League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası 8. Gün

LCK ekibi ve son şampiyon SK Telecom T1 günü kayıpsız kapatarak birinci sırayı alırken, Cloud9 ise ikinci sırayı alarak çeyrek finale yükseldi. Kendisinden beklentiler yüksek olan Flash Wolves ise grubu üçüncü olarak tamamlarken, I May ise oldukça istikrarsız bir oyun sergileyerek grubu son sırada tamamladı.

I May 1-0 Flash Wolves

Destek oyuncusu Road’ın bir maçlık cezasından dolayı Athena’yı orman, Avoidless’ı destek ve yedek orta koridor oyuncusu BaeMe ile maça çıkan IM, büyük bir sürpriz yaparak güçlü rakibi FW’yi yenmeyi başardı. Erken oyun oldukça yavaş geçerken FW haritayı daha iyi oynarak rakibi üzerinde baskı kurdu ve harita objektiflerinde öne geçti. Skor anlamında IM önde olsa da FW daha çok kule aldığı için altında öndeyken, maçın kırılma noktası ise Baron etrafındaki savaştı. Baron’a başlayan FW IM’ye güçlendirmeyi kaptırdı ve dört skor verdi. Bu avantajı kar topuna çeviren ve kule sayısını eşitledikten sonra öne geçen IM, Ekko ile harika flank pozisyonları yakaladı ve takım savaşlarında da Sivir’in öne geçmesiyle beraber FW’yi ezdi. İkinci Baron’u aldıktan sonra Kadim Ejder etrafındaki savaşı da kazanan IM, maçı bitirerek çeyrek final umutlarını sürdürdü.


Cloud9 0-1 SK Telecom T1

NA LCS’in son umudu olan C9 ile son şampiyon SKT’nin mücadelesi SKT’nin galibiyeti ile sonuçlandı. Oyunun erken dakikalarında Alistar-Olaf ikilisi beraber dolaşarak alt ve üst koridora baskın düzenlerken, SKT üst ve orta koridora sürekli baskı yaparak C9’un kar topu olmasını engelledi. Daha iyi pozisyon alarak ilk kule kanını üst koridordan döken SKT, sakin ve sistematik bir şekilde oynayarak gereksiz risk almadı ve C9’a gereken saygıyı gösterdi. Ryze ultisi ile takım savaşı başlatmaya çalışan C9, SKT’nin yüksek hasarından dolayı sıklıkla tanklarının sihirdar büyülerini ve ultilerini harcamak zorunda kalırken gergin geçen ve en ufak hatanın büyük sonuçlar doğurduğu karşılaşmada SKT bu bekleme sürelerini oldukça iyi değerlendirdi. Kadim Ejder’i aldıktan sonra alt koridordan ilerleyen SKT, C9’un Işınlan flank’ini çok iyi egale etti ve takım savaşını kazanarak maçı bitirdi.


Cloud9 0-1 Flash Wolves

SKT maçındaki orta koridor eşleşmesinin tam tersi ile kompozisyon oluşturan C9, Nidalee’nin erken oyunda aktif olmasına rağmen FW karşısında yenilgiye engel olamadı. Gnar ile koridorda Poppy’ye büyük bir üstünlük kuran Impact de herhangi bir etki yaratamazken, FW karşılaşma boyunca harita görüşüne büyük önem vererek C9’un savaşa girme yollarını kapattı. Genellikle rotasyonlar üzerinden dönen oyunda FW daha sakin ve kontrollü bir oyun ortaya koyarken, karşılaşmanın kopma noktası orta koridordaki savaştı. Ryze ile 3’te 3 yapan Maple takımını sırtlarken, harita görevi anlamında hali hazırda önde olan FW Baron’u da alarak avantajını büyüttü ve karşılaşmayı kazanmayı başardı.


SK Telecom T1 1-0 I May

Worlds 2016’da ilk defa gördüğümüz Nautilus ve Kha’Zix seçimlerinde bulunan I May’e karşın SKT kusursuz bir dürtme kompozisyonu kurdu. Kha’nın oyunun erken dakikalarında skor toplaması ve karşı baskınları iyi gerçekleştirmesi IM’yi oyundan tam anlamıyla düşürmese de, kompozisyonunun sınırlarını çok iyi bilen SKT Duke’un Jayce ile ayrık ittirme yapması ile kulelerde büyük bir üstünlük sağladı. IM için oyunda geri dönüş yolu gözükmezken Avoidless kahraman oldu ve SKT’nin başlattığı Baron’u çalmayı başardı. Güçlendirmeyi sadece iki kule almak için kullanan IM, o kadar fazla gerideydi ki SKT Baron güçlendirmesi olan minyonlara aldırmadan orta koridordan inhibitör kulesini indirmeyi başardı. Kadim Ejder etrafındaki takım savaşını da kazanan SKT, ikinci Baron’u almayı başardı ve alt koridordan ilerleyerek karşılaşmayı kazandı. SKT bu sonuçla grubu birinci bitirmeyi garantiledi.


I May 0-1 Cloud9

Kazananın çeyrek final şansını sürdüreceği karşılaşmada C9 galibiyete ulaşan takım oldu. Bugün ikinci defa Ryze seçiminde bulunan Jensen, diğer karşılaşmalarda olduğundan daha aktif ve etkili oynarken, Alistar-Rek’sai ikilisi her koridora yardım ederek C9’un harika bir erken oyun geçirmesini sağladı. Sneaky Jhin seçimleri ile takım savaşlarını domine ederken,  Cloud9’ın karşılaşmayı bu kadar uzatmasının sebebi Meteos ya da Impact’in takımdan ayrı bir şekilde ileri atılması ve IM tarafından odaklanılarak öldürülmesiydi. IM takımı için karşılaşmanın kopma noktası 41. dakikadaki Baron denemesiydi. Güçlendirmeyi almasına rağmen etkili bir şekilde kullanamayan IM, C9 Kadim Ejder’i aldıktan sonra üst koridorda üç skor verdi ve karşılaşmayı kaybetti.


Flash Wolves 0-1 SK Telecom T1

Günün son karşılaşmasında SKT galibiyete ulaşmayı başaran takım oldu. Trundle-Olaf-Lissandra ile FW’nin taşıyıcılarına rahatlıkla ulaşabilecek bir kompozisyon oluşturan SKT’ye karşın FW ise daha güvenli bir kuşatma kompozisyonu oluşturdu. Oyunun ilk dakikalarından itibaren Olaf-Lissandra ikilisi yan koridorları ziyaret ederek skor toplarken, FW bu rotasyonlara karşı cevap üretemedi. Faker’ın Lissandra ile FW’nin taşıyıcılarını sürekli kontrol ettiği karşılaşma tamamıyla SKT’nin lehine gideren Baron’a başlayan takım bu güçlendirmeyi Karsa’ya çaldırdı. FW çok geride olduğu için herhangi bir geri dönüş girişiminde bulunamazken, SKT 38. dakikada ikinci Baron güçlendirmesini aldı ve karşılaşmayı orta koridordan ilerleyerek bitirdi.


2016 Dünya Şampiyonası’nda C grubunu SK Telecom T1 birinci bitirirken, ikinci bitiren takım Cloud9 oldu. Gruptaki son durum şu şekildeydi:

ekran-alintisi

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

1 Comment

  • Babar 24 Temmuz 2017

    Buraya dota 2 22küsür milyon yazar geçerim. Sizleri de öperim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir