantajını Baron’u ve Kadim Ejder’i kontrol etmek için kullanan H2K, EDG’yi pozisyon dışı yakaladığı her pozisyonda ya Baron aldı ya da bir Ejder. Kadim Ejder’i aldıktan sonra da maçı bitiren takım, C grubunu birinci bitiren takım oldu.


2016 Dünya Şampiyonası’nda C grubunda çeyrek finale yükselen takımlar böylelikle belli oldu. H2K grubu birinci sırada bitirirken turnuvanın favori takımlarından olan EDG ise 2. sırada bitirdi. Bu sonuçlardan sonra puan durumu ise şu şekilde:

ekran-alintisi

Bu gece oynanacak olan karşılaşmaların programı ise şu şekilde:

  • 22:00 Samsung Galaxy-Team SoloMid
  • 23:00 Splyce-Royal Never Give Up
  • 00:00 Team SoloMid-Splyce
  • 01:00 Samsung Galaxy-Royal Never Give Up
  • 02:00 Splyce-Samsung Galaxy
  • 03:00 Royal Never Give Up-Team SoloMid
League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir