2017’de League of Legends: Nefes Kesen 5 Karşılaşma

2017’de League of Legends serimizde sırada izlerken bizi sandalyelerimize bağlayan, tuvalete gitmeyi bile erteleten karşılaşmalar var.

2017 yılı tank metası ve Kızgın Buhurdanlık metaları nedeniyle zaman zaman sıkıcı geçse de yine bu metaların etkisiyle oyunların genel olarak oldukça uzun sürdüğünü gördük. Geç safhalarda gerçekleşen takım savaşlarıyla belirlenen maçlar, biz izleyenlerin hop oturup hop kalkmasına ve “Acaba kim kazanacak?” sorusunun cevabını beklerken zamanın akışını kaybetmemize sebep oldu. İşte karşınızda geçtiğimiz senenin en heyecanlı 5 karşılaşması…

Fnatic vs. Gigabyte Marines (2017 Worlds – B Grubu 1. Gün Karşılaşması)

Gigabyte Marines dendiğinde aklımıza hep sıra dışı taktikler, cesur oyunlar ve seyir zevki yüksek karşılaşmalar gelir. Bu sene Worlds sırasında izlediğimiz bu maçla GAM, bir kez daha söz konusu heyecan olduğunda bir dünya markası olduğunu bize gösterdi. Worlds 2017 heyecanı nedeniyle zaten zar zor yerinde duran bünyeler, daha ilk günden bu derece sıra dışı bir karşılaşma izleyince bir süre kendine gelemedi. Aslında her şey Vietnam temsilcisinin son seçim olarak Nocturne almasıyla başladı. O an hepimiz muhteşem bir maç izleyeceğimizi hissettik.  Maçın henüz 5. dakikasında SOAZ daha 2. seviyeyken takımının da yardımıyla 6. seviyeye ulaşan ve ultisini açan Levi, üst üste üç skor aldı ve sonrasında izleyeceğimiz görsel şölenin sinyallerini verdi. Geçtiğimiz sezonun metasından kalma, bu sene neredeyse hiç görmediğimiz koridor değişikliklerine, GAM’ın sıra dışı taktiklerine ve FNC’in bunlara uyum sağlama konusundaki çabalarına şahit olduğumuz karşılaşma 24 dakika sürdü ve gülen taraf Vietnam temsilcisi oldu.

SK Telecom T1 vs. Misfits (2017 Worlds – Çeyrek Final Karşılaşması)

Üst üste Worlds şampiyonluklarının ardından 2017 Worlds sahnesine inen Kore titanı SKT, geçmiş senelerine nazaran daha zayıf olduğunu LCK’de belli etmiş olsa da Worlds’te çıktığı altı maçtan beşini kazanıp rakiplerine göz dağı vermeyi başarmıştı. Karşısında ise popülarite olarak Fnatic’in gerisinde kalmış, Avrupa’nın üvey çocuğu Misfits vardı. Genç yeteneklerden oluşan ve D grubundan güç bela çıkmayı başaran Misfits’in bu maçtaki şansı çoğu otorite tarafından oldukça düşük görülüyordu. Evet, belki günün sonunda otoriteler yanılmadı ama kimse Misfits’in galibiyete bu kadar yaklaşacağını tahmin etmemişti. Seride 2-1 öne geçen Misfits herkesin bayıldığı “underdog” destanlarından birini yazmak üzereydi. Hatta 4. karşılaşmanın 27. dakikasında galibiyetin kapısından döndü. Ancak SKT kendine gelmeyi başardı ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Yine de Misfits, SKT’den iki oyun almayı başaran tek Avrupa takımı olarak tarihe geçti ve bize de nefis bir seri izletti.

Cloud9 vs. TSM (2017 NA LCS Bahar Mevsimi Finalleri)

Uzun zamandır Kuzey Amerika’nın hükümdarlığını sürdüren TSM, bu seriye çok net bir üstünlükle başlamış ve üçüncü maça 2-0’la girmişti. İlk iki maç oldukça sıkıcı geçmiş, salondaki seyirciler biletlerine verdikleri paranın buna değip değmediği konusunda derin felsefik düşüncelere kapılmaya başlamışlardı. Zira derin felsefik düşüncelerin verdiği keyif, ekrandaki ilk iki karşılaşmanın verdiği zevkten çok daha yüksekti. Cloud9 oyuncuları seyircilerin yüzlerindeki hayal kırıklığını görmüş olmalı, çünkü bir anda bir değil, beş vites birden arttırdılar ve bize NA LCS tarihinin en keyifli serilerinden birini sunup satılan biletlerin her bir kuruşunun hakkını verdiler. 48 ve 30 dakika süren iki mücadelenin ardından harika bir oyunla durumu 2-2’ye getiren Cloud9, serinin beşinci ve son oyununda TSM’i neredeyse tahtından indiriyordu. Ancak 43 dakika süren son düello 17-18’lik skorlarla biten oldukça çekişmeli bir karşılaşma sonucunda TSM üstünlüğüyle sonuçlandı.

Galakticos vs. BAUSupermassive eSports (2017 Kış Mevsimi 2. Hafta Karşılaşması)

Sırada ligimizden bir karşılaşma var. Supermassive’in üstün bir performansla sezonu şampiyon tamamlayacağı Kış Mevsimi’nin henüz ikinci haftasında Galakticos’la yaptığı düello daha başlar başlamaz beklentileri uzaya çıkarmıştı. Herkesin Supermassive’i favori gördüğü, Dumbledoge’un maç öncesinde “Galakticos tecrübesiz bir takım, rahatça galip gelebileceğimizi düşünüyorum.” dediği karşılaşma hiç de beklendiği gibi gitmedi. Galakticos’un 22-8’lik müthiş bir skor tablosuyla rahatça kazandığı ilk maçın ardından durumun ciddiyetini anlayan Supermassive oyuncuları ikinci maça iyice asıldı ve erken oyunda iyi bir avantaj elde etti. Ancak Galakticos hiç de göründüğü gibi bir takım olmadığını gösterdi ve Kaan Kural’ın “Naru bilgisayar başından ayrılsa bile Galakticos bu maçı kazanamaz,” dediği karşılaşmadan galip ayrılmayı başararak bize çok keyifli bir seri izletti.

Çin vs. Güney Kore (2017 All-Star Yarı Finali)

Geçtiğimiz All-Starlardan farklı bir konseptte oynanan 2017 All-Star, bölge karmalarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Yeni rünlerin, yeni şampiyonların ve yeni taktiklerin denendiği turnuva genel olarak oldukça heyecanlı geçti. Ancak en büyük heyecana ve aynı zamanda hüsrana sahne olan karşılaşma, LPL ve LCK arasında oynanan Yarı Final ikinci maçıydı. Bu maçı farklı yapan şey ise son dakikalarında gerçekleşen efsane takım savaşı sonrasında bütün ipleri eline almış gibi görünen LPL’in oyunu kaybetme şekliydi. Birinci sezondan beri sık sık backdoorlara şahit olduk. Hatta bu taktiğe, yaptığı backdoorla efsaneleşen xPeke’nin adını bile verdik. Ancak rakibi xpekeleyen taraf bu sefer minyonlardı (diğer adıyla winionlar). Takım savaşından galip çıkarak bir saniyeliğine rahatlayan Çinli oyuncular, Nexuslarına akın akın ilerleyen Süper Minyonları gördüğünde artık iş işten geçmişti ve minyonları gazabı karşısında yapabilecekleri tek şey izlemekti. Zaten oldukça heyecanlı geçen bu seri, bu sıra dışı olayla daha da ilginç ve heyecanlı hâle geldi ve bu senenin nefes kesen karşılaşmaları arasına adını yazdırdı.

Çınar Tuncer: Mütercim Tercümanlık öğrencisi, Overwatch ve League of Legends takipçisi.

Yorumlara bak (1)

  • Lck lpl allstar maçı konmuş, galakticos supermassive maçı konmuş ama allstar final maçlarında 80 dakikalık lms lpl maçı konmamış bu pek hoşuma gitmese de diğer maçlar izlenmeye değer elinize sağlık