League of Legends

2016 Dünya Şampiyonası’nda ikinci yarı finalist SK Telecom T1 oldu

Beklenilenin aksine grup aşamasında FW ya da C9 karşısında ağır bir yenilgi almayan ve kötü olduğu iddia edilmesine rağmen farklı ama hala çok güçlü bir takım olduğunu kanıtlayan SK Telecom T1, 2016 Dünya Şampiyonası çeyrek final eşleşmesinde LPL ekibi Royal Never Give Up’ı 3-1 yenerek yarı finale yükselmeye hak kazandı. Seri boyunca istikrarlı bir oyun ortaya koyan ve yenildiği ilk maçta dahi RNG’nin hatalarını çok iyi değerlendiren ve neredeyse geri dönüş gerçekleştiren SK Telecom T1, Worlds Şampiyonluğu için favori olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

SK Telecom T1 0-1 Royal Never Give Up

Son Dünya Şampiyonu SKT ile LPL ikincisi RNG’nin mücadelesinde kazanan taraf RNG oldu. Rüya gibi bir erken oyun geçiren RNG, üst koridorda 1v1’de skor almayı başarırken, alt koridor ikilisi Jhin-Zyra, Ezreal-Karma ikilisine karşı üstünlük kurmayı başardı. İlk kule kanını alan RNG, Uzi-Mata’yı orta koridora rotasyon yaparak haritayı açmaya çalışsa da bunun bir hata olduğu anlaşıldı. Yan koridorlardaki baskıyı orta koridor için feda eden takım inşa etmiş olduğu altın farkını bu şekilde kaybetti. İki tane Dağ Ejderi almış olmanın faydasını kullanan RNG hızlıca Baron güçlendirmesini aldıktan sonra altın farkını tekrar açarken, SKT 10 dakika sonra Baron etrafında Mata’yı öldürerek 5v4 kalarak haritayı tekrar kazanmaya çalıştı. Sayıca üstün olmasına rağmen harita görevine başlamayan SKT için maçın kırılma anı Duke’un kuzey ormandaki Gagalar’ın yanına Işınlan atmasıydı. Sihirdar büyüsü avantajını bilerek hareket eden RNG, orta koridorda Faker’ı yakaladıktan sonra başlattığı takım savaşını kazandı ve uzun süren mücadeleyi bitirerek seride 1-0 öne geçti. SKT’de Duke çok kötü bir Poppy oyunu geçirirken RNG’nin kazanmasında takımın ejderi kontrol etmesi ve Looper’ın koridorunu kazanması etkili oldu.


Royal Never Give Up 1-1 SK Telecom T1

Serinin ikinci maçında ise alt koridor şampiyonlarının el değiştirdiğini gördük. Oyunun ilk dakikalarından itibaren karşılaşmayı kontrole de SKT, zafere ulaşan taraf oldu. Olaf ile 2. seviyede karşı ormana girmeye kalkışan Mlxg’nin bu hatası SKT’ye aradığı avantajı verdi ve takım bunu mükemmel bir kar topu yapmayı başardı. İlk kule kanını aldıktan sonra Jhin-Zyra ikilisini üst koridora gönderen SKT, RNG’nin mavi güçlendirmenin olduğu ormanını tamamıyla kontrol ederken, koridorlarında fazla açılan RNG oyuncularını cezalandırmayı başardı. RNG’de Mlxg sürekli yakalanarak SKT’ye Baron imkanı yaratırken, ilk maçta olduğu gibi Looper bu karşılaşmada da harika oynadı. SKT’de ise Duke oldukça sorgulanabilir Işınlan kullanımları gerçekleştirirken, alt koridordaki takım savaşında iyi bir Kennen ultisi kullanarak bu hatasını affettirdi. Genel olarak SKT flank pozisyonlarını harika totemleyerek harita görüşünü çok iyi kontrol etti ve RNG’ye geri dönüş şansı bırakmadı. Üç inhibitörü de açan SKT, 43. dakikada karşılaşmayı kazandı ve seriye eşitlik getirdi.


SK Telecom T1 2-1 Royal Never Give Up

Serinin üçüncü maçı da SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. Alt koridor şampiyonları ilk maçtaki oyuncuların ellerine dönerken üst koridorda Duke’un Gnar ve Looper’ın Rumble seçimleri yaptığını gördük. Maçın kahramanı ise erken oyunda Blank’ti. Olaf ile alt koridora ilk kanı kazandırdıktan sonra üst koridorda Gnar’a Rumble skorunu hediye eden oyuncu, karşı baskın zamanlamasında da çok iyi bir iş çıkararak RNG’de Mlxg’nin takımına skor kazandırmasını engelledi. Duke ise ilk iki maçın intikamını alırmışcasına harika bir Gnar oyunu sergilerken ayrık ittirme ile RNG’nin canını sıkan en büyük etkenlerden birisi oldu. SKT’nin ufak bir avantaj elde ettiğinde çok basit bir şekilde zafere ulaştığını daha önce de söylemiştik. Sistematik bir şekilde RNG’ye baskıyı kuran ve totem çizgisini her geçen dakika RNG’nin üssüne doğru taşıyan takım, üç inhibitörü de aldıktan sonra karşılaşmayı riske atmadı. Baron güçlendirmesini alan takım, süper minyonlarla beraber RNG’nin Nexus’unu yıktı ve seride 2-1 öne geçti. İlk iki maçtaki performansının yanına bile yaklaşamayan RNG ikinci maçtaki yenilgiyi üzerinden atmış gibi gözükmezken, SKT ise önde olduğunda Vadi’de neler yapabileceğini bizlere gösterdi.


Royal Never Give Up 1-3 SK Telecom T1

Turnvanın en çok başarı yakalayan orta koridor şampiyonu Aurelion Sol seçiminde bulunan RNG’ye karşın SKT ise Malzahar-Irelia ikilisi ile kitle kontrolüne ağırlık veren bir takım kompozisyonu kurdu. Oyunun ilk dakikalarında seride hiç olmadığı bir şekilde alt koridorda üstünlük kuran Uzi-Mata ilk kanı dökmeyi başarırken, A.Sol’un alt koridora yaptığı baskın ile ikinci defa skor almayı başardı. Orta koridordaki çatışma SKT’nin lehine sonuçlanırken maçın, hatta serinin en güzel hareketlerinden birisi üst koridorda gerçekleşti. Kennen’e baskına giden Elise’i üst koridorda karşı baskın için bekleyen Lee Sin Kennen’i ölmekten kurtarırken çatışmanın 2-0 RNG lehine sonuçlanmasını da sağladı. SKT için maçın kopma noktası alt koridordaki takım savaşıydı. RNG’den daha iyi bir şekilde toplanan ve hareket eden SKT alt koridordaki savaştan dört skor çıkarmayı başarırken diğer karşılaşmalarda da olduğu gibi bu avantajı kar topuna çevirmeyi başardı. Baron güçlendirmesini aldıktan sonra orta koridordan ilerleyen ve maçı tamamlayan SKT, seriyi de 3-1 kazanmış oldu. RNG’de Mlxg Lee Sin ile harika bir oyun çıkarırken SKT’de Duke ve Bang çok iyi oynayarak galibiyette büyük rol oynadı.


SK Telecom T1 bu sonuçla yarı finale yükselirken, takımın rakibi ise Rox Tigers-Edward Gaming eşleşmesini kazanan ekip olacak. ROX-EDG karşılaşması ise bu gece saat 01:00’de oynanacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir