League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası 7. gün

Ölüm grubu olarak adlandırılan D grubundan 2016 Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finale kalacak takımların belirleneceği karşılaşmalar tamamlandı. NA LCS’in şu ana kadar gördüğü en iyi takım olarak gösterilen Team SoloMid büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak grubu üçüncü bitirirken, LCK’den Samsung Galaxy ve LPL’den Royal Never Give Up çeyrek finale yükselen takımlar oldu.

Samsung Galaxy 1-0 Team SoloMid

Günün ilk karşılaşmasında galip gelmeyi başaran taraf SSG oldu. TSM tamamıyla Lucian etrafına bir kompozisyon kurarken SSG takımı ise kendilerini rahat hissettikleri Viktor ve Tahm Kench seçimleri ile bir kompozisyon kurdu. Koridor aşamasında sadece alt koridoru kazanan ve Doublelift’e 4 skor kazandırmayı başaran TSM’de orta ve üst koridor oyuncuları karakterlerinin dışında kötü bir koridor aşaması geçirdi. Özellikle Bjergsen Zilean ile lig boyunca yapmadığı hataları yaparken, takımın yaptığı ufak hatalar Samsung tarafından büyük bir kar topuna çevrildi. Maçın kopma noktası ise Team SoloMid’in 5v4 Kadim Ejder’e başlamasıydı. Sayı avantajı olmasına rağmen SSG ile savaşmayan TSM, Kadim Ejder’i de kaptırdı ve SSG bu güçlendirmeyi aldıktan sonra karşılaşmayı bitirdi.


Splyce 1-0 Royal Never Give Up

Günün ilk sürprizi ise Splyce’tan geldi. İlk haftayı galibiyetsiz kapatarak Worlds’ün maç kazanmamış tek takımı olan SPY, RNG karşısında galibiyete ulaşarak iyi bir oyun ortaya koydu ve güne umutla başladı. Üst ve orta koridorda kafa kafaya mücadele eden oyuncular SPY için iyiye işaret ederken, takımın alt koridorunun Trashy’nin de yardımı ile koridoru kazanması, SPY’nin karşılaşmayı kazanması için gerekli olan şartları sağladı. Malzahar’ın yan koridorlara yaptığı baskınlar ve SPY’nin bir takım olarak hareket ederek RNG oyuncularını birer birer öldürmesi, takımın sistematik bir şekilde oynamasına ve elde ettiği avantajı skora çevirmesi ile sonuçlandı. 35. dakikada ikinci baronu alan takım, orta koridordan ilerleyerek karşılaşmayı da kazandı.


Team SoloMid 1-0 Splyce

RNG karşısında gösterdiği iyi oyunu TSM karşısında da göstermesi beklenen SPY ne yazık ki bu oyunu sürdüremedi ve TSM karşısında yenilerek gruptan çıkmamayı garantilemiş oldu. TSM ise SSG karşısındaki yenilgiden sonra kararlı bir galibiyet aldı. Bjergsen’in Syndra’sını yasaklamayarak büyük bir hata yapan SPY bu hatanın cezasını da maçı kaybederek ödedi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Svenskeren’in ilk kanı Trashy’ye vermesi kötü bir haber gibi gözükse de Bjergsen’in dönüş skorunu alması TSM için büyük bir avantaj oldu. Sistematik bir şekilde ve 3 ya da 4 kişi ile yan koridorlara baskına giden TSM, Bjergsen’in büyük bir kar topu olması ile beraber maçı kazandı. 28. dakikada orta koridordan ilerleyerek Nexus’u yıkan TSM, bu galibiyetle çeyrek final hayallerini devam ettirdi.


Samsung Galaxy 1-0 Royal Never Give Up

Turnuvanın en hızlı karşılaşması olan mücadeleyi SSG kazanmayı başardı. Crown için yine Viktor seçiminde bulunan takım, CoreJJ’nin LCK’de sıklıkla oynadığı Zyra seçimi ile de gayet iyi bir kompozisyon kurarken, RNG takımı ise bu seçimlere Malzahar ve Rumble tercihleri ile karşılık verdi. Oyunun ilk dakikalarından itibaren skorları toplayan ve aldığı ikinci skordan itibaren haritayı kontrol ederek RNG’nin ormanına kamp kuran SSG, 21. dakikada Mlxg’yi öldürdükten sonra Baron güçlendirmesini aldı  ve 1-3-1 ile ilerlemeye başladı. Orta koridordaki takım savaşından 4 skor çıkaran takım, 23. dakikada maçı tamamladı ve çeyrek finale kalmayı bu maçla garantilemiş oldu.


Splyce 0-1 Samsung Galaxy

Turnuvanın en korkulan seçimlerinden olan Aurelion Sol etrafına bir kompozisyon kuran SPY, ne yazık ki bu seçiminden hiçbir şekilde faydalanamadı. Öte yandan SSG takımı ise SPY’nin Alistar ve Ekko tercihlerine Tahm Kench ve Kennen ile çok iyi cevap verdi. İlk dakikalardan itibaren tam bir kar topu maçı olan mücadelede SSG 20. dakikada 10k altın farkını yakalarken, Alistar’ın ve Elise’in TK’dan dolayı etkisiz kalması SPY’yi olumsuz anlamda etkiledi. Çok iyi takım savaşları çıkaran SSG, 23. dakikada Baron’u aldıktan sonra üst koridordaki takım savaşını kazandı ve mücadeleyi bitirdi.


Royal Never Give Up 1-0 Team SoloMid

İki takım için “ya tamam ya devam” mücadelesi olan karşılaşmayı RNG kazandı ve TSM’i egale ederek Samsung Galaxy’nin ardından çeyrek finale yükselen ikinci takım oldu. Korkunç bir erken oyun geçiren TSM, alt koridorda Uzi’ye 3 skor vererek kaderini çok önceden belirlemiş gibi oldu. Aurelion Sol ile mücadele eden Xiaohu’nun performansı RNG’nin kazanmasında büyük bir rol oynarken, A.Sol’un proaktif oyunlar yapma potansiyeline cevap veremeyen TSM oldukça geriye düştü. Xiaohu’nun sürekli koridorunu itmesi ve yan koridorlarda baskın aramasına karşı strateji geliştiremeyen TSM, alt koridordaki takım savaşında 3’e 3’lük bir takas gerçekleştirse de, RNG 26. dakikada Baron’u aldı ve avantajını daha da arttırdı. 31. dakikadaki takım savaşında şansını fazla zorlayan RNG 5 oyuncusunu da kaybederken, TSM bu zaferi ne yazık ki harita görevine dönüştüremedi. 36. dakikada üst koridordan ilerleyerek maçı tamamlayan RNG çeyrek finale yükselirken TSM bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı.


2016 Dünya Şampiyonası D grubunda oynanan karşılaşmalar sonucunda puan durumu şu şekilde oldu:

ekran-alintisi

(TSM ve RNG’nin puanları eşit olsa da, RNG grup aşamasında TSM ile oynadığı iki karşılaşmayı da kazandığı için çeyrek finale yükselen takım oldu.)

Bu gece oynanacak olan C grubu mücadelelerinin programı ise şu şekilde:

  • 23:00 I May-Flash Wolves
  • 00:00 Cloud9-SK Telecom T1
  • 01:00 Cloud9-Flash Wolves
  • 02:00 SK Telecom T1-I May
  • 03:00 I May-Cloud9
  • 04:00 Flash Wolves-SK Telecom T1
League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir