League of Legends League of Legends Haberleri

2016 Türkiye Büyük Finali

2016 Yaz Mevsimi’nin kazananının belirleneceği Türkiye Büyük Finali’nde Dark Passage ve SuperMassive karşı karşıya geliyor. Yarı finalden başlayan takımlardan SuperMassive güçlü rakibi Team AURORA’yı rahat bir şekilde elerken, Dark Passage ise çok daha gergin bir seri oynadı ve HWA’yı 3-2 yenmeyi başardı.

Rakibini 3-0 yenen Dark Passage, 2016 TBF Şampiyonu oldu.

SuperMassive 0-1 Dark Passage

İki takımın da kontrollü başladığı oyunda, bu durum çok uzun sürmedi ve aksiyon hızlı başlamış oldu. Dark Passage’ın da, SuperMassive’in de normalde yapmadıkları hataları yapması bol skorlu bir ilk maç izlememize olanak sağladı. Oyun başında Xerxe’nin üst koridora baskını sırasında kaçamayacağını anlayan fabFabulous, Elwind skorunu almayı başardı ve ilk kanı döktü. 24. dakikada çıkan ilk takım savaşında Stomage Caps’ı öldürmeyi başardı ve bunun ardından mücadelenin en büyük hatası geldi. Rogu skorunu alan SuperMassive Baron almaya yöneldi ancak DP, yapılan pozisyon hatasını değerlendirerek dört skor almayı başardı ve başa baş giden mücadelede bir anda öne geçti. 37. dakikada tek başına yakalanan Naru öldü ve başarılı orta koridorun bu hatası DP’nin Baron almasına sebebiyet verdi. Bunun ardından Stomaged ve Lucian’ı da öldürmeyi başaran Dark Passage uzun ölüm süreleri sayesinde 2016 TBF’nin ilk maçını kazanmış oldu.


Dark Passage 2-0 SuperMassive 

Birinci karşılaşmada elde ettiği galibiyetle rüzgarı arkasına alan Dark Passage ikinci maça çok hızlı bir şekilde başladı. Yine bireysel hatalar ön planda olurken mücadelenin gidişatını da önemli bir oranda belirleyen faktör oldu. Dark Passage adına orta koridor oyuncusu Caps’in muhteşem Vladimir performansı alınan galibiyette kilit rol oynadı. Bu noktada Naru’nun yaptığı büyük hatalar SuperMassive’i geride tutan en önemli nedenler arasında yer aldı. Dark Passage oyunun kontrolünü eline alıp objektifler üzerindeki baskısını arttırarak farkı daha da yukarıya çekmeyi başardı. DP’nin bu hamlesi karşısında SuperMassive’i maçta canlı tutan hamle ise FabFabulous’un üst ve alt koridordan yaptığı ayrık ittirmeler oldu. SUP ilerleyen dakikalarda toplam altın farkını tamamen kapatsa da kadim ejderhayı ve baronu alan Dark Passage son bir kuşatma sonucunda karşılaşmadan galip gelerek seriyi 2-0’a taşıdı.


Dark Passage 3-0 SuperMassive

Serinin üçüncü maçına mavi tarafta başlayan SUP takımı, ilginç bir şekilde Karma yerine Reksai tercihini yaparak rakibine Jhin-Karma ikilisini bıraktı. Graves-Lissandra ikilisini de alan DP çok iyi bir takım savaşı kompozisyonu kurarken, SUP ise oyunun erken dakikalarında aktif olması gereken bir kompozisyon kurdu. Oyunun ilk dakikalarında bir şeyler yapması gerektiğinin farkında olan SUP, proaktif oyunlar yapmasına karşın DP’den sürekli cevap buldu. Naru’nun Lissandra karşısında 1’e 1 koridoru kaybetmesi, Ashe-Nami ikilisinin Jhin-Karma ikilisine karşı üstünlük kuramaması, Xerxe’nin Graves ile bildiğimiz taşıyıcı rolüne bürünmesi, DP’nin galibiyetinde büyük bir rol oynadı. Oyun yapmaya çalıştıkça ölen ve hasar çıkaramayan SUP, geriye düştüğünde hiçbir şey yapamayan kompozisyonu yüzünden de bu kadar ağır bir şekilde yenilgi aldı. DP büyük bir sürpriz yaparak serinin üçüncü maçını da kazandı ve SuperMassive’i yenerek TBF 2016 Şampiyonu oldu.


TBF 2016 Şampiyonu olan Dark Passage, ülkemizi IWCQ’da temsil edecek ve 2016 Dünya Şampiyonası’nda mücadele etmek için çabalayacak. Biz de 5Mid ekibi olarak Dark Passage’ı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir