League of Legends League of Legends Haberleri

2016 Dünya Şampiyonası kuraları belli oldu

League of Legends’ın en büyük ve en önemli turnuvası olan 2016 Dünya Şampiyonası grupları bugün yapılan kura ile belirlendi. 16 takımın katılacağı turnuvadaki dört grup geçtiğimiz yıllara göre oldukça dengeli bir şekilde biçimlendi.

2016-worlds-kura

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kuralar çekilirken takımların yerleştirilmesinde aynı kurallar uygulandı. Aynı bölgeden iki takım aynı grupta bulunmazken, kura sırasında bu gerçekleştirdiği takdirde çekilen takımın uygun olan bir sonraki gruba otomatik yerleştirilmesi kuralı da uygulandı.

Baktığımızda yukarıda da bahsettiğimiz üzere grupların bu yıl çok daha dengeli dağıldığını görüyoruz. Grup A ilk bakışta ölüm grubu gibi gözükse de Grup D’deki takımların playofflara çıkmak için çok daha fazla zorlandığını izleyeceğiz.

A grubunda yer alan Rox Tigers, G2, CLG ve ANX’den favori olarak Tigers ve G2 gözüküyor. CLG’yi hafife almamak gerekse de, takımın NA LCS’teki performansını geliştirmesi ve hatalarını düzeltmesi için çok çalışması gerekecek. WildCard turnuvasından katılan ANX için grubun en zayıf takımı diyebiliriz. Fakat ANX’in dünyanın en iyi takımları ile mücadele etme şansını bulması takım için oldukça faydalı olacak.

B grubu da oldukça dengeli gözükse de müthiş bir mücadeleye sahne olacaktır. 2. torbadan turnuvaya katılan SKT ve I May grubun favorileri olarak gözükebilir. Fakat Flash Wolves daha önceki turnuvalarda da LMS’i hiçbir zaman hafife almamamız gerektiğini göstermişti. Bunların dışında NA LCS’te final oynayan ve Bölgesel Eleme Turnuvası’ndan Dünya Şampiyonası’na gitmeyi kazanan Cloud9 da grubun iddialı takımlarından. Ölüm grubu olmasa da, en çok mücadelenin bu grupta geçeceğini ön görebiliriz.

C grubu ise tüm gruplar arasında nispeten en kolay gözüken grup. EDG’nin açık ara favori olduğu grupta AHQ, H2K ve INTZ bulunuyor. AHQ ve H2K’nin performansları grup ikinciliği için hayati önem taşıyacak. Bununla beraber IWCQ’da gayet iyi performans gösteren ve sonunda Worlds’e gitme şansı bulan INTZ, grubun en zayıf takımı olarak gözüküyor. H2K’nin nişancı olarak Forg1ven yerine Freeze ile oynayacağı söylentileri doğru ise AHQ’nin grup ikinciliği için bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

Ve geldik ölüm grubuna. TSM, RNG, SSG ve SPY’nin mücadele edeceği D grubu bu yılın ölüm grubu olarak nitelendiriliyor. NA LCS’in gördüğü en iyi takım olan TSM ve LPL’de fırtına gibi bir sezon geçiren RNG grubun favorileri olarak öne çıkıyor. Öte yandan Bölgesel Eleme Turnuvası’nı kazanarak Worlds’e gelen SSG’yi de hafife almamak gerekiyor. Grubun son takımı Splyce en zayıf takım olarak gözükse de, takımın Kore’deki bootcamp’i nasıl geçireceğine bağlı olarak önemli bir tehdit haline geleceğini söylemek de mümkün. Kore’deki antremanlardan gelişmesi en çok beklenen takım olan SPY yine de D grubunun en zayıf halkası.

29 Eylül-29 Ekim tarihlerinde oynanacak 2016 Dünya Şampiyonası’nın kura çekimi bu şekilde sonuçlandı. Turnuva ile ilgili tüm detayları sitemizden takip edebilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir