League of Legends League of Legends Haberleri

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda 2. hafta 3. gün

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda grup aşaması bitmek üzere. Bugün oynanacak D grubu maçlarının sonucuna bağlı olarak hangi takımın çeyrek finallere kalacağı belli oluyor. Bazıları tarafından “Ölüm Grubu” olarak gösterilen D grubu, büyük sürprizlere sahne olmuştu.

Çin Ligi’nden 1. sırada turnuvaya gelen LGD’nin hiç maç kazanamaması, turnuvanın en büyük sürpriziydi. Takımın ormancısı ve alt koridor ikilisinin özellikle kötü performans göstermemesi, takımın hayranları tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı. Öte yandan çeyrek finale çıkamaz denilen Origen, büyük bir sürpriz yaparak gruptaki tüm takımları yendi ve 3-0 skoru ile birinci sırada yer alıyor. Diğer bir hayal kırıklığı olan TSM, iyi oynamasına rağmen kendilerine güvenmemeleri ve oyun sonu kararlarını kötü almaları nedeniyle sadece 1 galibiyet alabildi. KT Rolster ise sadece Origen’e yenilip diğer iki takımı yendi. Grubun akıbeti bugün belli olacakken, Origen’in gruptan çıkması için sadece 1 zafer alması yeterli.

Dünya Şampiyonası 2. hafta 3. gün maç programı ise şu şekilde:

  • 13:00 Team SoloMid – Origen
  • 14:00 KT Rolster – LGD Gaming
  • 15:00 Team SoloMid – KT Rolster
  • 16:00 Origen – LGD Gaming
  • 17:00 Origen – KT Rolster
  • 18:00 LGD Gaming – Team SoloMid

Team SoloMid – Origen

Turnuvanın en uzun maçı olan TSM-Origen karşılaşması, Origen’in zaferi ile sonuçlandı. Düşük skor sayısı ile tam bir stratejik savaş yaşanan karşılaşmada, TSM, geçtiğimiz haftaya nazaran çok daha iyi oynadı. Oyun başı ve oyun ortası avantajı elinde bulunduran TSM, Origen’in ejder almasına karşılık harita üzerinde baskı yaratarak objektiflere odaklandı. Kuleleri temizlemeye odaklanan takımda mükemmel bir kitle kontrol zinciri bulunuyordu. Malp-Elise-Syndra-Jinx-Morgana 5lisi, muhtemelen oyundaki en ölümcül kombolardan. TSM’in oyun ortasındaki avantajını altın farkına çevirememesinin nedeni tier 2 kulelerini kuşatmamalarıydı. Buna karşılık OG ayrık ittirme yaparak TSM’in dikkatini sürekli olarak dağıttı. Origen’in yaptığı en iyi şey ise oyunu uzatmak, Orianna ve Kogmaw’ın güçlenmesini beklemekti. Oyun uzadıkça oyun sonu shotcalling çok daha önemli oldu. Kopma noktası ise TSM’in Origen’in 5. ejderini engellemek için ejdere başlamasının ardından Origen’in baron almasıydı. Bu noktadan sonra haritadaki kalan kuleleri temizleyen takım, inhibitörleri açtı ve süper minyonlar sayesinde oyunu kazandı.

OG, double-tp avantajını mükemmel kullandı. Harita üzerinde kesintisiz bir baskı yaratan takım, TSM’i kötü seçimlere zorladı. TSM ise harika kompozisyonlarını kullanamadı.

Origen, bu sonuçla çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

KT Rolster – LGD Gaming

Dünya Şampiyonası’nın en büyük hayal kırıklığı olan LGD Gaming ve KT Rolster karşılaşması, KT’nin zaferi ile sonuçlandı. LGD ise grup aşamasında 4. mağlubiyetini aldı. %100 pick/ban oranı olan Mordekaiser’i seçen KT’ye karşılık LGD, Anivia+Evelynn ikilisi ile cevap vermeye çalıştı. Ne var ki Morde, neden %100 p/b oranı olduğunu bu maçta da gösterdi. Oyun başındaki koridor değişikliğini harika oynayan KT, neredeyse mükemmel bir maç çıkardı. Rakibine sadece 1 ejder veren takım, Evelynn’e karşı LGD’nin ormanını totemsiz bırakmadı. Öyle ki Evelynn, görünmezlik avantajını hiçbir zaman kullanamadı. Rakibinin pozisyonu hakkında sürekli bilgi sahibi olan KT, bu bilgiyi çok iyi kullandı. LGD’nin çok kötü bir yasaklama ekranı geçirdiğini de belirtelim.

Bu sonuçla LGD Gaming, çeyrek finale çıkma şansını yitirdi. 

Team SoloMid – KT Rolster

TSM için turnuvada kalma maçı olan KT karşılaşması, ne yazık ki KT’nin zaferi ile sonuçlandı. Origen maçına çok benzer bir kompozisyon kuran TSM, oyunu uzatmada çok başarılı bir iş yaptı. Yine zincirleme kitle kontrolü oluşturma şanslarını çoğu zaman doğru kullanan takım, takım savaşlarında kötü pozisyon almaları yüzünden yenildi diyebiliriz. KT’nin Olaf seçimi bu kadar yoğun kitle kontrolüne karşı çok işe yaradı. Dyrus’un Malphite seçimi ise takım kompozisyonuna uyması açısından oldukça iyi gözükürken, oyun içerisindeki Malphite ulti kullanımı oldukça zayıftı. Özellikle de Olaf’ın ultisi açıkken iki kere şampiyona ulti atmaya çalışması-sadece skor almak için- yanlış oyunlardan birisiydi.

Oyunu uzatan ve baronu almayı başaran TSM, orta koridor inhibitörünü açarak büyük avantaj elde etti. Alt koridoru ittiren ve inhibitör almaya çalışırken takım savaşına giren TSM, Veig+Kog ikilisinin pozisyon dışı kalması nedeniyle takım savaşını kaybetti. Ölüm süreleri 50+sn olduğundan, KT Rolster, orta koridordan koşup maçı bitirmekte zorlanmadı. TSM’in yine kötü oynamadığını belirtelim. Fakat takım içerisindeki shotcalling’in büyük bir problem olduğu çok belirgindi. Bireysel hatalar da oldukça göze çarptı.

TSM bu sonuçla çeyrek finale çıkma şansını yitirirken, KT Rolster çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

Origen – LGD Gaming

C grubunda 1. ve 2. sıralamayı etkilemeyecek olan karşılaşma, LGD’nin zaferi ile sonuçlandı. Turnuvadaki ilk zaferini alan LGD, eğer TSM’i yenerse son sıradan kurtulmayı başarabilecek. Origen’in şampiyon seçim ekranında hiç de fena kompozisyon kurmadı. Kennen-Kalista ikilisi en sinir bozucu alt koridor ikililerinden olsa da koridor değişikliği yaşandığından bu ikilinin bir etkisi olmadı. Öte yandan Flame’in Olaf seçimi, Origen’in zincirleme kitle kontrolüne karşın çok iyi bir hamleydi. Godv’nin Diana’yı alması, LGD’nin Çin Ligi’ndeki oyun tarzına döneceğinin bir sinyali iken, Diana’nın alt koridorda ayrık ittirme yapması ile bundan emin olduk. Origen’in Malphite seçimi ise bir işe yaramadı diyebiliriz. Origen’in kazandığı maçların çoğunda Soaz’in hasar çıkartabilen üst koridor şampiyonlarını oynadığı göz önüne alındığında, Origen’in bu maçı kabetmesi büyük bir şaşkınlık yaratmadı. Ori-Malp-Kennen ile iyi bir kombosu olan Origen, bu komboyu kullanamadı zira hiç 5v5 takım savaşı olmadı. Bu mağlubiyetle Origen ilk defa grup aşamasında yenilmiş oldu.

Origen – KT Rolster

C grubunun birincisini belirleyecek olan karşılaşma, KT’nin zaferi ile sonuçlandı. LGD maçında Origen’in Diana’ya bir çare üretemediğini gören KT, bu maçta Diana’yı seçerek tıpkı LGD gibi ayrık ittirme stratejisini kullandı. Buna karşılık üst koridor-Kennen ve orta koridor-Viktor seçimlerini yapan Origen, özellikle de Kennen’den hiçbir şekilde faydalanamadı. Soaz’i kamplayan ve oyuncunun minyon/skor almasını engelleyen KT, bu konuda oldukça başarılı oldu. KT’nin başarılı olduğu diğer bir konu ise harita üzerinde görüş sağlamaktı. OG’nin ormanında neredeyse her çalıda totemi bulunan KT, bu sayede büyük bir harita baskısı yaratmayı başardı. KT’nin kompozisyonu ise full-global bir kompozisyondu. Double-tp ile birlikte Reksai ve Shen ultilerini etkili kullanan takım, Origen’i yenmeyi başardı.

Bu sonuçla KT, C grubunu birinci olarak tamamlamış oldu.

LGD Gaming – Team SoloMid

C grubunun sonuncusunu belirleyecek olan LGD-TSM karşılaşması, LGD’nin zaferi ile sonuçlandı. İki takım da takım savaşı kompozisyonu kurarken TSM’de uzun zamandır görmediğimiz mid-Lissandra seçimi izleyicileri şaşırttı. LeBlanc’a karşı iyi bir koridor şampiyonu olan Lissandra, son yamalarda aldığı güçlendirmelerle profesyonel sahneye döneceğinin sinyallerini vermişti. Git-gellerin çok olduğu maçta LGD, maçın büyük bölümünde altın farkını korudu. Dağınık takım savaşları veren takım, alt koridordaki takım savaşını kaybetmelerine rağmen maçı kazanmayı bildi. Maçın kopma noktası ise LGD’nin baronu alması oldu. İki takımın ormancıları da çarp büyülerini kaçırdı ve son vuruşu yapan Imp, takımına baronu, ve maçı kazandırdı. LGD Gaming bu sonuçla grubu 3. bitirirken, TSM, grubu son sırada bitirdi. Ayrıca bu maç, Dyrus’un son profesyonel karşılaşması oldu.

Maçlar sonucunda D grubunda sıralama şu şekilde oldu:

grup d

Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir