League of Legends

2016 Dünya Şampiyonu SK Telecom T1 oldu

LCK’de istikrarsız bir sezon geçirmesine rağmen 2016 Dünya Şampiyonası’nı bir kez daha domine eden SK Telecom T1, Final’de Samsung Galaxy’yi uzun süren seride 3-2 yenerek şampiyon oldu. Takım üçüncü Worlds Şampiyonluğu’nu kazanırken üst üste iki kez şampiyon olan ilk takım oldu.

2016 Dünya Şampiyonası’nda Final heyecanı bir kez daha nefes kesti. SK Telecom T1 ve Samsung Galaxy’nin karşı karşıya geldiği mücadele 5. maça uzadı. Ortalama 50 dakika süren mücadelelerde her iki takım da birçok hata yaparken az hata yapan ve rakibinin hatalarını daha iyi cezalandıran SKT şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Serinin ilk karşılaşmasında SKT üstünlüğü olsa da takım karşılaşmayı bitirecek olan son ittirmede SSG üssünde fazla kalarak hata yaptı ve rakibine geri dönüş şansı verdi. SSG çok geride olmasından dolayı bu şansı çok fazla değerlendiremezken, 54. dakikada orta koridordaki savaşı alan SKT karşılaşmayı da bitirerek seride öne geçti. Serinin ikinci maçında da oyunu domine eden SKT’de Faker Ryze ile takımını taşıdı. Üçüncü ve dördüncü maçlarda SSG galip gelirken Cuvee ve Ruler’ın performansları belirleyici oldu. Üçüncü maçta Ezreal ile agresif oyunları ve iyi pozisyon alması ile Ruler SSG’ye zaferi getirirken dördüncü maçta ise Kennen fırtınası vardı. Koridorda Duke’u yenen Cuvee, takım savaşlarında çok iyi flank pozisyonlar bularak SKT’yi dağıttı. SKT’de 4. maç ilginç bir şekilde Zac seçimi yapılırken Bengi’nin yerine oyuna dahil olan Blank’in final serisinde oynadığı tek karşılaşmayı kaybetmesi de talihsizlik oldu. Serinin son maçı da oldukça gergin ve heyecanlı geçti. Wolf’un erken haritada dolaşmaları SKT’ye avantaj sağlarken, ikinci defa Kadim Ejder’i alan takım orta koridordan ilerleyerek Nexus’u yıktı ve seriyi 3-2 kazandı.

SK Telecom T1 takımı böylelikle üç Dünya Şampiyonluğu kazanarak bir ilki gerçekleştirirken SKT üst üste iki defa şampiyon olan ilk takım oldu. Hali hazırda League of Legends tarihinin gelmiş geçmiş en domine takımı olan SKT, Worlds 2016 Şampiyonluğu ile bu iddiasını bir kez daha perçinleştirdi.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir