League of Legends League of Legends Haberleri

Kuzey Amerika LCS 7. hafta maçları tamamlandı

Bitimine 2 hafta kala büyük bir çekişmeye sahne olan Kuzey Amerika LCS liginde 7. hafta maçları oynandı. Son 4 maçını kaybeden ve performansı bariz bir şekilde düşen CLG, bu hafta 2 maçı almayı başarırken, Hai’nin ormancı pozisyonunda oynadığı Cloud 9 takımı da, Hai ile ilk galibiyetini bu hafta oynadı. Sezonun belki de şu an en iyi oyununu oynayan iki takım olan Team Liquid ve Gravity de haftayı 2-0 ile kapatarak ilk sıralardaki yerlerini korudu. Haftanın hayal kırıklığı şüphesiz Team SoloMid’di. Haftayı 0-2 ile kapatan takımın performansı oldukça kötüydü.

Detaylara geçmeden önce haftanın sonuçlarına bir göz atalım:

day1

day2

Oynanan maçlarda öne çıkan detaylar ile devam edelim:

  • Haftayı 2-0 ile kapatan Team Liquid, mükemmel performansına devam ediyor. İlk maçlarında TDK’yi adeta ezen takım, TSM maçında ise ipin ucundan döndü diyebiliriz. Baron etrafındaki savaşı kaybettikten sonra tam oyunun kontrolü TSM’e geçecek derken, Piglet’in Corki roketiyle baron çalması, Team Liquid’i ipten aldı. Bu noktadan sonra da takımın maçı kazanması oldukça kolaylaştı. Yine de baronu çalmaları ve altın farkını büyütmelerine rağmen takım savaşlarını abartan ve kule altı giren takım, Fenix’in mükemmel Azir performansıyla maçı kazanmayı bildi. Belirtmek gerekir ki şu anda takımın en önemli parçası Fenix ve Azir şampiyonunu ona karşı yasaklamamak, büyük bir hata.
  • Ninja ve Emperor’un gelmesiyle beraber takımın performansındaki değişiklik dikkate değer olmasına rağmen, Team Dragon Knights, bu haftayı da 0-2 ile kapattı. İlk maçta TL’e karşı hiçbir varlık gösteremeseler de, CLG maçında ciddi bir takım oyunu ortaya koydular. Fakat Ninja’nın ve Emperor’un sık sık agresif oyunlarından ötürü pozisyon dışı kalması nedeni ile CLG’ye karşı maçı kaybettiler. Özellikle de son takım savaşında kule altı giren TDK’de kuleyi Ninja’nın tanklaması ve hemen sersemletme yeteneğine maruz kalıp ölmesi, takım içi koordinasyonun çok yüksek olmadığının bir göstergesi. TDK eğer LCS’de kalmayı başarırsa, gelecek sezon ciddi işler yapma potansiyeline sahip takımların başında gelmekte.
  • Ligin alt sıralarında bulunan Enemy eSports da bu haftayı 0-2 ile kapatan diğer bir takımdı. CLG’ye karşı Rünbıçak-Ez kompozisyonu ile maça başlayan takım, kesinlikle kompozisyonu gerektiği gibi oynayamadı. Oyun başını güvenli bir şekilde geçirip Corki-Ez’in power spike eşyalarını beklemesi gereken takım, maçı oyunun başında kaybetti diyebiliriz. Aynı şekilde Gravity maçında da oyun sonu kompozisyonu kuran takım, takım savaşlarında hiç de kötü oynamamasına rağmen Gravity’ye yenilmeyi engelleyemedi. Takımın hala en büyük problemi karar mekanizmalarındaki eksiklik ve oyuncuların pozisyonlanması.
  • Son 4 maçını kaybeden Counter Logic Gaming, bu hafta geçtiğimiz iki haftayı telafi ederek 2-0 skoruna ulaşmayı bildi. Enemy’yi rahatlıkla geçen takım, TDK karşısında zorlansa da TDK’nin yaptığı hataları avantaja çevirmeyi başardı. Takımın geçtiğimiz iki haftaya göre çok daha iyi oynadığını söylersek yanılmayız. Fakat TDK maçı bize gösterdi ki takımdaki kararsızlığın bedeli çok büyük olabiliyor. Eğer TDK biraz daha koordineli bir takım olsaydı, CLG bu maçı kaybedebilirdi.
  • Ligin zirvesinde bulunan, ve bu konumu sonuna kadar hak eden takım olan Gravity, haftayı 2-0 ile kapattı. İlk maçta Cloud 9’ı geçen takım, ikinci maçta Enemy’yi ezip geçti. Gravity’nin başarısının arkasında yatan en büyük neden Keane ve Altec. Bu iki oyuncunun muazzam maçlar çıkartması, Gravity’ye çok yardımcı olurken koç Cop’un da harika kompozisyonlar kurması takdir edilesi. Gravity’nin en büyük özelliği ise metaya ayak uydurmayıp onu counterlamaya çalışmak. Ez-mid seçimine karşı Jarvan seçimi bunun en güzel örneklerinden biriyken, Enemy maçında Keane’in Azir oynayışı da, aslında metayı da gayet iyi oynayabildiklerinin bir göstergesi.
  • Hai ile ilk galibiyetlerini Dignitas karşısında alan Cloud 9, haftayı 1-1 ile kapatarak yavaş yavaş toparlandıklarının sinyalini verdi. Gravity’ye karşı çok dağınık gözükmelerine rağmen Hai’nin shotcaller kararları ile maçta uzunca bir süre tutunmayı başaran takım, Dignitas karşısında ise bambaşka bir karaktere büründü ve takıma göz açtırmadı. Cloud 9 ile ilgili en büyük sıkıntı, sezon başından beri konuşulan shotcaller pozisyonunun olmayışı/zayıf kalışı. Hai’nin dönüşü eski Cloud 9’dan esintileri de beraberinde getirse de, oyuncunun ormancı olarak performansı gelişmediği sürece takımın zor günleri devam edecek gibi gözükmekte. Playofflara kalma şansını büyük ölçüde yitiren takım, ligden düşme maçı oynamamak için tüm gayretini kalan 2 haftadaki maçlara vermek zorunda.
  • Haftanın sürprizini gerçekleştiren takım olan Team 8, 1-1 skoru ile 7. haftayı geçti. Haftanın ilk maçında TSM’i yenerek büyük bir sürprize imza atan takım, ikinci maçta Team Impulse’a yenilmeyi engelleyemedi. Söylemek gerekir ki T8 bu hafta oldukça iyi oynadı. İyi oyunlarının ödülünü TSM maçında alan takım, TIP’i de yenme noktasına gelmişti. Hatta takım, TIP’ten kaybettikleri bir takım savaşı ardından baron çalmayı bile başardı. Fakat TIP, T8 takımının hatalarını avantaja çevirmeyi çok iyi bildi. Takım içi iletişim ve karar verme mekanizmalarının zayıflığı ile göze çarpan Team 8, eğer bu problemlerini çözemez ise ligden düşmesi beklenmekte.
  • Haftanın en büyük sürprizi ise Team Solomid‘in 0-2 skoruydu. İlk maçta T8’e karşı hiçbir şey yapamayan takım, 2. maçta TL’e karşı avantajı ellerine geçirseler de, Piglet’in muazzam baron çalması ile maçı kaybettiler diyebiliriz. TSM’in en büyük sıkıntısı Turtle gibi gözükse de, asıl sıkıntı üst koridorda yatmakta. Dyrus’un pasif ve destekçi üst koridor oynaması, takımın haritanın belirli bir bölümündeki baskısını yitirmesine neden oluyor. Dyrus’un hasar veren şampiyonlarda çok iyi olmadığı bilinen bir gerçekken, oyuncunun tank şampiyonlarda çok pasif kalması ve oyuna etkisinin çok kısıtlı olması, TSM’in en büyük problemi. Bu haftada bu problem çok daha göze batsa da, kısa vadede çözüme ulaşacak bir problem gibi gözükmüyor.  TSM’in şu an için yapması gereken şey bu haftayı geride bırakıp önümüzdeki 2 haftaya odaklanarak playofflara yarı finalden başlamak için çabalamak.
  • Bundan 3 hafta önce Team Impulse‘un sinerjiyi yakalaması halinde üst sıraları zorlayacak takım olacağını yazmıştık. Öngörümüz gerçekleşe dursun, takım bu haftayı da 2-0 skoru ile kapattı. Son 6 maçını kazanan takım, TSM’in kötü oyunu sonucunda 3. sıraya kadar yükseldi. Takımın son zamanlardaki yıldızı ve taşıyıcısı Rush gibi gözükse de, asıl yıldız şüphesiz takım içi iletişim. İletişimin artmasıyla beraber sinerjinin de artışının gerçekleştiği göz önüne alındığında, takımın son haftalardaki iyi performansının altında yatan nedenler daha iyi anlaşılabilir. Rush-Impact uyumunun günden güne artması ve Rush’ın bir taşıyıcıdan iyi bir shotcaller’a dönüşmesi de, TIP’in playoff öncesi elindeki en önemli avantaj.
  • İlk haftaların yıldızı olan ve sonunda yıllardır beklenen çıkışı yapan Team Dignitas, bu haftayı 0-2 ile kapattı. Playofftaki yerini hemen hemen garantiye alan takımın performansındaki düşüşün altında yatan neden şüphesiz takımın çok kötü takım savaşları seçmesi. Dignitas genellikle oyun başı koridorlarda üstünlüğü sağlar ve ejder etrafındaki savaşlarda karşı takımı zorlayarak pozisyon dışı bir skor bulmaya çalışır. Son zamanlarda bu taktik işlememekle beraber panik savaş başlatma durumları, takımı çok kötü etkilemekte. Üst koridordaki Gamsu’nun performansındaki düşüş de Dignitas’ın şu anki sıralamada bu kadar aşağıda olmalarının bir diğer nedeni.

Haftanın ardından ligde takımların sıralamasına bir göz atalım:

standings

Gelecek haftanın programı ise şu şekilde:

w8d1

w8d2

Kuzey Amerika LCS 8. hafta maçlarını 18-19 Temmuz tarihlerinde lolesports adresinden izleyebilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir