League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Bahar Mevsimi EU LCS grupları belli oldu

Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ciddi bir format değişikliği yaşayan EU LCS’te 2017 Bahar Mevsimi’nin başlamasına kısa bir süre kala takımların mücadele edeceği gruplar belli oldu. Daha önce LPL’in uyguladığı benzer bir formatta mücadele edilecek ligde gruplar şöyle şekillendi:

[su_row]
[su_column size=”1/2″]

A grubu:

  • G2
  • Fnatic
  • Misfits
  • Giants Gaming
  • Team ROCCAT

[/su_column]
[su_column size=”1/2″]

B grubu:

  • H2K
  • Splyce
  • Team Vitality
  • Unicorns of Love
  • Origen

[/su_column]
[/su_row]

2017 yılında profesyonel League of Legends sahnesi büyük değişiklikler yaşayacak. Riot Games’in LCS kurallarını değiştirmesi ve birçok düzenleme getirmesinin ardından EU LCS’in çehresi de değişiyor. Geçtiğimiz yıl 2 maçlık seriler üzerinden oynanan lig, bu yıl 3 maçlık serilerle oynanacak. İki grup halinde mücadele edecek olan takımlar mevsim boyunca birbirleri ile bir kez, grubundaki takımlar ile iki kez karşılaşacak. Daha fazla maç ve daha çekişmeli bir lig anlamına gelen bu değişikliklerin takımları nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Takımların hangi gruplara yerleştiği de oldukça önemli, zira son iki sırayı alan ekipler ligde kalma mücadelesi verecek. Bakıldığında B grubunun çok daha fazla çekişmeli geçeceğini söylememiz mümkün. Febiven transferi ile orta koridorunu güçlendiren takım, alt koridoruna ise Koreli Nuclear ve Chei’yi getirmişti. Worlds 2016’ya katılan ve ilk yılında herkesi şaşırtan Splyce ile yeni kadrosu ile Vitality, grubun favorilerinden gösteriliyor. Yine son dakika değişikliği yapmak zorunda kalan UOL ise grubun sürpriz takımı olabilir. Görece diğer takımlardan daha kötü bir kadro kuran Origen’den ise beklentiler düşük.

A grubu ise daha tahmin edilebilir bir konumda. Geçtiğimiz yılın Bahar ve Yaz Mevsimi şampiyonu G2’nin grubu birinci bitireceğine dair tahminler oldukça fazla. Bununla beraber Rekkles’ın etrafına yeni bir kadro kuran Fnatic ile LCS’e bu yıl yükselmesine rağmen oynadığı oyun ve yaptığı transferlerle herkesi etkileyen Misfits’in mevsim finallerine kalması bekleniyor. Giants Gaming’in de sinerjisini arttırdığı takdirde sürpriz yapabileceği düşünülse de, aynı şey Roccat için geçerli değil. Tıpkı Origen gibi “flaş” transferler yapmayarak gençlere yönelen takımın A grubunu son sırada bitirme olasılığı yüksek.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir