League of Legends League of Legends Haberleri

2016 Dünya Şampiyonası Amerika’da oynanacak

Riot Games, bu gece yaptığı açıklama ile League of Legends 2016 Dünya Şampiyonası’nın Amerika Birleşik Devletleri’nde oynanacağını duyurdu. Dört şehrin ev sahipliği yapacağı turnuva, 29 Eylül – 29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Riot Games’in dünyanın farklı bölgelerine götürmeye çalıştığı Dünya Şampiyonası 2013’ün ardından bu sene ABD’ye geri dönüyor. 2014’te Güney Kore’de ev sahibi Samsung Galaxy’nin şampiyonluğu göğüslediği turnuva, geçtiğimiz sene Avrupa’nın dört büyük şehrini gezmiş, SK Telecom T1’in üstünlüğüyle sona ermişti. Dünyanın en iyi League of Legends oyuncuları 2016’da ise ilk olarak grup aşaması ile San Francisco’da karşımıza çıkacak. Takımlar daha sonra çeyrek final için Chicago’ya geçerken, yarı final mücadeleleri New York’taki efsane Medison Square Garden’da oynanacak. Final ise, yine 2013’te olduğu gibi Los Angeles Lakers’a da ev sahipliği yapan Staples Center’da, 29 Ekim günü milyonlarca League of Legends seyircisini ekran başına oturtacak.

Farklı sunuculardaki League of Legends liglerinden en iyi takımların mücadele edeceği Dünya Şampiyonası’nda, geçtiğimiz sene Avrupa ve Amerika LCS ile LPL ve LCK’dan üçer takım, LMS’den iki takım ve Türk ekiplerinin de yer aldığı Wildcard sunucularından iki takım katılmıştı. Bu sene de dağılımın bununla aynı veya buna çok yakın olmasını bekliyoruz.

Yine bu gece içerisinde yapılan başka bir açıklamada ise Riot Games, ilki geçtiğimiz sene düzenlenen ve ülkemizi Beşiktaş’ın temsil ettiği Sezon Ortası Özel Turnuva’nın (Mid-Season Invitational) 4-15 Mayıs tarihleri arasında Şangay’da düzenleneceğini duyurdu. Önceki sene Çin ekibi Edward Gaming’in şampiyonluğu elde ettiği MSI’ın grup aşaması formatı küçük bir değişiklik ile beş gün sürecek lig usülü haline getirilirken, yarı final serileri ile final mücadelesi her zaman olduğu gibi yine beş maçtan oynanacak. MSI 2016’ya Avrupa ve Amerika LCS, LPL, LCK, LMS Bahar Mevsimi şampiyonları ile diğer sunuculardan şampiyonların yer alacağı Wildcard Turnuvası’nı kazanan takım katılacak. Geçtiğimiz yıl Wildcard turnuvası İstanbul’da düzenlenmiş, Beşiktaş’ın galibiyetiyle sona ermişti. Bu sene de Meksika’da düzenlenecek IWCI’dan yine bir takımımızın şampiyonlukla ayrılmasını umuyoruz.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir