League of Legends League of Legends Haberleri

MSI Turnuvası’na katılacak takımlar ve analizleri

League of Legends hayranlarının eksikliğini hissettiği en önemli şey şüphesiz uluslararası turnuva eksikliğiydi. Destekledikleri oyuncuların diğer sunuculardaki oyunculara karşı performansını merak eden hayranlara cevap, sezon başında nihayet geldi. Riot Games’in açıkladığı yeni turnuva olan Mid-Season Invitational (Sezon Ortası Özel Turnuva), sezon ortasında 5 büyük sunucu şampiyonu ve Wildcard Turnuvası kazananının mücadele edeceği mini bir Dünya Kupası şeklinde. Dünya Kupası’ndan çok daha kısa bir sürede gerçekleştirilecek olan turnuva, takımların sezon ortasında güçlerini ortaya koyacağı uluslararası bir turnuva olması özelliği ile önem taşıyor. Özellikle de bu sezon, geçtiğimiz sezonlardan çok daha iyi geçirilmiş bir Avrupa ve Kuzey Amerika liglerinin ardından, bütün League of Legends hayranları, turnuvayı dört gözle bekliyor. Biz de, Türk League of Legends severler olarak, Beşiktaş’ın katılımından dolayı ayrı bir heyecanla turnuvayı bekliyoruz.

MSI Turnuvası’na Kuzey Amerika Şampiyonu TSM, Avrupa Şampiyonu Fnatic, Çin Şampiyonu EDG, Kore Şampiyonu SK Telecom T1, LMS Şampiyonu Ahq ve Wildcard Şampiyonu Beşiktaş katılacak. Çekişmeli geçecek turnuvaya 1 hafta kalmışken, takımların güçlerine, oyun tarzlarına, güçlü yanlarına ve zayıflıklarına yakından bakalım.

İlk olarak, Kuzey Amerika LCS Şampiyonu Team Solomid ile başlayalım.

tsm

TSM için bu sezon, kendilerinin Kuzey Amerika’nın en iyi takımı olduğunu kanıtlama sezonuydu. C9’un da kötü bir sezon geçirmesi, TSM’in dominant bir sezon geçirmesini sağladı. Uzun süre boyunca ormancı ve destek oyuncusu rollerinde istediği uyumu sağlayamayan takım, Santorin ve Lustboy ile bu problemi giderdi ve etkili bir takım olmayı başardı. Santorin-Bjergsen ikilisinin sinerjisinin ise, tüm ligdeki en iyi ormancı-orta koridor sinerjisi olduğunu söyleyebiliriz.

Takımın yıldızı Bjergsen ise bu sezon kendisini daha da geliştirdi. Metaya ayak uyduran oyuncu, bu şampiyonlarda kısa sürede ustalaştı ve takımının avantajlı şampiyon seçimlerinde önemli rol oynadı. Üst koridor oyuncusu Dyrus ise adeta bir istikrar abidesi. Takımı için gerekli şampiyon seçimlerinde tereddüt etmeyen oyuncu, özellikle bu sezon Lulu seçimlerinde giderek daha da ustalaştı.

Takım karakteri ise genel olarak karşı önemli silahı ise Bjergsen’i beslemek. Orta koridor hakimiyeti sağlandıktan sonra alt koridor üstünlüğüne odaklanan takım, takım savaşlarındaki mükemmel zamanlamaları ile dikkat çekmekte. Takımın yıldızı Bjergsen olsa da, alt koridor ikilisi WildTurtle ve Lustboy da sezon boyunca inanılmaz işler başardı. Team Solomid takımı, MSI süresince dikkat ile izlenmesi gereken takımlardan zira belki de kurulduğundan bu yana en iyi sezonlarını geçiriyorlar.

Avrupa LCS Şampiyonu Fnatic:

fnatic

Avrupa LCS’in flaş takımı olan Fnatic, geçtiğimiz sezon 4 oyuncusunun ayrılması ile bu sezon yeni bir başlangıç yaptı. İlk iş olarak H2K Gaming’in yıldız orta koridor oyuncusu Febiven’i kadroya kattıktan sonra uzun bir süre tartışılan 2 Koreli oyuncuyu transfer etti. Son olarak soloq yeteneklerinden Steelback’i de kadrosuna katan Fnatic, beklentileri tahmin edilemez bir şekilde aşarak LCS Şampiyonu oldu.

Takımda en dikkat edilmesi gereken oyuncu şüphesiz Febiven. Yeni nesil orta koridor oyuncularının en yeteneklisi olarak gösterilen Febiven, her maç rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurmakta. LeBlanc oyunları ile ünlenen oyuncu, MSI’da Fnatic için büyük önem taşıyor. Bir diğer dikkat edilmesi gereken yetenek ise üst koridor oyuncusu Huni. ReignOver’ın da yardımlarıyla sürekli olarak beslendi ve bir çok maçta takımını sırtladı.

Fnatic’in en güçlü olduğu yan şüphesiz takım savaşlarındaki koordinasyonları. Geçen seneki takımdan kalan tek oyuncu olan Yellowstar’ın liderliğinde inanılmaz takım savaşları çıkartan Fnatic, bir şekilde doğru savaş başlatmasını bulup küçük hataları büyük avantajlara dönüştürmekte hiç zorluk çekmeyen bir takım. Gizli taşıyıcı olarak görülebilecek Steelback ise sezon boyunca istikrarlı bir şekilde gelişimini sürdürdü ve MSI Turnuvası, Rekkles’ın transfer dedikoduları ile onun için bir sınav.

Kore şampiyonu SK Telecom T1:

skt t1

Şampiyon kadrosundan sadece Bengi ve Faker’ı elinde tutabilen takım, bu sezon eski gücüne dönmüş gibi gözüküyor. Sıkıntılı başlayan bir sezondan ve GE Tigers’ın önlenemez yükselişinin yavaşlamasından sonra sezonu domine etmeye başlayan SKT, şampiyon olarak büyük bir başarı gösterdi. Faker’ın her zamanki mükemmel performanslarının, takımın performansında önemli bir etkisi olduğunu söylersek yanılmış olmayız.

Takımın başlangıç 5’inde Faker’ın çoğu zaman bulunmaması SKT için ön görülemez sonuçlar doğursa da, yarı final ve final serilerindeki başarısından sonra Faker’ın MSI’da ilk 5 çıkacağını söyleyebiliriz. Takımda en dikkat edilmesi gereken oyuncu ise şüphesiz Faker. Sezon 3’de Dünya Şampiyonu olan oyuncu, Dünya’nın en iyi oyuncusu ünvanını ise henüz elinden bırakmış değil. Faker’ın elde edeceği en küçük avantaj, onun bu avantajı büyük bir snowball’a dönüştüreceği anlamına geliyor. Takımda diğer dikkat edilmesi gereken oyuncu ise bu sezon inanılmaz bir ilerleme gösteren Wolf. Piglet’in takımdan ayrılmasından sonra ilk 5’e alınan oyuncu, sezon başında yetersiz bir performans ortaya koysa da, sezon sonlarına doğru inanılmaz performanslar sergilemeyi başardı.

Takımın en güçlü yanı şüphesiz orta koridoru. Bunun yanı sıra SKT’nin bir takım olarak sezon boyunca gelişmesi de, yakaladıkları her fırsatı snowball’a dönüştürmeleri ile sonuçlandı diyebiliriz. Takım savaşlarındaki inatçılıkları ve mükemmel odaklanmaları ile, turnuva boyunca dikkatle seyredilmesi gereken takımlardan.

Çin şampiyonu Edward Gaming:

edg

Sadece Çin sahnesinde değil, Dünya’da bir efsane haline gelmiş olan EDG takımı, mükemmel bir sezon geçirdi. Kore’den transfer ettikleri Dünya Şampiyonu Pawn ve eski Samsung Blue oyuncusu Deft ile kadrolarını daha da güçlendiren takım, normal sezonu etkileyici bir rekor ile kapatıp rekabet seviyesi bu sezon daha da artan Çin Ligi’ni şampiyon olarak bitirmeyi başardı.

Takımda en çok dikkat edilmesi gereken oyuncular şüphesiz Pawn ve Deft. Dünya Şampiyonu olduktan sonra Çin’e transfer olan Pawn, kaldığı yerden devam etti ve sezon boyunca orta koridordaki rakiplerine göz açtırmadı. Takımın nişancısı konumundaki Deft ise Dünya Şampiyonası’nda yarı final oynamış bir oyuncu olarak kalitesini gösterdi ve finallerde yaptığı 5’te 5 ile bu sezon Dünya Şampiyonu olmak istediğini özellikle belirtti.

Takımın en güçlü yanı ise oyun başındaki harika oyunları. Erken baskınları oldukça seven Clearlove’ın ise bu agresiflikte payı oldukça büyük. Alt koridor oyuncuları Meiko ve Deft’in de erken takaslara sürekli girmesi, genelde takımın oyun başında avantajı eline geçirip bunları objektiflere çevirmesi ile sonuçlanıyor.

LMS şampiyonu Ahq e-Sports:

ahq

Sezon başı radikal bir değişikliğe gidip GreenTea’nin yerine Albis’i getiren takım, bu değişiklik sayesinde Tayvan Ligi’nde fırtına gibi esmeyi başardı. Albis’in en iyi olduğu özellik olan “shotcalling”i etkili bir biçimde sahaya yansıtması ile Ahq, neredeyse serilerde hiç yenilmedi ve Tayvan Ligi’ni şampiyon olarak bitirmeyi başardı.

Takımda en dikkat edilmesi gereken oyuncu ise şüphesiz Westdoor. Tayvan’ın en iyi orta koridor oyuncusu olan Westdoor, geniş şampiyon havuzu ile rakiplerine her maç üstünlük kurmayı başardı. O kadar korkulan bir orta koridor oyuncusu haline geldi ki oyun başı yasaklamaların genellikle 3’ü de Westdoor’u hedef alınarak yapılan yasaklamalar oldu. Takımdaki diğer bir taşıyıcı olan An ise etkileyici nişancı performansları ile Ahq takımının şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

Ahq e-Sports’un en güçlü yanı, takım savaşlarında ve oyunun ortalarındaki pozisyon almaları. Bu özelliklerinde ise Albis’in katkısı oldukça büyük. Westdoor bu sezon kendini daha da geliştirmekle kalmadı, shotcaller mevkisinde oynayan Albis’e de yardım etmeyi başardı. Ormancı oyuncuları olan Mountain’in de oyun başı etkili baskınları ile Ahq takımı, elinizden her avantajı alan ve bunu aleyhinize kullanan bir takım haline geldi.

Son olarak da Wildcard şampiyonu, ülkemizin gururu Beşiktaş:

beşiktaş

Sezon başında kurulan Beşiktaş, orta koridor oyuncuları Energy’nin ve nişancı pozisyonundaki Nardeus’un da katılımıyla Türkiye Ligi’ni domine etti. As kadro ile çıktıkları 12 maçın 12’sini de kazanan takım, üst koridor oyuncuları Thaldrin’in etkileyici oyunları ile tanınıyor.

Takımda en dikkat edilmesi gereken oyuncu şüphesiz takım kaptanı olan Thaldrin. Özellikle Wildcard Turnuvası’nda takımını sırtlayan Berke, etkileyici Rumble ve Maokai oyunları ile tanınıyor. Takımın bir diğer önemli oyuncusu ise şüphesi Dumbledoge. Hem lig, hem de Wildcard Turnuvası boyunca gizli MVP olarak gösterilen ünlü destek oyuncusu, mekanik özelliklerinin yüksek olması ve oyun sezgisinin üst düzeyde olması ile tanınmakta.

Takımın en güçlü yanı harita üzerindeki rotasyonlarında oldukça başarılı olması. Rakibinin hamlelerine karşı her zaman bir karşı hamle yapabilen Beşiktaş’ta Energy’nin ve Nardeus’un da etkileyici performansları, takımın şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

7-10 Mayıs tarihleri arasında Florida’da gerçekleştirilecek olan Mid-Season Invitational Turnuvası’nda takımımız Beşiktaş’a başarılar diliyor, sonuç ne olursa olsun edindiği tecrübe ile Türkiye League of Legends sahnesini daha da ileriye taşımasını temenni ediyoruz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

2 Comments

  • Cabir Şekerci 2 Mayıs 2015

    Bence Beşiktaşın çok düşükte olsa yenme ihtimali olan 3 takım var.. Fnatic,AHQ ve SKT T1(faker ve bengi yedek olursa).. TSM veya EDG ye karşı kazanması imkansız gibi. Ama bu 3 takıma karşı az da olsa şansı var..

  • Lic Of Licınds 2 Mayıs 2015

    Bence BJK Hepsinin Eline Verecek
    Dipnot : Gibime Geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir