League of Legends League of Legends Haberleri

2018 Yükselme Ligi kuralları değişti

2018 sezonu ile önemli değişikliklere adım atacak gibi gözüken Riot Games Türkiye, Yükselme Ligi’nde yaptığı değişiklikleri duyurdu. Buna göre Yükselme Ligi de tıpkı Şampiyonluk Ligi gibi profesyonel bir lig olarak değerlendirilecek ve karşılaşmalar online yerine Riot Games ofisinde oynanacak. Yaş sınırı da getirilirken artık organizasyonlar her iki ligde sadece tek bir takıma sahip olabilecek.

Yurt dışındaki liglerde önemli değişiklikler gerçekleşirken Türkiye’de de değişim sinyalleri verilmeye başladı. Geçtiğimiz yıl büyük bir çekişmeye sahne olan Yükselme Ligi, 2018 Kış Mevsimi’nden itibaren çok daha profesyonel bir lig haline gelecek. Oyuncuların en büyük şikayetlerinden birisi ligin online olarak düzenlenmesiydi. Bu elbette birçok takımın aleyhine de işledi. Online olarak harikalar yaratan oyuncular LAN tecrübesizliğinden ötürü eleme karşılaşmalarında kötü performanslar sergilediğine şahit olduk. Bunu değiştirmek isteyen Riot, önümüzdeki sezondan itibaren lig maçlarını tıpkı ŞL gibi ofisinde düzenleyecek.

Bir önemli düzenleme ise yaş sınırlamasına getirildi. Takımlar artık bir sonraki Şampiyonluk Ligi mevsiminin başlangıcında 17 yaşına basmayacak olan sadece bir oyuncuyu kadrosunda tutabilecek. Yani YL için görece 16 yaş sınırının getirildiğini söylemek gerekiyor. Bununla birlikte organizasyonlar her ligde sadece bir takım bulundurabilecek. Yani Şampiyonluk Ligi’nde mücadele eden bir ekibin Yükselme Ligi’nde oynayabilecek bir “akademi” takımı bulunamayacak. Bu hamlenin de Yükselme Ligi’ni profesyonelleştirme adına atılan önemli adımlardan olduğunu belirtelim.

Tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yükselme Ligi’nde Şampiyonluk Ligi’nden düşen 3 takım ile Açık Elemeler’den gelen 3 takım yer alacak. Elemeler ise 29 Kasım tarihinde başlıyor. Detaylı bilgi için Lolespor‘un resmi sitesine göz atabilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir