League of Legends

ANX serisini kazanan H2K, SSG’nin rakibi oldu

Batı dünyasının son umudu olan H2K ve Albus Nox Luna mücadelesinde kazanan taraf H2K oldu ve 2016 Dünya Şampiyonası’nda yarı finale adını yazdırdı. A grubunda ROX, CLG ve G2 ile mücadele eden ve turnuvanın sürprizi olan ANX çeyrek finale yükselerek herkesi şaşırtmış ve hayran kitlesini arttırmıştı. Öte yandan C grubunda EDG, AHQ ve INTZ ile gruptan çıkma mücadelesi veren H2K ilk hafta kötü bir oyun ortaya koysa da ikinci hafta oynadığı tüm maçları kazanarak çeyrek finale yükselmişti. EU LCS’in son umudu olan H2K, ANX karşısında da harika bir oyun ortaya koydu ve yarı finale yükselmeyi başardı.


H2K 1-0 Albus Nox Luna

Çeyrek final eşleşmelerinin sonuncusunda ilk maçta H2K galibiyete ulaşmayı başardı. Jayce seçimine öncelik veren takım Odoamne’nin korkunç bir kar topu olması ile maçı kazandı. Oyunun ilk dakikalarında çok iyi bir strateji geliştiren ve Olaf’ı üst koridora gizlice göndermeyi başaran ANX, üst koridordaki 2v2’yi kaybetti ve maçın kopma noktası da bu oldu. İki skor alan Odoamne Jayce ile oyunu domine ederken, orta koridorda Syndra seçimine karşı Vladimir ile erken oyunda dengede olan fakat takım savaşlarında ANX’in arka saflarını dağıtan Ryu da galibiyette büyük bir rol oynadı. Her koridoru kaybeden ANX, H2K’nin Baron’unu çalıp karşılaşmayı uzatsa da H2K haritayı tamamıyla kontrol ettiği için flank pozisyonlarını buldu ve orta orta koridordan ilerleyerek ilk karşılaşmayı kazandı.


Albus Nox Luna 0-2 H2K

Serinin ikinci maçı turnuvanın en hızlı karşılaşmasına sahne oldu ve H2K galibiyeti ile sonuçlandı. İlk maçtakine çok benzer bir kompozisyon kuran H2K’ye karşın ANX ilginç bir şekilde Olaf ve Sivir yasaklarken Caitlyn-Alistar ikilisi ile alt koridor odaklı oynayacaklarını belirtti. İlk maçı üst koridordaki 2v2 ile kaybeden ANX, 7. dakika alt koridordaki takım savaşında 4 skor vererek ikinci maçı da tek bir çatışma ile kaybetti. Alt koridordaki üstünlüğünü diğer koridorlara da yansıtan ve oyunu tamamıyla kontrolü altına alan H2K, ninja Baron’u alıp alt koridordan karşılaşmayı 23. dakikada bitirdi ve seride 2-0 öne geçti.


H2K 3-0 Albus Nox Luna

Serinin son maçı en çekişmeli ve en yakın geçen karşılaşma olurken kazanan taraf yine H2K oldu. İkinci maçtaki stratejisini devam ettiren ve alt koridor odaklı oynayan ANX, orta koridorda Ryu’ya iki solo skor vererek dezavantajlı konuma düşse de PvpStejos’un baskını ile alt koridordan skorlar çıkarmayı başardı. Fakat koridorunu kazanan ve üst koridora baskına giden Ryu ANX için problemin temeliydi. Jankos yine Lee Sin ile harika bir oyun çıkartırken, H2K’nin tartışılması gereken Baron kararı takıma maça mal oluyordu. 3 kişi Baron’a başlayan ve ANX tarafından durdurulan H2K, alt koridor inhibitörünü kaybetti ve izleyenlere bir acaba dedirtti. Fakat Baron konusunda ısrar eden takım Odoamne’nin doğup Işınlan kullanması ile güçlendirmeyi aldı ve alt koridordaki takım savaşını kazanarak karşılaşmayı da bitirdi.


H2K bu galibiyet ile 2016 Dünya Şampiyonası’nın ikinci haftasından itibaren üst üste 7. maçını kazandı. Takım Cloud9’ı eleyen Samsung Galaxy ile yarı finalde karşılaşacak. Çeyrek finallerin bitmesi ile yarı finale eşleşmeleri şu şekilde oldu:

cu7mt5nuaaanulq

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir