League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Kış Mevsimi’nde dikkatle izlenmesi gereken 5 transfer

Türkiye Şampiyonluk Ligi 2017 Kış Mevsimi’nin başlamasına kısa bir süre kala, hemen hemen her takım şampiyonluk için iddialı kadrolar kurdu. Ligimiz, 2016 sezonuna göre çok daha çekişmeli geçecek gibi gözüküyor. 

Espor ekonomisini etkileyen şeylerden birisi büyük takımların ve organizasyonların sektöre yatırım yapması olsa da, oyuncular transfer olacakken sadece parayı düşünmüyor. Hatta ve hatta son yıllarda takımların altyapısı, mentalitesi ve profesyonelliği, oyuncuların kararlarında daha fazla etkili oluyor. Ligimizin bu seviyeye yavaş yavaş yükseldiğini belirtelim. Örneğin futbol kulüplerinin sadece isimlerini değil profesyonelliklerini League of Legends’a katması, sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki oyuncuların dikkatini çekiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere her takım ciddi kadrolar kurmayı başardı. Yeni transferlerin ekiplere monte olması ve sinerjinin artması ile beraber bahsettiğimiz rekabetçi ortam daha da kızışacak. Biz de 2017 Kış Mevsimi başlamadan önce dikkatle izlenilmesi gereken 5 transferi incelemek istedik.

Frozen / 1907 Fenerbahçe Espor

Ligimizin 2016 yılındaki en flaş transferi tartışmasız Frozen’dı. SuperMassive TNG’nin yerini satın alarak Şampiyonluk Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan 1907 Fenerbahçe Espor, şampiyonluk için iddialı olduklarını transferlerle hali hazırda gösterdi. Üst koridora Thaldrin getirdikten sonra orman-orta koridor ikilisinde Koreli oyuncu tercihinde bulunan ekip, geçtiğimiz mevsim Longzhu Gaming’de oynayan Frozen ile daha önce Team Turquality’de de forma giyen Reach’i transfer etti.

Ligimizde LCK’den transfer olan ilk oyuncu da böylelikle Frozen oldu. Geçtiğimiz sezon çıktığı 17 karşılaşmada 3.49 KDA ortalaması tutturan yıldız oyuncu, LCK’de bu istatistikte dördüncü sırada bulunuyor. 20 karşılaşmadan az oynayan oyuncular arasında ise KDA ortalamasında birinci sırada. Koridorda rakibine karşı agresif oynayarak üstünlük kuran ve üstünlüğünü baskınlarla haritaya yaymaya çalışan Frozen’ın 2017 yılında dişli rakipleri olacak. Reach ile olan uyumları da oyuncunun performansını doğrudan etkileyecektir. 1907 Fenerbahçe Espor’un da güçlü yanlarına odaklanarak oynayacağını var sayarsak, yıldız oyuncuya büyük sorumluluklar yüklenebilir. Tüm bunların yanı sıra, LCK’den gelmiş olması bile Frozen’ın dikkatle izlenilmesine neden olacaktır.

Move / Dark Passage

Türkiye Şampiyonluk Ligi’nin en başarılı takımlarından olan Dark Passage için Worlds 2016’ya gidememek oldukça hayal kırıcı olmuştu. TBF 2016’da mükemmel oynamalarına rağmen yaş probleminden dolayı IWCI’ya katılamayan Caps ve Xerxe, takımın planlarını bozmuştu. Özellikle Xerxe, DP’nin şampiyonluğuna tüm sezon boyunca ciddi bir katkı koymuştu. IEM Gyeonggi 2016’da K0u ile ormanda mücadele eden takım, 2017 Kış Mevsimi için ciddi bir transfer gerçekleştirdi ve geçtiğimiz mevsim Unicorns of Love’da oynayan Move’u getirdi.

Üç kez üst üste TBF şampiyonu olan takımın orman pozisyonuna Move’u getirmesi, ligimizin flaş transferlerinden birisi oldu. NA LCS’te Gravity ile harika işler başaran oyuncu, 2015 Yaz Mevsimi’nin en değerli çaylak oyuncusu seçilmişti. GV ile Worlds’e gidemeyen Move, Unicorns of Love’da ise tekrar eski etkili günlerine döndü. UOL ile EU LCS 206 Yaz Mevsimi’ni dördüncülükle bitiren oyuncu, Worlds biletini ufak bir farkla kaçırdı. Son olarak IEM Katowice 2016’da şampiyonluk yaşayan oyuncudan beklentiler büyük. NA ve EU LCS tecrübesini DP’ye yansıttığı takdirde ekibin şampiyon olmaması için hiçbir neden yok. Move’un takım arkadaşlarına nasıl bir uyum sergileyeceği ve metaya nasıl ayak uyduracağı da, DP için oldukça önemli detaylar. Oyuncunun transferinden önce DP’nin yarattığı heyecanı karşılayıp karşılamayacağını hep beraber göreceğiz.

Elwind / Crew e-Sports Club

Sezon arası TŞL’de hiç olmadığı kadar hareketli geçmesine rağmen, belki de en çok konuşulan transfer Elwind’in Crew’a gitmesiydi. Uzun bir süredir Dark Passage takımında oynayan oyuncu, tıpkı Naru’da olduğu gibi DP ile özdeşleşmişti. TBF şampiyonluğu yaşamasının ardından IWCI’da da harika oynayan ve turnuvanın en iyi üst koridor oyuncusu olarak gösterilen Elwind’in takımdan ayrılacağı dedikoduları uzun bir süredir bulunuyordu.

IEM Gyoenggi’de DP ile karşılaşmalara çıkmayan ve “dinlendirilen” Elwind, sürpriz bir karar alarak Crew’a transfer oldu. Geçtiğimiz yıl dalgalı bir performans sergilemesine rağmen metaya ayak uydurduktan sonra ligdeki en iyi ilk üç üst koridor oyuncusundan birisi olan Elwind, Crew’ın başarısında büyük bir rol oynayacak. Elbette herkes oyuncunun nasıl bir oyun ortaya koyacağını bekliyor. DP’de iken takımın geri kalanı geride olsa dahi kendi koridorunu kazanan ve DP’yi sırtlamaya çalışan Elwind, Crew’da daha rahat bir şekilde oynama fırsatı bulabilir. React’ın geçtiğimiz mevsim yıldız performansı Crew’ın mevsim finallerine kalması ile sonuçlanırken, takımın yeni nişancısı Madness da taşıyıcı rolünü üstlenebilecek oyunculardan birisi. 2016 Yaz Mevsimi başındaki DP’ye nazaran daha derli toplu bir CRW’da oynayan Elwind de yeni sezonda dikkatle izlenilmesi gereken oyunculardan.

Zeitnot / SuperMassive

İki yıldır Dark Passage forması giyen Zeitnot da 2016 sezonu sonunda takımdan ayrılan oyunculardandı. Bazen aşırıya kaçmasına rağmen her zaman agresif oynayan ve en iyi Türk nişancılardan birisi olan gösterilen “Berkay baba”, önümüzdeki mevsim SuperMassive forması giyecek.

MSI 2016’daki CLG galibiyetinden sonra saygınlığı hatırı sayılır bir şekilde artan SuperMassive, bu yıl ilk defa tamamı Türk oyunculardan kurulu bir kadro ile oynayacak. DP’deki performansı her zaman için istikrarlı olan Zeitnot ise SUP için en ideal isimdi. Takım 2016 yılında oldukça iyi bir oyun ortaya koymuş olmasına rağmen, 2017 sezonu için SuperMassive’ten beklentiler çok daha yüksek. Çoğu taraftar önem vermese de oyuncuların tamamının Türk olması işleri çok değiştirecektir. Burada Zeitnot’a düşen en önemli görev ise istikrarlı oyununa devam etmesi. Oyuncu, koridorda sağlam bir performans sergilemesine rağmen oyunun ilerleyen dakikalarında takım savaşlarında çok yanlış pozisyon tutabiliyor ve hatalı kararlar alabiliyor. SuperMassive için Zeitnot transferindeki en büyük risk buydu. Nardeus gibi agresif bir nişancı ile beraber oynayan Dumbledoge’un Zeitnot ile rahatlıkla sinerji geliştireceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla bahsettiğimiz riskin SUP için çok fazla olmadığını söylemek mümkün. Tamamı Türk oyunculardan oluşan SuperMassive’in son parçası Zeitnot’un neler yapabileceğini hep beraber göreceğiz.

SozPurefect / Team Galakticos

Ligin en yeni ekiplerinden Galakticos, sessiz sedasız bir şekilde ciddi bir kadro kurmayı başardı. Team ORORA’nın ligdeki yerini satın alan ve büyük isimlere yönelmektense genç isimlerin yanına tecrübeli oyuncuları transfer etme yolunu tercih eden ekibin yeni sezondaki en dikkat çeken transferi SozPurefect’ti.

Uzun bir süre EU CS takımlarında mücadele eden oyuncu, son olarak Origen Academy’de forma giymişti. EUW sunucusunda ilk 50’de bulunan SozPurefect, tekli derecelide de oldukça tanınan bir isim. Kış Mevsimi’nde her takımda yıldız bir orta koridor oyuncusu bulunurken, SozPurefect’in rakipleri kadar agresif bir oyun tarzı benimsediğini söylemek mümkün. Özellikle altın konusunda oldukça bencil olan ve hırsını takımını taşımak için kullanan oyuncu, Galakticos’un en büyük silahı olacak. Ormancısı ile daha önce beraber oynayan ve rahat bir şekilde sinerji geliştiren oyuncu, ilk haftalarda ligin dinamikleri henüz oturmamışken Galakticos’a ihtiyacı olan puanları kazandıracaktır. Oyuncunun transferinin Move ya da Frozen ilgi görmemesinin nedeni ise kitlenin henüz EU CS’yi ve EUW challenger sıralamasını yakından takip etmiyor oluşu. Sadece tecrübesi ve hırsı dahi SozPurefect’i dikkatle takip edilmesi gereken oyunculardan biri kılıyor.


League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir