League of Legends League of Legends Haberleri mix

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda üçüncü gün

Geride bıraktığımız iki gün boyunca heyecanın bir an olsun durmak bilmediği Dünya Şampiyonası birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Üçüncü gün ise bizleri daha da önemli maçlar bekliyor.

İkinci gün maçlarında beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı ve favori görülmeyen takımlar izleyicilere büyük bir sürpriz yaşattı. Günün ilk maçında KT Rolster Team SoloMid’e karşı rahat bir galibiyet aldı. İlk sürpriz ise günün ikinci maçında Origen takımından geldi. LGD Gaming’e karşı erken oyunda geri düşseler de Çin temsilcisi rakibine karşı üstün gelmeyi başardı. Xpeke’nin orta koridordaki takım savaşında attığı inanılmaz Orianna ultisi maçın kaderini değiştirdi. Maçı kazandıran hareket ise Soaz’dan geldi ve yaptığı backdoor ile takımına galibiyeti getiren isim oldu. Günün üçüncü maçında SK Telecom T1 WildCard takımı Bangkok Titans’a karşı beklendiği gibi çok rahat bir galibiyet aldı ve grupta durumunu 2-0’a getirdi. Bir diğer maçta ise Edward Gaming H2K’e karşı zorlanmadan maçı kazandı ve durumunu 2-0 yaparak SKT ile eşitledi. Bir başka sürprizin ise beşinci maçta Flash Wolves ve KOO Tigers mücadelesinde yaşandı. Orta koridor Gangplank, saldırı gücü taşıyıcısı Varus gibi beklenmedik seçimler yapan Flash Wolves ormanda da Nidalee tercih ederek dürtme kompozisyonun uyguladı. Yaptığı seçimlerden iyi bir karşılık alan Flash Wolves maça hakim olmayı da başardı. KOO Tigers karşısında aldığı galibiyet ile grupta durumunu 1-1’e getirdi. Günün son maçında ise Counter Logic Gaming – PaiN Gaming karşı karşıya geldi. İlk güne göre daha iyi bir performans ortaya koyan CLG rakibini zorlanmadan yenmeyi başardı. Bu sonucun ardından grupta lider olan CLG durumunu 2-0’a getirdi.

Dünya Şampiyonası’nda üçüncü günün programı ise şu şekilde;

  • 15:00 Edward Gaming – SK Telecom T1
  • 16:00 H2K – Bangkok Titans
  • 17:00 LGD Gaming – KT Rolster
  • 18:00 Origen – Team SoloMid
  • 19:00 Invictus Gaming – Cloud9
  • 20:00 AHQ – Fnatic

Edward Gaming – SK Telecom T1

MSI turnuvasında finalde karşılaşan EDG ve SKT’den kazanan Çin temsilcisi EDG olmuştu. Dünya Şampiyonası’nda aynı gruba düşen ve aralarındaki ilk maçı bugün oynayan ekipten bu kez kazanan SKT oldu ve rövanşı almış oldu.

Her iki takımda oyun başında dikkatli ve sakin oyunu tercih etti. Maçın ilk on dakikasında aksiyon yaşanmazken, dikkati çeken tek nokta SKT üst koridor oyuncusu Marin’in EDG üst koridor oyuncusu Amazingj’ye büyük üstünlük kurmasıydı. Maç boyunca SKT’nin en etkili oyuncusu olan Marin, ön safları çok iyi dağıtarak takımının savaşlarda pozisyon almasını kolaylaştırdı ve maçın kazanılmasında çok büyük bir öneme sahip oldu. Her iki orta koridor oyuncusunun da teleport aldığı oyunda ilk kanı döken EDG olsa da ilerleyen dakikalarda ejderha bölgesinde hakimiyeti rakibine bırakmak zorunda kaldı. Üst üste skorlar alarak farkı açan SKT, ejderha skorlarının da üst üste gelmesiyle kartopu etkisini iyice hissettirdi. Maçın kırılma anı ise baron öncesi rakibini savaşa zorlayan SKT, Faker’i kötü bir şekilde kaybetse de Marin’in önderliğinde iyi bir savaş çıkarttı ve baronu alarak maçı bitirdi diyebiliriz.

Tüm izleyenlerin merakla beklediği Pawn, Faker karşılaşmasında her iki oyuncuda pasif kalmayı tercih ederken, iki oyuncuda birbirine üstünlük kurmada çekingen bir yaklaşıma gitti. Sonuçta maçı kazanan Faker, MSI’de finalde kaybettiği Pawn’a karşı rövanşı almış oldu.

H2K Gaming – Bangkok Titans

C grubunun görece güçsüz iki takımı olan H2K ve BKT’nin karşılaşması, H2K’nin zaferi ile sonuçlandı. Turnuva boyunca oyunda görme şansı bulamadığımız Mordekaiser’i seçen H2K, aynı zamanda Ekko-mid ile de izleyicileri şaşırttı. Öte yandan BKT, triple-carry kompozisyonuna karşı TF ile cevap vermeye çalıştı. Yan koridorlara odaklanmaya çalışan TF, Riven’i bir açıdan durdurmayı başarsa da, H2K’de Kasing mevsimin en iyi maçını oynadı diyebiliriz. Alistar ile sürekli olarak takımına doğru savaşları seçen ve H2K’nin savaşları kazanmasında büyük rol oynayan Kasing, maçın en iyisiydi. H2K’nin kuşatma mekaniği olmaması, oyun tarzlarını da oldukça etkiledi diyebiliriz. Uzaktan atak yapabilen tek şampiyon Elise iken, H2K’nin stratejisi BKT’yi baron ya da ejder çevresinde yakalayıp, sayı avantajı ile kule almaya çalışmaktı. Bunu doğru şekilde yapan takım, BKT’den çok daha üstün gözüktü. BKT ise doğru kompozisyon kurmasına rağmen, yeteri kadar cesaretleri olmadığı için savaşlarda çok geriden oynamaya çalıştı. Özellikle de Vayne, Morde+Riven’e iyi bir cevapken, şampiyonun etkisini oyunda göremedik. İlk baronu kaybedene kadar nispeten kafa kafaya giden maç, BKT’nin kendine güvensizliği nedeni ile H2K’nin lehine geçti ve bu şekilde de sonuçlandı.

LGD Gaming – KT Rolster

TSM’i çok iyi bir şekilde yenen KT ile Origen’den ağır bir yenilgi alan LGD’nin karşılaşması, bir başka sürpriz olarak kabul edilebilecek sonuç olan KT’nin zaferi ile tamamlandı. LGD’nin poke kompozisyonu ile başladığı maça KT takımı Juggermaw ile karşılık verdi. KT’nin Braum seçimi aynı zamanda Varus ve Sivir’e karşı oldukça güçlü bir seçim olarak gözükürken, KT’nin double-tp kullanımı, LGD’nin canını çok sıktı. Malphite’ın zırh biriktirmesi ile oyun ortasında Kog’Maw’a daha fazla skor bulan KT, LGD karşısında TSM maçından çok daha dominant gözüktü.  Origen maçında oldukça ağır eleştirilere maruz kalan TBQ, bu maçta da Elise’i 1. sıradan seçmesine rağmen oyun başında çok etkisiz kaldı. Oyun ortasında ve sonuna doğru sürekli olarak ölen ve takımına harita görüşü dışında hiçbir şey sağlayamayan oyuncu, LGD’de bu maçta da takımın en kötüsü olarak gözüktü. KT ise bu maçta çok iyi iletişim sağlamayı başardı diyebiliriz. Malp-Lulu ikilisinin birbirleriyle senkron olarak tp kullanması ve oyunu başarılı bir şekilde etkilemeleri, double-tp’yi daha çok göreceğimiz anlamına gelmekte.

LGD’de yıldız nişancı, geçtiğimiz senenin Dünya Şampiyonu Imp, bu maçta normalde olduğundan çok daha agresif oynadı. Takımın Sivir seçiminden hiçbir şekilde faydalanamamaları ve yasaklama ekranında çok kötü oynamaları, LGD koçunun kötü seçimleri yaptığının bir göstergesi.

Origen – Team SoloMid

Günün merakla beklenen maçı olan OG-TSM, Origen’in ağır zaferi ile sonuçlandı. Dün LGD karşısında mükemmel bir performans gösteren Origen, iyi oyununa bugün de devam etti. Körlemesine orta koridora Anivia seçen takım, bu kompozisyonu harika oynadı. Yavaş güçlenen Anivia ve takımın asıl taşıyıcısı olan Niels, oyun ortasında harika oynadı. Özellikle de Niels, Kalista’yı bu kadar öncelikli benimsemelerinin nedenini bu maçta da gösterdi. Mithy’yi ultisi ile konumlandırabilen Niels, çaylak sezonu olmasına rağmen çok daha kendine güvenen ve baskıyı rahatlıkla kaldırabilen bir oyuncu. Anivia seçimi ise tamamiyle karşı takımı zonlamak ve ölçeklenene kadar güvenli oynamak stratejisini benimseyen OG, şampiyon güçlenene kadar TSM’i oyalamayı başardı.

TSM’de ise ilk seçilen şampiyonlar olan Darius ve Elise, oyunun başından itibaren hiçbir katkı koyamadı. Özellikle de Dyrus’un Darius’u çok iyi oynadığına dair söylemler, seyircileri heyecanlandırmıştı. Fakat koridor değişikliği üst koridor oyuncularının oyuna etkisini kısıtladığı için Darius’un beslendiğini göremedik. Darius en çok seçilen Juggernaut şampiyonlarından fakat en büyük eksikliği hareket hızı ve gap closer yeteneği olmaması. Braum-Lulu-Anivia seçimi ise Darius’a karşı seçilebilecek en iyi şampiyonlardan. Bu açıdan bakıldığında da TSM’in yasaklama ekranını ne derecede kaybettiğini görebiliyoruz. WildTurtle’ın da etkisiz kalması ile takım savaşlarında hasar eksikliği çeken takım, buna rağmen oyun başını çok iyi oynadı. Koridor değişikliğini iyi oynamasına rağmen Origen ormanında görüş sağlamayan TSM, bunun etkisini ejderleri kaybederek yaşadı.

Invictus Gaming – Cloud 9

Sürpriz bir başlangıç yapıp ahq’yu yenen C9 ile Fnatic’e karşı ağır bir yenilgi alan IG maçı, Cloud 9’ın zaferi ile sonuçlandı. Ahq zaferinin şans eseri olmadığını kanıtlayan takım, haritayı kusursuz bir şekilde yönlendirdi. Darius seçimi yapan takım, koridor değişikliğinden dolayı Darius’un oldukça geride kalmasını engelleyemedi. Fakat Balls tüm maç boyunca iyi pozisyon alarak fazladan skor vermedi ve farmını güncel tutup geri dönüş yapabildi. Takım savaşları ise tamamıyla Cloud 9’ın kontrolünde geçti. Baron önünde 4’e 4 takas yaptıkları savaş hariç tüm savaşları kazanan takımda Incarnation ve Sneaky mükemmel oynadı. Takım savaşlarında çok iyi pozisyonlanan bu iki oyuncu, takımın taşıyıcısı olma rolünü başarı ile gerçekleştirdi.

Invictus Gaming ise oyun başını çok iyi oynadı. Gnar’a +40 minyon farkı yakalatan takımda çok eleştirilen alt koridor ikilisi Kid ve Kitties, bu maçta da oldukça kötü oynadı. Özellikle de Kid birçok defa pozisyon dışı kalarak Cloud 9’ın avantajı eline geçirmesine neden oldu. Destek oyuncusu olarak Bard’ı seçen IG, bu seçimin de hiçbir faydasını görmedi. Koridor değişikliği yaşanmasına rağmen koridorundan çok ayrılmayan Kitties, oyun boyu hiçbir varlık gösteremedi.

ahq e-Sports – Fnatic

Invictus Gaming’i etkileyici bir şekilde yenen Fnatic ile Cloud 9 karşısında sürpriz bir mağlubiyet alan ahq karşılaşması, ahq’nun zaferi ile sonuçlandı. Şu ana kadarki en büyük sürprizlerden olan ahq zaferinin ardında An ve Ziv bulunuyor. Gnar’ı seçen Ziv, şampiyonun sınırları içerisinde mükemmel oynadı. Ne zaman Mega Gnar’a geçeceğini harika kontrol eden oyuncu, tüm takım savaşlarında en azından 3 kişiyi sersemletti. An ise Tahm Kench’in yardımı ile takım savaşlarında güvende kalabilmeyi başardı ve Jinx’i olabilecek en etkili şekilde oynadı. Orta koridorda Westdoor Febiven’e karşı 100 minyon geride iken baskınları ile yarattığı harita kontrolü ile takımına katkıda bulundu. ahq büyük bir zafer kazanırken, Fnatic, League of Legends seyircilerini şaşırttı.

Orianna ile büyük bir fark yakalayan Fnatic, takım savaşlarında neredeyse gergin bir şekilde oynadı. Sakin ve sistematik oynamak yerine sürekli risk alarak avantaj elde etmeye çalışan Fnatic, orta koridor inhibitörünü aldıktan sonra kaybettiği savaştan itibaren maçı yavaşça elinden kaçırdı. Rekkles her zamanki istikrarını tuttururken Fnatic adına takımın en kötü oyuncusu Huni olarak gözüktü. Heyecanı ve büyük oyunlar yaratma isteği ile maçta bir çok hata yapan oyuncu, ahq’nun takım savaşlarını almasının ardında yatan en büyük nedenlerdendi. Bunun yanında ahq’nun Tahm Kench seçimi takım savaşlarından önce çok büyük fark yaratmasa da, An’ı güvende tutması ile sadece tek bir özelliği ile takım savaşlarını kazandıran oyunculardan oldu.

Bu maçla itibaren League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası üçüncü günü tamamlandı. Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir