League of Legends League of Legends Haberleri

2018 VFŞL Kış Mevsimi’nin En İyileri Belli Oldu

VFŞL oyuncuları, koçları, yayın ekibi ve taraftarların oyları sonucunda belirlenen Mevsim Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Dokuz farklı kategoride dağıtılan ödüllerin sahipleri şu şekilde oldu:

Mevsimin Çaylağı

Bu sene VFŞL’ye dönen HWA’nın genç üst koridor oyuncusu Armut, oynadığı ilk VFŞL sezonunda istikrarlı bir oyun çıkardı ve hatta zaman zaman takımını sırtlayıp galibiyete taşıdı. Her türlü koridor eşleşmesinde tecrübeli rakipleriyle başa baş bir mücadele sergileyen ve sık sık bunu bir adım öteye taşıyan Armut, 10. dakikaya gelindiğinde rakip üst koridor karşısında sahip olunan üstünlüklere bakıldığında ligimizin en iyi üst koridor oyuncularından biri olarak göze çarptı. Özellikle taşıyıcı nitelikli şampiyonlar seçtiğinde ne kadar yetenekli olduğunu herkese gösteren genç yetenek, oyların %88’ini alarak ezici bir şekilde Mevsimin Çaylağı seçildi.

En Çok Gelişen Oyuncu

Bu sene neredeyse herkes için bu ödülün adresi kesindi. Geçtiğimiz sene ve bu sene karşılaştırıldığında gece ve gündüz kadar farklı performanslar ortaya koyan Broken Blade, yoğun çalışmasının karşılığını aldı ve harika bir sezon geçirdi. Koridor aşamasında her zaman iyi olarak nitelendiren oyuncu, zayıf yönleri olan rotasyonlar ve takım savaşları konusunda adeta birkaç seviye atlayarak takımının başarısında büyük pay sahibi oldu. Geçtiğimiz sezon tank şampiyonlardan mümkün mertebe uzak duran Broken Blade, bu sezon bu şampiyonlarla ne kadar çalıştığını gösterdi ve şampiyon havuzunu belki de iki katına çıkardı. Bütün bu başarıları da oy verenlerin %77’si tarafından taçlandırıldı ve Broken Blade 2018 Kış Mevsimi’nin En Çok Gelişen Oyuncusu oldu.

Taraftar Özel Ödülü

Transfer döneminde yaprak dökümü edasıyla lige veda eden Türk orta koridorlar, akıllarda bu rolde bir daha Türk izleyemeyecek miyiz sorusunu yarattı. Zira VFŞL’deki sekiz takımın yedisi yabancı haklarının birini orta koridordan yana kullandı. Naru ise SUP’taki yerini GBM’e bırakarak Team Aurora’ya geçti ve soyu tükenmekte olan bir neslin son temsilcisi olarak türünün devamı için hayatta kalma savaşı verdi. Hem de ne savaş! AUR’da adeta DP günlerine dönen Naru, çıktığı her maçta ben de buradayım dedi ve Koreli rakipleriyle başa baş oyunlar ortaya koydu. AUR’un başarısında çok büyük pay sahibi olan Naru, senelerce neden en iyi Türk orta koridor olarak anıldığını bize hatırlattı ve takımının yarı finale yaptığı yolculukta dümeni kontrol eden isim oldu. Oylama oldukça çekişmeli geçse de taraftarlar Naru’nun mücadelesine kayıtsız kalmadı ve bu özel ödülü ona takdim etti.

Rollere Göre En İyiler

Üst Koridor – fabFabulous

BAUSupermmasive’le kusursuza yakın bir sezon geçiren fabFabulous, istikrarlı performansı ve takım oyununa katkısı sayesinde diğer üst koridorların bir adım önüne çıkmayı başararak sezonun en iyi üst koridoru seçildi.

Ormancı – Malrang

Taşıyıcı ormancı adıyla nitelendirebileceğimiz Malrang, çıktığı her maça damgasını vurarak rakip takımlara oldukça zor anlar yaşattı. Cepted’la uyumu sayesinde de bir adım öne çıkan oyuncu en iyi ormancı oldu.

Orta Koridor – GBM

NALCS’teki tartışmalı sezonunun ardından ülkemize gelen GBM, SUP’ta geçirdiği sezonla tartışmalara son verdi ve mekanik olarak daha iyi gösterilen Cepted gibi rakiplerini bile geride bırakarak en iyi orta koridor seçildi.

Nişancı – Zeitnot

Senelerdir ligimizin en iyi nişancılarından biri olarak gösterilen Zeitnot, bu sene de çizgisini korudu ve şampiyonluk yarışındaki en güçlü rakibi HolyPhoenix’i de geride bırakarak VFŞL’nin en iyi nişancısı oldu.

Destek – SnowFlower

SnowFlower ligimize geldiğinde aslında kariyerinin zirvesindeydi. Çıktığı her maçta LCK seviyesini vadiye yansıtan yıldız oyuncu, en iyi destek oyuncusu olmakla kalmadı, en değerli oyuncu da seçildi.

Koç – Irean

BAUSupermassive’in sadece iki maç kaybettiği bu etkileyici sezonda oyuncular kadar teknik ekibin de etkisi büyüktü. Gerek seçim ekranında, gerek makro oyun konusunda takımını diğer tüm takımların iki adım ötesine taşıyan Irean, mevsimin en iyi koçu oldu.

Mevsimin En Değerli Oyuncusu

LCK’de başarılı bir sezon geçirdikten sonra sürpriz bir şekilde, GBM’in de ısrarıyla ülkemize gelen SnowFlower vadinin adeta tozunu attırdı. Hem shotcalling konusundaki başarısı, hem şampiyon havuzunun genişliği, hem de mekanik anlamdaki üstün yeteneğiyle göz dolduran SnowFlower, koridor aşamasında da rakiplerine nefes aldırmadı. 10. dakikadaki istatistiklere bakıldığında hem tecrübe hem de altın farkı anlamında ligimizin bir numaralı destek oyuncusu olan genç yetenek, aynı zamanda da ligimizin en çok asist alan oyuncusu oldu. Bu mevsim lige dahil olan tüm Koreli oyuncuların bir adım önüne çıkmayı başaran destek oyuncusu, Mevsimin En Değerli Oyuncusu olmayı kesinlikle hak etti.

Mütercim Tercümanlık öğrencisi, Overwatch ve League of Legends takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir