League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

Grup aşamasında büyük sürprizlerin yaşandığı 2016 Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Turnuvada çeyrek finale yükselen takımlar A grubundan Rox Tigers ve Albus Nox Luna, B grubundan SK Telecom T1 ve Cloud9, C grubundan H2K ve Edward Gaming, son olarak da D grubundan Samsung Galaxy ve Royal Never Give Up olmuştu. Team SoloMid, G2 ve CLG gibi takımlar grup aşamasında elenirken, ilk haftayı 0-3 skoru ile kapatan H2K sürpriz yaparken, turnuvanın en eğlenceli ve en sürpriz takımı Albus Nox Luna da A grubunda ROX, G2 ve CLG gibi rakipleri arasından sıyrılarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Worlds 2016’da çeyrek final eşleşmeleri ise şu şekilde oldu:

cuycwnvweaawlru

Bilindiği üzere kura çekimlerinde aynı gruptan ilk iki sırayı alan takımların çeyrek ya da yarı finalde karşı karşıya gelmemesi için farklı bir eşleştirme tekniği uygulanıyordu. Tabloda da görüldüğü üzere A grubundan çeyrek finale yükselen ROX ve ANX’in final dışında karşı karşıya gelme ihtimalleri bulunmuyor.

Eşleşmelere baktığımızda tablonun sol tarafının çok daha zor olduğunu görüyoruz. İki Kore temsilcisi ve iki Çin temsilcisinin mücadelesini izleyeceğimiz eşleşmeler oldukça heyecanlı geçecek. Tablonun sağ tarafı ise çok daha dengeli ve tabiri caizse basit gözüküyor. H2K oldukça şanslı bir şekilde Albus Nox Luna ile eşleşmiş gibi gözükse de LCL takımı kendilerinin kolay lokma olmadığını defalarca kanıtladı. SKT’nin son maç FW’yi yenmesi ile ikinci olarak çeyrek finale yükselen C9’un ise Samsung Galaxy karşısında işi oldukça zor. “Kore takımı” olarak kendini kabul ettiren SSG, C9 eşleşmesine favori olarak başlayacak.

Eşleşmelerin programı ise şu şekilde:

  • 14 Ekim 22:00 Samsung Galaxy-Cloud9
  • 15 Ekim 22:00 SK Telecom T1-Royal Never Give Up
  • 16 Ekim 22:00 Rox Tigers-Edward Gaming
  • 17 Ekim 22:00 H2K-Albus Nox Luna
League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir