League of Legends

Worlds 2016’da ilk finalist SK Telecom T1 oldu

Geçtiğimiz yılki final mücadelesinin rövanşı olan SKT-ROX serisinin galibi yine SK Telecom T1 oldu ve takım 2016 Dünya Şampiyonası’nda Final’e yükselen ilk takım oldu. Bengi-Faker ikilisinin SKT’yi sırtladığı seride Miss Fortune-destek gibi sürpriz bir seçim de oynanırken, SKT adına en büyük sürpriz Bengi’nin Nidalee oynamasıydı.

Rox Tigers 0-1 SK Telecom T1

Merakla beklenen yarı final mücadelesinin ilk karşılaşmasını SKT kazanmayı başardı. İlginç bir yasaklama ekranı geçiren takım, popüler nişancı Jhin yerine Ashe alırken, Kuro’nun Viktor seçimine karşın Orianna tercihinde bulundu. Oyunun ilk dakikalarından itibaren alt ve orta koridor oyuncuları koridorlarını ittiği ve sürekli olarak baskı yarattığı için oyunun kontrolü SKT’nin elindeydi. Uzun bir süre rotasyon ve minyon kesme ağırlıklı geçen karşılaşmada ROX, geride olmasına rağmen iki tane Alev Ejderi almayı başardı. Karşılaşmanın önemli anlarından birisi ise SKT’nin ROX’u ejder etrafına yemleyip bir skor aldıktan sonra Baron almasıydı. Hali hazırda 3k olan altın farkı böylelikle 7k’ya sıçradı ve haritanın kontrolü tamamıyla SKT’ye geçti. ROX ise akıllı bir şekilde kompozisyonuna göre oynayarak oyunu uzattı. ROX için önemli anlardan birisi ise takımın ninja Baron almasıydı. Bu güçlendirme ile oyunu daha da uzatmayı garanti altına alan takımın hatası ise Kadim Ejder’i çalmaya ve savaşmaya çalışmasıydı. Kadim Ejder etrafındaki savaşı Faker’ın “3k eloluk” Orianna ultisi ile kazanan SKT, orta koridordan ilerledi ve maçı bitirdi.


SK Telecom T1 1-1 Rox Tigers

Serinin ikinci maçı sürpriz seçimlere sahne olurken ROX zafere ulaşan taraf oldu. Jhin yasaklayan SKT ROX’un Caitlyn almasını beklerken takım Ashe seçiminde bulundu. Bununla beraber maçın/turnuvanın en büyük sürprizi ise Miss Fortune-destek seçimi oldu. Zyra-Ezreal’e karşı E yeteneği ile çok iyi bir şekilde koridorda durabilen ve Ashe ultisi ile çok iyi bir sinerji kurabilen MF, ROX’un alt koridoru kazanmasında büyük bir rol oynadı. Alt koridor odaklı oynayan ve orta koridora da Karma’yı seçen ROX, çift Işınlan avantajını alt koridorda art arda kullanarak ilk kule kanını dökerken, haritanın diğer taraflarında kule kaybetmesi takımın bu takaslardan eşit çıkmasına neden oldu. Bununla beraber Rumble ile harika ultiler kullanan Smeb de ROX adına büyük işler yaparken, takımın taşıyıcısı ise ilk maçta kötü bir oyun ortaya koyan Peanut’tı. Lee Sin ile kritik oyunlar yapan ROX, üst koridordan Ashe-Karma ikilisi ile ayrık ittirme yaparak bir nevi “xPeke” tadında karşılaşmayı kazanmayı başardı ve seriyi eşitledi.


Rox Tigers 2-1 SK Telecom T1

Üçüncü karşılaşmada da aynı stratejiyi izleyen ROX ekibi, karşılaşmayı kazanmayı başardı. Tıpkı ikinci maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da SKT’nin Zyra tercihine karşılık Miss Fortune’u gördük. Takım kompozisyonları hemen hemen aynıyken bu maçta Faker Orianna tercihinde bulunurken Kuro ise Viktor ile oynadı. Ashe-MF ikilisi ile koridoru domine eden ROX, Ashe’in ultilerini çok iyi kullanarak SKT’den sürekli skorlar çıkarmayı başardı. ROX adına karşılaşmanın kopma noktası ise üst koridordaki takım savaşıydı. 5v3 olarak sayıca geride olan ROX Rumble’a doğru çok iyi bir şekilde geri çekilirken savaşa sonradan katılan Ashe herkesi temizledi ve maçın ROX lehine dönmesinde büyük etki yarattı. İki defa Baron alan ve çok iyi bir şekilde takım savaşı çıkarmaya devam eden ROX, 39. dakikada maçı kazandı ve seride 2-1 öne geçti.


SK Telecom T1 2-2 Rox Tigers

Bu maç için yedekte bekleyen Bengi ile çıkan SKT, aradığı başarıyı bu oyuncuyla buldu. Miss Fortune’u yasaklayan SKT büyük bir sürpriz yaparak Bengi’ye Nidalee seçerek herkesi şaşırttı. Bengi’nin profesyonel LoL kariyerinde hiç Nidalee ile oynamamış olması ise bu şaşkınlığın nedeniydi. Şampiyon ile oynamaması yüzünden her maç SKT tarafından yasaklanan Nidalee’nin Bengi’nin ellerinde takımı galibiyete taşıdığını belirtmek gerekiyor. Çift Işınlan ile Zilean-Karma kompozisyonu kurarak tamamıyla harita rotasyonlarına yönelik bir kompozisyon kuran SKT, galibiyete de bu rotasyonlar ile ulaştı. ROX ise desteğe Zyra’yı seçerken Ashe seçiminden de vazgeçmedi. Hemen hemen aynı kompozisyonu kuran ROX, Bengi’nin baskınlarına çare bulamazken, Nidalee’yi yasaklamamalarının cezasını çekti. 42. dakikada maçı bitiren SKT, seriyi son maça taşımayı başardı.


Rox Tigers 2-3 SK Telecom T1

Serinin son maçı da büyük bir mücadeleye sahne oldu. Jayce yerine Nidalee’yi yasaklayan SKT, ROX’u Jayce alması için yemlerken takım Duke için Poppy tercihinde bulundu. 4. maçta yedek oyuncu olarak gelen ve SKT’ye maçı kazandıran Bengi, bu maçta da Lee Sin ile Peanut’a ilk kanı vermesine rağmen çok iyi oynayarak takımını bir kez daha sırtladı. ROX’un hamlelerine karşılık vererek oynayan SKT için dönüm noktası ROX’un Baron girişiminden dört skor çıkarmasıydı. Lee Sin’in Çarp’ı olmamasına rağmen harika bir iş yaparak Peanut’ı öldüren Bengi, takımının Kuro hariç herkesi öldürmesini sağladı. Bu Baron’u kullanamayan ROX oyunda yavaş yavaş geriye düşerken, SKT iki Baron ve Kadim Ejder almayı başardı. Sistematik bir şekilde harita objektiflerine odaklanarak oynayan SKT, 42. dakikada karşılaşmayı tamamladı ve Final’e yükselen ilk takım oldu.


SK Telecom T1 bu zaferle Worlds 2016’da Final’e yükselirken, takımın rakibi bu gece oynanacak Samsung Galaxy-H2K serisinin galibi olacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir