League of Legends

Worlds 2016’da ikinci finalist Samsung Galaxy oldu

2016 Dünya Şampiyonası’nda oynadığı son 7 karşılaşmayı kazanan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Samsung Galaxy oldu ve Final’e yükselmeyi başardı. Batı dünyasının son umudu olan H2K, serinin ilk maçında bir varlık gösterebilse de kalan maçlarda SSG’nin makro oyununa ayak uyduramadı. Rakibini 3-0 yenen SSG bu sonuçla Worlds 2016 Finali’ne yükselirken SK Telecom T1’in rakibi oldu.

Samsung Galaxy 1-0 H2K

Serinin ilk karşılaşmasında galip gelen taraf SSG oldu. Yasaklama ekranında ilginç şampiyonları yasaklayan ve SSG’ye Ashe+MF, Nidalee ve Viktor gibi güçlü seçimleri bırakan H2K, Olaf ve Kennen ile daha takım savaşı odaklı bir kompozisyon kurdu. Oyunun ilk dakikalarında sürpriz skorlar alan H2K, buna oyunun 20. dakikasına kadar devam ederken SSG maç başından beri altında önde olmayı başardı. H2K’ye skor vermesine rağmen iki Dağ, bir Alev Ejderi alan SSG, bu ejderlerin gücünü Ekko’yu yan koridorlara ayrık ittirme yapmaya göndererek kullandı. Kontrolü H2K’nin eline vermesine rağmen haritayı makro anlamda oynayan SSG için maçın kopma noktası ise H2K’nin Baron kararıydı. EU LCS’te de oyun sonunda kötü Baron kararları alması ile tanına H2K, takımın en büyük problemini SSG karşısında da gösterdi ve Baron etrafında dört skor vererek H2K’ye haritanın kontrolünü verdi. Bu noktadan sonra pozisyon dışı kalmayan ve H2K’nin kuzey ormanını harika bir şekilde kontrol eden SSG, iki Dağ Ejderi’nin de yardımı ile Baron’u aldıktan sonra inhibitörler açarken, güçlendirme bittikten kısa bir süre sonra da maçı kazandı.


H2K 0-2 Samsung Galaxy

Serinin ikinci karşılaşması ise ilk karşılaşmadan çok daha tek taraflı geçti ve SSG’nin zaferi ile sonuçlandı. Bu maçta daha garip bir yasaklama ekranı geçiren H2K, Jayce ve Jhin’i SSG’ye verirken MF ve Ekko yasaklamayı tercih etti. Lee-Rumble ikilisine geri dönen H2K, alt koridora da Sivir-Karma ikilisini tercih etti. Alt koridoru kazanan SSG, karşılaşmanın kontrolünü ise orta koridordaki çatışmalarda ele geçirdi. Ryu’nun Ryze’ının güçlenmesini önlemek için sürekli baskın yapan SSG, bunu rahat bir şekilde başardı ve haritayı bu noktadan sonra kontrol etti. Crown rakibinden çok daha iyi bir oyun ortaya koyarken, Jankos da H2K adına her şeyi yaptı diyebiliriz. İlk kanı alan ve Rumble’ın rahat koridor geçirmesini sağlayan Jankos’un bu çabaları ne yazık ki H2K için yetmedi. İlk maçtaki yakın oyuna karşın bu maçta çok daha üstün bir şekilde makro oyun oynayan SSG, Baron güçlendirmesini aldıktan sonra da karşılaşmayı tamamladı.


Samsung Galaxy 3-0 H2K

Serinin son maçında da tamamen SSG üstünlüğü bulunmaktaydı. Turnuvanın en popüler seçimi Jayce bu kez açıkta kalırken üst koridorda Poppy-Trundle mücadelesi izledik. Ashe ve Jhin yasaklaması yapan H2K, ilk iki maçta olduğu gibi Sivir tercihinde bulunurken SSG ise Ezreal-Zyra ikilisi ile cevap verdi. İlk iki maçta SSG’nin git gide H2K üzerinde daha fazla üstünlük kurduğunu izledik. Serinin üçüncü maçında ise SSG’nin grup aşamasındaki hızlı ve baskın oyununu izleme şansı bulduk. H2K’nin her baskınına ya da her rotasyonuna bir cevap verebilen SSG, bir bütün olayak H2K’den çok daha iyi bir şekilde hareket etti ve koridorlara baskına gitti. H2K’de Ryu bir kez daha çok etkisiz bir karşılaşma geçirirken SSG’de Ambition ve Crown bir kez daha takımını sırtladı. Üç inhibitörü de açan SSG 26. dakikada karşılaşmayı bitirdi ve seriyi 3-0 kazandı.


Worlds 2016’da finale yükselen Samsung Galaxy, dün oynadığı Rox Tigers serisini 3-2 kazanan SK Telecom T1’in rakibi oldu. Mücadele 30 Ekim Pazar günü saat 01:00’da oynanacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir