League of Legends League of Legends Haberleri

Yükselme Ligi 2017 Kış Mevsimi 5. Hafta

Yükselme Ligi Kış Mevsimi 5. Hafta oynanan maçlarla ligdeki sıralamalar netleşti. TT ile çıktığı ilk maçı kaybeden P3P, oynanan ikinci maçtan galip ayrılarak ligi birinci tamamladı. Beşinci haftada oynadığı iki maçtan da mağlup ayrılan OHM 10 mağlubiyetle ligi tamamladı. TV ile ATL arasında oynanan dördüncüyü belirleyecek olan maçtan galip ayrılan taraf ve çeyrek finalde oynamaya hak kazanan taraf ise Team Vulture oldu.

Karşılaşmaların kısa özetleri şu şekilde:

Team Turquality 1-0 P3P eSports

Günün ilk karşılaması olan TT-P3P karşılaşmasında TT’nin üst koridora P3p’den transfer ettiği Truklax takım savaşlarında etkili bir şampiyon olan Nautilius’u seçerken, P3P’in yeni üst koridor oyuncusu Hioss koridorda agresif fakat takım savaşlarında zayıf olan Renekton tercihinde bulundu. Erken oyunda oldukça başarılı performans gösteren Renekton, takım savaşlarının başlamasıyla birlikte Truklax’ın gerisinde kaldı. Oyunun ilk kanını alt koridora düzenlediği başarılı baskınla Crystal dakika üçüncü dakikada aldı. Erken oyunda harita hakimiyetini elinde bulunduran ve etkili rotasyonlar yapan P3P, oyunun en önemli Ejderi sayılabilecek Alev Ejderi’ni  on üçüncü dakikada alarak büyük bir avantaj elde etti. Yirmi dokuzuncu dakikada orta koridorda başlayan takım savaşında P3P Truklax ve Shoshin’i düşürerek vadinin ilk Baron’unun da sahibi oldu. Baron güçlendirmesiyle birlikte sistematik olarak kuleleri düşüren P3P otuz dördüncü dakikada rakibine altı binlik fark atarak üstünlük kurdu. Otuz dördüncü dakikada TT iki skor ve Alev Ejderi’ni alırken Hioss takım  savaşına dahil olmayıp üst koridordan inhibitörü açarak TT’ye oldukça etkili bir cevap verdi. Kırk ikinci dakikada Kadim Ejder savaşına Hioss yine dahil olmayıp bir Nexus kulesini düşürürken P3P Kadim Ejderle birlikte bir skor çıkararak oyunun hakimiyetini tamamen ele geçirdi. Oldukça kızışmalı süren maçta Baron’la birlikte Kadim Ejderha’yı da alan TT oyuna geri dönerek elli altıncı dakikada üç skorla birlikte oyundan galip ayrılan taraf oldu.

Atlas eSpor 0-1 Çilekler

Metanın güçlü nişancılarından ve etkili ultileriyle güzel takım savaşı başlatabilen Ashe’i ATL seçti. ATL Ivern-Lulu ve Nautilius seçimleriyle işlevsel ve Ashe üzerine takım kompozisyonu kurarken, CLK takım savaşlarında yüksek hasar çıkarabilen Syndra, koridor safhasında oldukça güçlü ve agresif Renekton, ormanda ise uzun zamandır görmediğimiz Nunu seçimlerini yaptı. Oldukça hızlı başlayan karşılaşmada iki ormancı  alt koridora baskın yapmayı tercih ederken, başlayan takastan ilk kanla birlikte bir skor daha çıkarmayı başaran ATL oyuna önde başladı. ATL oyun başında çıkardığı skorları avantaja çeviremezken CLK üst koridorda ilk kuleyi on ikinci dakikada düşürerek altın farkını iki bine çıkardı. CLK erken ve orta oyunda başlayan takım savaşlarında skor verip istediklerini yapamazken harika üzerinde yaptığı başırılı rotasyonlar sayesinde yıktıkları kulelerle oyundan düşmemeyi başardı. Yirmi altıncı dakikada aldığı Baron’la birlikte kuşatma yapmak isteyen ATL CLK’nin başarılı savunmasını geçemezken verdikleri skorlarla birlikte CLK ekibinin oyuna hakim olmasını sağladı. Otuz birinci dakikada başlayan takım savaşında, hasar çıkaramayan ATL’nin karşısında oldukça iyi pozisyon alıp güzel oynayan bir CLK vardı. Başlayan savaşta 4 skor çıkaran CLK Baron güçlendirmesinin de sahibi oldu. Baron güçlendirmesini etkili kullanan ve alt koridordan inhibitörü açan CLK otuz sekizinci dakikada Kadim Ejderha’nın da sahibi olarak oyunu tamamen domine etti. Otuz dokuzuncu dakikada kusursuz kuşatma yapan CLK, Nexus’u yıkarak oyunun galibi oldu.

Çilekler 0-1 Team Turquality

Eşit puanda olan iki takımdan birinin kazanması halinde birincilik için büyük bir avantaj sahibi olacağı maçta CLK nişancı rolünde Tristiana üst koridorda Rumble’yi tercih ederken, TT ormanda Nidalee üst koridorda Nautilius’u tercih etti. Oldukça hızlı başlayan karşılaşmada üst koridora erken baskın atan Nidalee üçüncü dakikada ilk kanı dökmeyi başardı. LeChase Lee Sin’le erken oyunda oldukça sönük kalan ve düzenlediği baskınlardan istediğini alamazken, Tynx çıkardığı skorlar ve düzenlediği başarılı baskınlarla harika bir performans sergiledi. On ikinci dakikada hem orta koridordan hem alt koridordan ilk dış kuleleri düşürmeyi başaran TT harita hakimiyetinde büyük bir avantaj elde etmeyi başarırken altın farkını da on ikinci dakikada dört bine çıkaran taraf oldu. Erken oyunda etkili oynayan TT oynadıkları başarılı oyunu orta oyuna da taşımayı bildi. Yirmi beşinci dakikada Baron için başlayan takım savaşında her iki takımın orta koridoru da güzel oyunlar sergilerken takas bir bir değişimle sonuçlandı. LeChase’i yakalayıp düşürmeyi başaran TT yirmi yedinci dakikada Baron’u alarak altın farkını sekiz bine kadar çıkarmayı başardı.Otuz birinci dakikada Baron güçlendirmesiyle başarılı kuşatma yapan TT başlayan son takım savaşında Loger’in üçte üç almasıyla birlikte Nexus’u yıkarak oyundan galip ayrılan taraf oldu.

Team Vulture 1-0 Atlas eSpor

Takımının ve ligin en etkili orta oyuncusu olan Crossman orta koridorda Taliyah seçimini yaparken Saulius orta koridorda profesyonel sahnede sık terzih edilmeyen Zed’i seçti. Son zamanlarda metaya giren üst koridorun en agresif şampiyonlarından biri olan Renekton’u ATL alırken TV takım savaşlarında oldukça işlevsel ve tank bir şampiyon olan Nautlius seçimini yaptı. Oyunun ilk kanını üst koridorda kırmızı güçlendirmenin yardımıyla Renekton’un düşmesiyle dakika üçte K1ra’da kaldı. TV oyun başında koridorda güçlü olan Renekton’a yönelik oynayarak üst koridordan beş dakikada iki skor çıkararak Nautilius’u rahatlatmayı başardı. Erken oyunda girdikleri takaslardan önde çıkan TV altın farkını on altıncı dakikada yedi bine kadar çıkarırken dört skoru bulunan Zed TV adına etkili bir silaha dönüştü.  Makro oyunu başarılı oynayan TV düşürdüğü kulelerle harita üzerinde mutlak hakimiyet sağlamayı başaran taraf olurken ATL’nin harita üzerinde yapabildiği tek oyun ellerinde kalan kuleleri savunmaya çalışmak oldu. Oyun boyunca başlayan takım savaşlarında istediğini yapabilen ve önde çıkan TV sistematik olarak kuleleri ve inhibitörleri de düşürdü. Otuzuncu dakikada başlayan takım savaşında üç skor çıkaran TV yaptığı son kuşatmayla Nexus’u yıkarak oyunu kazanan taraf oldu.

P3P eSports 1-0 Oyun Hizmetleri E-Spor Kulübü

Seçim ekranında iki takımda ormancılara yönelik Graves, Rengar, Ivern ve Elise yasaklamalırını yaptı. Hioss üst koridora global ultisiyle takım savaşına dahil olabilen Shen seçimini yaparken, Speede takım savaşlarında ultisiyle etkili alan kontrolü yapabilen Rumbleyi tercih etti. P3P nişancı rolünde son yamada düzenleme alan Lucian’ı seçti. Neos Lucian seçimine oyunun ilerleyen zamanında oldukça etkili bir hale gelen Kalista seçimini yaptı. Alt koridorda Lucian’la agresif oyun sergileyen DoubleG dördüncü dakikada başlayan takasta Kalista’yı düşürerek ilk kan avantajıyla koridorda üstün bir konuma geldi. Oyunun ilk Ejderi olan Alev Ejderi’nin P3P orta koridorda Victor’u düşürdükten sonra dakika on dörtte alan taraf oldu. Harita hakimiyetini kuran ve skor avantajını iyi değerlendiren P3P kulelere yönelik etkili oyunlarıyla yirminci dakikada altın farkını sekiz bine kadar çıkardı. Henüz yirmi ikinci dakikada orta koridor inhibitörünü kuşatan P3P bir skor vererek inhibitörü aldı. Yirmi beş dakikada hiç kule vermeden bütün dış kuleleri düşüren P3P, Baron güçlendirmesini de alarak kuşatmalarda oldukça büyük bir avantaj sağladı. Makro oyunu iyi oynayan ve harita üzerinde güzel dağılan P3P üst koridor inhibitörünü düşürmesini rağmen oyunu sonlandırmayı bir türlü başaramadı. Yirmi dokuzuncu dakikada üç inhibitörü de düşüren P3P otuz ikinci dakikada yaptığı kuşatmada Nexus’u yıkmayı başardı.

Oyun Hizmetleri e-Spor Klübü 0-1 Team Vulture

Eşitliği bozmak  için oynanan karşılaşmada  TV üst koridorda Camille, ATL Rumble seçimi yaptı. İlk karşılaşmalarında Sailius’un harika Zed performansına etkili bir yanıt veremeyen ATL bu maçta Zed’i yasaklarken Sailius Ahri’yi alırken Crossman görmeye alışık olmadığımız Twisted Fate’i alarak ilginç bir seçim yaptı. Oyuna hızlı başlayan TV üçüncü dakikada K1ra’nın üst koridora attığı başarılı baskınla ilk kanı Matilda’ya kazandırdı. K1ra seçtiği Lee Sin’in hakkını vererek erken oyunda attığı başarılı baskınlarla takımını avantajlı bir konuma taşırken, Appen K1ra’nın hamlelerine yeterli cevapları veremedi. Objektiflere yönelik oyun tarzı sergileyen TV oyunun ilk Ejderi olan Alev Ejderi’ni alırken dakika on dörtte de ilk kuleyi yıkan taraf oldu. Harita üzerinde başarılı rotasyon yapan ve takım savaşlarını kusursuz oynayan TV on sekizinci dakikada alt koridorda başlayan savaşta katliam alarak ATL’yi oyundan düşürmeyi başardı. Yirmi ikinci dakikada başlayan takım savaşında bir türlü koordine olamayan ATL dört skorla birlikte Baron’u da TV’ye verirken altın farkı on bir bine kadar çıktı. Baron güçlendirmesiyle orta koridorda kuşatma yapan TV Matilda’nın aldığı dört skorla birlikte yirmi beşinci dakikada oyundan galip ayrılan taraf oldu.

P3P eSpor 1-0 Team Turquality

Eşitliği bozmak amacıyla oynanan günün son karşılaşmasında her iki takım da yasaklama haklarını ormancı havuzunu daraltmaya yönelik kullandı. Graves-Kha’zix-Lee Sin-Nidalee-Rek’sai-Elise-Ivern ve Evelynn yasaklamasıyla neredeyse ormanda seçilecek şampiyon kalmadı. Ormanda Crystal geçen sezonun favori ormancılarından Olaf’ı seçerken,Tynx Rumble’yi tercih etti. Hızlı başlayan karşılaşmada erken baskın düzenlemeyi tercih eden ormancı Crystal oldu. Alt koridora düzenlediği başarılı baskınla ilk kanı Crystal aldı. Shoshin orta koridorda imza şampiyonu Ekko ile Crazu’ya rahat bir koridor aşaması sağlamazken minyonda da Syndra’ya karşı önde olmayı başardı. On üçüncü dakikada Tynx’in Crazu skorunu fazla istemesiyle başlayan takım savaşı P3P’nin üç skor çıkarmasıyla TT adına çok kötü sonuçlandı. P3P çıkardığı üç skordan sonra Ejder’e yönelerek Dağ Ejderi’ni aldı. Aldığı Dağ Ejderi’yle birlikte P3P kule kuşatmalarında önemli bir avantajı da elde etmiş oldu. Kulelere yönelik oyun oynayan P3P rakibinin eksik olduğu her koridorda kuleleri düşürerek harita hakimiyetini oyunun ortasında eline geçirdi. Makro oyunu oldukça başarılı oynayan P3P haritada yaptığı görevlerle birlikte yirminci dakikada altın farkını yedi bine kadar çıkardı. P3P’nin harita üzerindeki hakimiyetine cevap veremeyen TT orman kaynaklarını ve Ejder’i P3P’ye kaptırarak oyundan iyice düştü. Yirmi üçüncü dakikada Baron’u düşüren P3P yaptığı kuşatmayla oyunu sonlandırdı ve Yükselme Ligi’ni şampiyon olarak tamamlamayı başardı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir