League of Legends League of Legends Haberleri

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda ikinci gün

Dün başlayan ve Paris’te binlerce seyircinin önünde devam eden Dünya Şampiyonası’nda heyecan bir an olsun inmezken, birbirinden keyifli maçlar ile ilk gün tamamlandı. Bugünün programı ise dün oynanan ilk gün maçlarını aratmayacak cinsten.

İlk gün maçları büyük sürprizlere sahne oldu diyebiliriz. Invictus Gaming’i teslim olmaya mecbur bırakan Fnatic, ilk günün en etkili takımıydı diyebiliriz. Günün ikinci maçında Cloud 9, kendisinden beklenmeyen derecede iyi oynadı ve ahq e-Sports’u darmaduman etti. Özellikle mikro oyunları kusursuz derecede oynayan ve Veigar seçiminden sonuna kadar faydalanan takım, turnuvaya ne kadar hazır olduklarını belirtti. SKT-H2K karşılaşması ise 2 yıl öncesinin rövanşı olarak görülüyordu. Efsanevi Faker-Ryu eşleşmesi, bu maçın kaderini etkileyecek cinsten olmadı. Buna rağmen SKT, H2K’yi yavaş nitelendirilebileceğimiz bir oyunla yenmeyi başardı. EDG-BKT maçı ise günün en kısa maçıydı. Rakibinden oldukça üstün bir performans sergileyen EDG, 20. dakikada BKT’yi teslim olmaya zorladı. Günün en çekişmeli maçı ise şüphesi CLG-FW maçıydı. Güçleri denk iki takımın karşılaşması uzun bir süre FW’nin üstünlüğü ile sonuçlanırken, CLG direncinin karşılığını aldı ve güzel bir geri dönüş yaparak maçı kazanmayı başardı. Günün son maçı Pain-KOO karşılaşması ise KOO’nun oyun ortasını koordineli ve kusursuz bir şekilde doğru oynaması ile KOO’nun galibiyeti ile sonuçlandı.

Dünya Şampiyonası’nda ikinci günün programı şu şekilde:

  • 17:00 KT Rolster – Team SoloMid
  • 18:00 LGD Gaming – Origen
  • 19:00 Bangkok Titans – SKT
  • 20:00 H2K – Edward Gaming
  • 21:00 Flash Wolves – KOO Tigers
  • 22:00 Counter Logic Gaming – Pain Gaming

KT Rolster – Team SoloMid

2. günün ilk karşılaşması olan KT-TSM maçı beklenildiği üzere yavaş başladı. KT’nin Darius seçimine Olaf ile karşılık veren TSM, koridor değişikliği yaparak Picaboo-Arrow ikilisini durdurmaya çalıştı. Özellikle fast push ile üst kuleyi almaları, KT’yi alt kuleyi almaya zorladı. Metadaki en önemli şey olan ormancı-destek sinerjisini yavaşlatmayı amaçlayan TSM, kesinlikle başarılı bir oyun başı geçirdi diyebiliriz. TSM ile karşılaşan takımların klasik stratejisi olan Dyrus’un kamplanması, bu maçta da gerçekleşti. Buna rağmen TSM ejder kontrolünü ele geçirse de, TSM’in yaptığı bireysel hatalar maça mal oldu diyebiliriz. Takımdaki oyuncuların pozisyon dışı kalarak yakalanması, KT’nin ihtiyacı olan açıklığı yarattı. Özellikle Santorin, Elise gibi oyun başı ve oyun ortası çok etkili olan bir şampiyonu kullanamadı diyebiliriz. KT üst koridorda tekrar TSM’i pozisyon dışı yakaladı ve oyunu bitirdi.

Genel olarak konuşmak gerekirse TSM hiç de kötü olmadı. Score-Picaboo’yu yavaşlatarak rakiplerine doğru bir şekilde çalıştığını gösterdi ve pozisyon dışı yakalanmaları dışında oldukça iyi oynadı. Fakat KT gibi üst düzey bir takıma böyle küçük hatalar ile açıklık verirseniz, sonuçlarına katlanmak zorundasınız. KT pozisyon dışı yakaladığı oyuncuları öldürerek elde ettiği avantajları ya baron ya da kule alarak altına çevirmeyi başardı.

LGD Gaming – Origen

Çin Ligi’ni şampiyon olarak bitirip turnuvaya ligden 1. olarak gelen LGD ile ilk mevsimini oynayan ve Avrupa’nın Fnatic’ten sonra en iyi takımı olarak gösterilen Origen karşılaşması, şüphesiz ki turnuvada şu ana kadar oynanan en iyi oyundu. Belirtmek gerekir ki hiç kimse maçın bu kadar yakın geçmesini beklemiyordu. Uzun zamandır görmediğimiz 2v2 koridoru bu maçta görme imkanına sahip olduk. Imp’in 2 skor alması Origen için kötü haber gibi gözükse de, Soaz maç boyunca ayrık ittirme yaparak Origen’in geriye düşmesini engelledi. Maç ile ilgili en büyük soru, xPeke’nin nasıl performans göstereceğiydi. Sezon boyunca kötü oynayan yıldız oyuncu, Uluslararası turnuvalardaki performansını bu maçta da gösterdi. Maç 10 dakika boyunca yavaşlamış ve hala kafa kafaya iken, orta koridordaki savaşta 4 kişiyi yakaladığı Orianna ultisi, Origen’e maçı kazandırdı diyebiliriz. Ardından gelen baron ve alt koridordaki ittirme ile OG, eninde sonunda maçı kazanacaktı. OG’nin üsse dönmesi ile çaresizlik baronuna başlayan LGD, Soaz’i tamamiyle unuttu. Takım baronu öldürürken Soaz kendi başına Nexus’u yıkarak Origen’e maçı kazandırdı.

LGD’de Acorn ve TBQ oldukça zayıf kalırken, Origen’de Peke neredeyse mükemmel oynadı. Niels çaylak sezonu olmasına rağmen sorumluluk almayı bildi ve takım savaşlarında doğru pozisyonlanmayla takımının güvenilir hasar kaynağı oldu.

Bangkok Titans – SK Telecom T1

Ülkemizde oynanan Wild Card Turnuvası’nı kazanan ve turnuvadaki kuşkusuz en zayıf takım olan BKT ile Kore Ligi’nden 1. olarak gelen SKT’nin maçı, daha çok antreman maçı havasındaydı. BKT’nin mentalitesi şüphesiz SKT’den kazanabilecekleri maksimum tecrübeyi almakken, orta koridorlarına körleme Irelia seçmeleri, aynı zamanda eğlenmek istediklerinin de bir göstergesiydi. Bu hamleye karşılık Faker ise Olaf seçimi yaparak sürpriz seçimlerden birisini turnuvaya getirmiş oldu. Oyunun başında  Faker ile düelloya tutuşan G4, ne yazık ki düelloyu kaybetti ve bu noktadan sonra Faker en küçük avantajı bile rakibinin elinden alarak kolayca snowball oldu. Oyunun diğer koridorları oldukça yavaş ve sürprizsiz iken, SKT maçı kolayca kazanmayı başardı.

H2K – EDward Gaming

Turnuvanın favori takımlarından EDG ile Avrupa’dan turnuvaya katılan H2K’nin maçı, çılgın bir lvl 1 takım savaşı ile başladı. Savaştan karlı çıkan takım EDG olurken, bu avantajı harita üzerinde görüşü elde etmek için kullandı. Üst koridorda EDG’nin fazla açılması nedenile Odoamne Fiora ile 2 skor olmasına rağmen, bireysel hatalar yüzünden pozisyon dışı kalan H2K, maçtan git gide düşmeye başladı. H2K’nin Lulul seçimine karşılık orta koridora Kassadin’i alan EDG, bu seçimin avantajlarını sonuna kadar kullandı. Daha önce de bahsettiğimiz üzere, metada en önemli şey olarak gözüken ormancı-destek oyuncusu sinerjisini üst seviyede sergileyen EDG, maçı rahatlıkla kazanmayı başardı.

H2K takımı, dünkü performansına nazaran bugün çok daha senkron dışı ve kötü oyun sergiledi. Özellikle de Loulex ve Kasing’in sürekli olarak pozisyon dışı yakalanması, EDG tarafından ağır bir şekilde cezalandırıldı. Takımın zayıf halkası olarak gösterilmesine rağmen oldukça iyi performans gösteren Odoamne, bu maçta da gayet iyi oyun çıkardı.

Flash Wolves – KOO Tigers

A grubunda mücadele eden ve 2. maçlarını oynayan takımların mücadelesi, Flash Wolves’un zaferi ile sonuçlandı. Profesyonel sahnede pick/ban aşaması çok önemli. Söylememiz gerekir ki Flash Wolves, bu maçta bu aşamayı kusursuz oynadı. KOO’nun GP’yi açıkta bırakmasından sonra tereddüt etmeksizin seçen FW, GP’nin etrafında başarılı bir poke kompozisyonu kurmayı başardı. Nidalee-GP-Morgana-Varus 4’lüsü oyunun erken safhalarında çok fazla geriye düşmediği sürece oyun ortasında oldukça etkili şampiyonlar. Bu avantajı kullanan FW, özellikle de GP’nin core eşyalarını almasından sonra KOO ile yaptığı takım savaşlarından mağlup ayrılmadı. FW’nin nişancısı NL’in de harika bir Varus performansı sergilediğini belirtmemiz gerekir. Burada önemli detay, FW’nin ormancısı Karsa’nın LMS’te de oldukça fazla Nidalee oynaması ve bu şampiyonun kendisine karşı 19 kere yasaklandığı gerçeği, KOO’nun yasaklama ekranına çok iyi çalışmadığının, hatta kendini beğenmiş bir tavırla FW’nin istediği şampiyonları almasına izin verdiğinin kanıtı.

Counter Logic Gaming – Pain Gaming

Dünkü maçlardan sonra beklenildiği kadar iyi oynamadığı gözlemlenen CLG, Pain karşısında zafer kazanmayı başardı. Fakat bu zaferi nasıl elde ettikleri, CLG için iyi haberdi diyebiliriz. Pain’i yenmekle kalmadıları, bunu metotlu bir şekilde, sistematik ve cezalandırıcı bir şekilde yaptılar. Lulu’yu aldıktan sonra kompozisyonlarına Olaf ve Tristana’yı ekleyen takım, yasaklama ekranından kesinlikle karlı çıktı. Buna karşılık Kalista-Orianna ikilisi ile belli bir wombo yakalamaya çalışan Pain, maç boyunca bunu sadece bir kere bulabildi. Bunun dışında CLG çok daha organize, çok daha kararlı gözüktü diyebiliriz. Pain Gaming tüm maç boyunca altın bakımından büyük miktarda geride olmamasına rağmen, sürekli güvenli oynamayı seçti. Aktif takım olan CLG ise Pain’i kötü seçimler yapmaya zorladı.

Bu sonuçlar ile League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası 2. gün maçları tamamlandı. Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir