League of Legends League of Legends Haberleri

2017’de League of Legends: Hayal Kırıklığı Yaratan 5 Takım

2017 senesi espor adına oldukça hareketli geçti desek yanılmayız. Dünya genelinde esporun her alanında artan yatırımlar, güçlenen takımlar ve yükselen beklentilerle birlikte dolu dolu bir yılı geride bıraktık.

Bu dolu dolu yılda espor sahnesi yine her alanda büyük başarılara, inanılmaz hikayelere ve elbette hayal kırıklıklarına ev sahipliği yaptı. Yakından takip ettiğimiz League of Legends esporu ise en göz önünde olan oyundu. Bugünden itibaren başladığımız 2017’de League of Legends serimizin ilk yazısında sizlere hayal kırıklığı yaratan takımları sıraladık. Bakalım 2017’de beklentileri kimler karşılayamamış?

1. SK Telecom T1

SK Telecom T1 için her sezon, o yılki tüm kupaları kazanma hedefiyle başlar. 2015 ve 2016’da Worlds, 2016 ve 2017’de MSI şampiyonu bir takım SKT. Kupayı kaldıramadığı turnuvalarda bile sahnede onunla göz göze gelecek kadar yakınında duruyor. League of Legends sahnesini takip eden herkesin gözünde en güçlü takımı. Bu yüzden SKT bir kupayı kaçırdığında sonucu hüsran oluyor.

2017 başında Duke ve Bengi’nin takımdan ayrılmasının ardından üst koridora Huni, ormana da Peanut’ı transfer eden SKT, kağıt üzerine çok ama çok güçlü bir kadroya sahipti. Bahar Mevsimi de beklendiği gibi iyi geçmişti, hem LCK hem de MSI kupası sadece geleceğin daha parlak olduğunu gösteriyordu. Ama Yaz Mevsimi’yle her şey tersine dönmeye başladı.

Önce Kore’de normal sezonu dördüncü sırada tamamlayan SK Telecom T1, yine de yükselmeyi başardığı finalde Longzhu’ya mağlup olarak ilk hayal kırıklığını yaşadı. Sırada tüm dünyanın karşısına çıkmak vardı, Faker’lı SKT mutlak favoriydi. Ama Worlds sahnesi beklendiği gibi geçmedi. Grup aşamasında dahi yalpaladığını gördüğümüz Kore devi ciddi şekilde zorlanmasına rağmen kendini finale atmayı başardı. 2016’nın rövanşında Samsung Galaxy acımasızdı, varlık gösteremeyen SKT ancak kupaya uzaktan bakmakla yetindi.

Aslında hala birçok League of Legends takımının en büyük hayallerini süsleyen başarılar elde etmiş bir SKT’den bahsediyor olsak da, dünyanın en iyi takımı için 2017 kendi standartlarında bir hayal kırıklığıydı.

2. Galatasaray Esports

Hayal kırıklığı ifadesinin ülkemizdeki yansımalarında ise ne yazık ki köklü kulübümüz Galatasaray başı çekiyor. Beşiktaş’ın ardından esporda kulüp olarak yer alan ikinci takım konumundaki Galatasaray’ın 2017 boyunca süren hikayesi sıkıntılarla dolu. Galatasaraylılarda inanılmaz bir heyecan ve beklenti uyandırarak 2017 Kış Mevsimi’nde Şampiyonluk Ligi’nden slot satın alarak adım atan takım, iki sezon boyunca bir türlü işleri yoluna koyamadı.

Sürekli değişen ve vasat olmanın ötesine geçemeyen bir kadroyla ilk macerasında sonuncu olarak direkt ligden düşen Galatasaray, gururunu bir kenara bırakıp Yaz Mevsimi’ne Yükselme Ligi’nde devam etti. Hedef netti, kimilerine göre kolaydı ama rakipler zorlu çıktı. İkinci mevsimi de Galatasaray için hayal kırıklığının tanımı şeklinde ilerlerken, köklü kulüp Yükselme Ligi’nde ilk üçe dahi giremedi ve oradaki slot hakkını da kaybetti.

Daha sonra uzunca bir süre ses alamadığımız Galatasaray, bu sefer daha güçlü ve profesyonel bir yapılanmayla 2018 Yaz Mevsimi’ne bomba gibi girmek istiyor. Umarız hafızalara kazınan imajı silip atacak kadar başarılı bir GS görürüz.

3. Dark Passage

Başarılarıyla ve taraftarıyla Şampiyonluk Ligi’nin en büyük takımlarından birisi şüphesiz Dark Passage. Ancak 2017’de Dark Passage ismine hiç yakışmayacak facialar kıl payı atlatıldı desek yanılmış olmayız. Şimdiye kadar Türkiye’deki finallerin olmazsa olmazı, bir tanesi hariç tüm TBF’lerin şampiyonuydu Dark Passage. Ama 2017 onların senesi olmadı.

Efsane orta koridoru Naru’nun ardından Elwind’in de gidişiyle bir türlü dengeyi bulamayan DP için 2017’deki iki mevsim de ayrı birer felaketle sonuçlandı. Beklentiler yine büyüktü, kadro umut veriyordu ama sahnenin en tecrübeli organizasyonu hiç beklemediği kadar dişli rakiplerle karşılaştı.

Yeni yıla dikiş tutturamayan DP kadrosu, galibiyete hasret kaldığı Kış Mevsimi’ni yedinci sırada tamamladı ve ligden düşmenin kıyısından döndü. Şimdiye kadar hiç kaçırmadığı TBF’ye uzanan Yaz Mevsimi öncesinde güçlü transferlerle umutlar ve beklentiler bir kez daha tazelendi. Ama DP’nin eski halinden eser yoktu. Ligi altıncı sırada tamamlayan Dark Passage, play-off’ların ilk karşılaşmasında Team Aurora’ya boyun eğdi ve yılı kapattı.

4. Gambit Esports

Listemizde yer vermezsek içimizin rahat etmeyeceği bir takım var, Gambit Esports. Yaz Mevsimi öncesinde yaptığı güçlü transferlerle CIS bölgesinin bir numarası olmaya gelen Gambit, kolay rakiplerinin karşısında rahat bir mevsimin ardından şampiyonluğu elde etti.

Lige yeni dahil olduğu için Yaz Mevsimi sırasında Türk takımları olarak darma duman ettiğimiz Rift Rivals’ta kurallar gereği boy gösteremeyen Gambit’in oyuncuları, turnuva sırasında sosyal medyada temsilcilerimize gereksiz bir özgüvenle meydan okumuş, kendileri yer alsa sonuçların farklı olacağını iddia etmişti.

Sonra Gambit Worlds’e gitti ve ilk büyük sınavıyla karşı karşıya kaldı. Yeni devreye giren ve 1907 Fenerbahçe’nin tozunu attırdığı Play-In aşamasında Gambit’in rakipleri Brezilya’dan Lyon Gaming ve Çin’den Team WE oldu. Sürekli sosyal medyadan rakiplere saldırmayı sürdürmesine rağmen çıktığı dört maçtan da hüsranla ayrılan Gambit’in Worlds macerası da böylelikle kısa sürdü ve tüm iddiaları lafta kaldı.

5. KT Rolster

 

Esporun gizli titanlarından biri olan KT Rolster’ın League of Legends macerası bir türlü isteneni veremiyor. Dünyanın en güçlü StarCraft takımlarından birini bünyesinde barındıran organizasyon, League of Legends başarısı için kağıt üzerinde gereken her şeyi yapmasına rağmen olmayınca olmuyor.

Bu sene başında ciddi miktarlar harcadıktan sonra Smeb, Pawn, Deft ve Mata gibi yıldızlarla dolu harika bir kadro kuran KT için 2017 umutlarla dolu görünüyordu aslında. Bahar Mevsimi’ne iddialı ve başarılı bir giriş yapan yıldızlar normal sezonu üçüncü tamamladı. Ardından play-off’larda ilk olarak MVP’yi, sonra SSG’yi 3-0 ile geçen KT’nin finaldeki rakibi SKT oldu. Sonuç hüsrandı.

Yaz Mevsimi de pek farklı geçmedi. Normal sezonda başarılı bir grafik çizen takımın bu seferki hedefi artık Worlds’e gitmekti. Mevsim finallerinde yarı finalde SKT ile müthiş bir mücadele veren KT, 3-2 kaybettikten sonra Worlds bileti için bölge finallerini kazanmak zorundaydı. Buradaki rakibi Samsung Galaxy oldu ve KT bir finalde daha mağlubiyetle karşılaşarak Worlds’ü evinden izlemek zorunda kaldı.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir