League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası’nda ilk yarı finalist Samsung Galaxy oldu

Nefes kesen grup mücadelelerinden sonra 2016 Dünya Şampiyonası’nda ilk çeyrek final karşılaşması oynandı. D grubunda TSM ve RNG gibi rakiplerinin önüne geçerek grubu 1. olarak tamamlayan Samsung Galaxy ile B grubunu SK Telecom T1’in ardından ikinci olarak bitiren Cloud9, Worlds 2016’da ilk çeyrek final mücadelesini gerçekleştirdi. Cloud9’ı etkileyici ve kararlı bir oyun ile 3-0 yenen Samsung Galaxy, yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Samsung Galaxy 1-0 Cloud9

Çeyrek final serisinin ilk karşılaşmasında SSG etkileyici bir şekilde galibiyete ulaşmayı başardı. Olaf ile çok iyi bir kompozisyon kuran SSG’ye karşın C9 turnuva öncesinde sıklıkla seçilmesi beklenen Orianna ile Caitlyn-Alistar seçiminde bulundu. Oyunun erken dakikalarında proaktif olmaya çalışan ve orta koridora üç kişi ile baskına giden C9, senkronizasyon probleminden dolayı Crown’a 3v1 olmasına rağmen ilk kanı verdi. Ufak hataları kar topuna çevirmekte çok iyi olan SSG orta koridor dahil tüm rollerde karşılaşmayı kazanırken, alt koridorda Ruler Jhin ile skorlar aldı. Üst koridorda ise zor bir eşleşme ve minyonda geride olmasına rağmen 1v1’de Impact’i iki defa öldürmeyi başaran Cuvee, SSG için karşılaşmanın yıldızıydı. 20. dakikada tüm C9 üyelerini öldürmeyi başaran SSG, Baron’u aldıktan sonra iki inhibitör açtı ve karşılaşmayı bitirmekte zorlanmayarak 27. dakikada maçı kazandı.


Cloud9 0-2 Samsung Galaxy

İlk maça nazaran çok daha dengeli başlayan karşılaşma SSG’nin zaferi ile sonuçlandı. Çok daha etkin ve sinerjisi yüksek bir şekilde haritada hareket eden C9, ejder kontrolünü sağlayarak iki tane Okyanus Ejder’i almayı başardı. C9’un daha aktif olmasında Meteos’un üst koridora çok daha fazla gitmesi ve alt koridorun Nami-Jhin ikilisi ile Caitlyn-Karma ikilisine karşı koridorda yenilmemesi etkili oldu. İlk kanı bireysel çaba ile alan SSG için karşılaşmanın kopma noktası Baron etrafındaki takım savaşıydı. Kennen’in C9’un mavi güçlendirmesinin olduğu bölgeye Işınlan atması ile mükemmel bir flank imkanı yakalayan SSG, başarılı bir wombo combo ile C9’dan 4 skor alırken, Baron’u da öldürmeyi başardı. Bu noktadan sonra çok rahat kar topu olan takım, 37. dakikada maçı bitirerek seriyi 2-0’a getirdi.


Samsung Galaxy 3-0 Cloud9

Serinin üçüncü karşılaşmasında da mutlak bir SSG üstünlüğü vardı. CoreJJ’nin en iyi olduğu şampiyon Tahm Kench’i açıkta bırakan C9, ilk iki maçta aynı yasaklamalarda bulunurken üçüncü maçta Jhin’i yasakladı. Seri boyunca harika bir performans ortaya koyan Cuvee üçüncü maçta da ilk kanı 1v1’de dökmeyi başardı. Alt koridorda ilk kule kanını döktükten sonra Caitlyn-Karma ikilisini üst koridora gönderen C9 skor çıkarmayı başarsa da savaşın uzamasından ötürü 4’e 3’lük bir takas gerçekleştirerek elde ettiği minik avantajları anında nötrlemiş oldu. Impact’in bireysel oyunları C9’a skorlar getirirken, üst koridorda Olaf’ı tek başına yakalayarak öldüren C9 Baron güçlendirmesine başladı. 5v4 olmalarına rağmen geride oldukları için savaşı kaybeden C9 3 skor verirken SSG güçlendirmeyi almayı başardı. Maçın kırılma noktasını bu takım savaşı olarak gösterebiliriz. Tıpkı ikinci maçta olduğu gibi bu maçta da Baron aldıktan sonra müthiş bir kar topu olan SSG, 39. dakikada maçı tamamlayarak seriyi 3-0 kazandı.


Bu sonuç ile yarı finale yükselen Samsung Galaxy’nin adeta bir başarı hikayesi olduğunu söyleyebiliriz. Bölgesel Eleme Turnuvası’nda hiç yenemediği KT’yi yenerek Worlds’e katılan ve bu kadar etkili bir oyun oynaması beklenmeyen takımın şu ana kadar karşılaştığı herkesi domine etmesi oldukça etkileyici. SSG’nin yarı finaldeki rakibi H2K-Albus Nox Luna serisinin kazananı olacak. Bu gece ise bir sonraki çeyrek finale eşleşmesi olan Rox Tigers-Edward Gaming karşılaşması saat 01:00’da oynanacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir