League of Legends League of Legends Haberleri

NA LCS 2016 Yaz Mevsimi 1. hafta

Değişen formatı ile 3 maçlık seriler üzerinden oynanmaya başlanan NA LCS’te 2016 Yaz Mevsimi 1. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Birçok sürprize sahne olan karşılaşmaların ilk gününde MSI 2016’da harika bir performans gösteren CLG hayal kırıklığı yaratırken, ligin yeni takımı Team EnVy ise haftayı iki galibiyetle kapamayı başardı. Geçtiğimiz mevsim takım olarak oldukça iyi oynamasına rağmen bu mevsime çok kötü başlayan TL de CLG gibi oynadığı serileri kazanamazken, üst koridor, ormancı ve destek rollerindeki oyuncuları değiştiren C9 ise umut vaad etti.

1. Gün

Team SoloMid 2-0 Counter Logic Gaming

Serinin ilk karşılaşmasında ilginç bir şekilde Zilean tercihinde bulunan TSM’de yeni destek Biofrost ilk profesyonel maçında neredeyse hatasız oynadı. Doublelift ile oldukça uyumlu bir performans gösteren çaylak oyuncu, Karma ile agresif oyunlar yaparak takımının ihtiyacı olan skorlar için uygun pozisyonlar yaratırken, TSM takım olarak harita rotasyonlarında CLG’den çok daha üstün bir görüntü sergiledi. Bununla beraber MSI’daki performansı ile herkesi kendisine hayran bırakan CLG ise dağınık ve iletişim kopukluğu yaşayan bir takım görüntüsü sergiledi. Özelikle Huhi’nin totemsiz bir şekilde ayrık ittirmesi ve Darshan’ın kendisine fazla güvenip koridorda açılması, CLG’nin ilk maçı kaybetmesindeki etkenlerdendi. 30. dakikada takım savaşını kazanan TSM, baronu aldıktan sonra karşılaşmayı sonlandırdı.

Serinin ikinci maçı ise ilk maça nazaran çok daha yakın geçti. Bilindik ayrık ittirme stratejisini uygulayan CLG, TSM karşısında bu planla başarılı olamadı. Meta dışı sayılabilecek Fiora seçiminde bulunan ve bu seçimden hiçbir şekilde faydalanamayan takım, yine de maçın büyük bir bölümünü en azından skorda başa baş geçirmeyi başardı. Harita baskısını ağır bir şekilde hisseden CLG’de Aphromoo alt koridorda yakalandı ve TSM bu süre zarfında alt koridor inhibitörünü açıp takım savaşını kazanarak karşılaşmayı tamamladı. TSM böylelikle ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Team EnVy 2-1 NRG

Ligin yeni takımlarından Envy ile kadrosunu büyük ölçüde yenileyen NRG’nin karşılaşması oldukça yavaş ve skorsuz başladı. Serinin ilk karşılaşmasında kendilerinden beklenmeyecek derecede iyi bir oyun sergileyen Envy, NRG’nin ormanında Kiwikid’i öldürdükten sonra Baron’u aldı ve alt koridor inhibitörünü açarak karşılaşmayı tamamladı. Rakibine sadece 1 skor veren Envy mükemmele yakın oynarken, NRG birçok uyum sorunu olduğunu gösterdi.

İkinci karşılaşma ise bir saatin üzerinde sürdü ve NRG’nin zaferi ile sonuçlandı. Oyunun ilk dakikalarında oldukça iyi bir oyun sergileyen ve skor anlamında da üstünlüğü sağlayan EnVy, NRG’nin tank kompozisyonuna yeterli hasarı çıkartacak potansiyelde değişdi. Maçın kahramanı ise şüphesiz GBM’di. Vladimir ile takım savaşlarında ölmeyen ve NV’nin taşıyıcılarına haritayı dar eden oyuncu, takımının galibiyetinin baş mimarıydı. Bununla beraber Caitlyn ile doğru pozisyon alan ve takımının asıl hasar kaynağı rolünü başarıyla gerçekleştiren Ohq da NRG’nin galibiyetinde büyük rol oynadı.

2. Gün

Serinin son karşılaşması ise ilk iki karşılaşmaya nazaran çok daha dengeli geçti. Vlad-Liss ikilisi ile haritada aktif bir kompozisyon kuran Envy’ye karşılık NRG ise GBM-special olarak gösterilen Gangplank seçiminde bulundu. Dengeli geçen takım savaşları ve hemen hemen eşit skora rağmen baron etrafında Santorin’i tek yakalamayı başaran Envy, baron güçlendirmesini alarak avantajını büyüttü ve rakibine haritada hareket alanı bırakmadı. İnhibitörleri açıktan sonra oyunu bitiren takım, ligin ilk serisinde galibiyete ulaşmayı başardı.

Immortals 2-1 Cloud9

Ligin iki favori isminin karşılaşmasında Immortals galip gelmeyi başardı. Serinini ilk maçı, 2016 Bahar Mevsimi’ndeki iki takımın karşılaşmalarına çok benzer bir şekilde geçti. Sürekli çatışma arayan takımlar maç boyunca birçok kez karşı karşıya geldi. Rakibinden daha iyi bir kompozisyon kuran Immortals ise kazandığı takım savaşlarını objektife çevirmeyi başardı. Meteos’un Çarp’ı olmamasına rağmen barona başlayan ve ReignOver’a kaptıran C9 için maçın kopma noktası buydu. Immortals ise Ashe ve Olaf seçimlerini oldukça efektif kullanarak serideki ilk maçı kazandı.

İkinci karşılaşmada ise Cloud9 ile LCS’e geri dönen Meteos’un şovu vardı. İlk karşılaşmada da oldukça iyi oynayan oyuncu, bu maçta ise avantajlarının sınırlarını zorladı ve takımına karşılaşmayı kazandıran en önemli etken oldu. Maçın başında ormancı-destek-nişancı üçlüsü ile haritada dolaşan ve koridorlara harika baskınlar yapan Cloud9’da Smoothie etkileyici bir performans gösterirken, takıma yeni katılan diğer bir oyuncu olan Impact de Maokai ile harika bir tank performansı sergiledi. Alt koridor inhibitörünün önündeki takım savaşını harika oynayan ve Immortals’tan 4 kişiyi öldüren C9, maçı kazanarak seriyi eşitledi.

Serinin ilk maçına benzer bir şekilde geçen üçüncü karşılaşmada IMT’nin Ashe-Zyra seçimi dikkat çekerken Cloud9’da Lissandra seçimi öne çıktı. İki takım da savaşları harika bir şekilde oynasa da, yine IMT ilk maçta olduğu gibi bu avantajları objektife çevirmeyi daha başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Meteos’un Kadim Ejder çalması maçın kritik anlarından birisi olarak gösterilirken, Huni’nin Riven ile iyi bir kartopu performansı sergilediğini söylememiz gerekiyor. Bu maçı da alan IMT, seriyi 2-1 kazanmış oldu.

Echo Fox 2-0 Phoenix1

Serinin ilk karşılaşmasında Swain ve Kha’Zix seçimleri ile şaşırtan Echo Fox, ilk karşılaşmayı kazanmayı başardı. Özellikle de Swain’in yeni kitini çok doğru bir şekilde kullanan Fox’ta Sivir ve Kha ikilisi harika işler çıkartırken, P1 dağınık bir görüntü sergiledi. Yeni bir takım olmasına rağmen oyunun ilk dakikalarında hiç de fena oynamayan P1, gelecek için umut vaad etse de serinin ilk karşılaşmasında Fox’a karşılık veremedi ve kaybetti.

Serinin ikinci karşılaşmasında ise maçın yıldızı şüphesiz Fiora’ydı. Meta dışı olarak sınıflandırılmasına rağmen ayrık ittirme kompozisyonlarında hala rahatlıkla oynanabilen Fiora, Fox’un karşılaşmayı kazanmasında büyük bir rol oynadı. Oyunun ilk dakikalarında agresif oynayarak skorda öne geçen P1, Froggen ve Kfo’nun iyi oyununa cevap veremedi. Takım savaşlarında Keith ve Froggen’a odaklansa da Kfo’nun hasarını engelleyemeyen P1, karşılaşmayı kaybetti. Böylece Echo Fox, seriyi 2-0 kazanmış oldu.

Apex 2-0 NRG

Serinin ilk karşılaşmasına yine bu haftanın popüler seçimi olan Vladimir damgasını vurdu. Oyunun 20. dakikasına kadar eşit bir şekilde ilerleyen takımlardan Apex, bir noktadan sonra çok daha iyi rotasyon yapmaya başladı ve Elise-Braum ikilisi ile her koridora uğrayarak baskın yaptı. Oyunun 30. dakikasından itibaren ise görünmez kahraman Vladimir sahneye çıktı ve takım savaşlarında tek başına Apex’i taşıdı. Daha koordineli bir görüntü çizen Apex’e karşın NRG, ilk dakikaları iyi oynamasına rağmen oyunun ortalarında karar verme mekanizmalarındaki hatalarının bedelini ödeyerek karşılaşmayı kaybetti.

Serinin ikinci karşılaşması ise çok daha fazla tek taraflı geçti. Rakibinin mobil bir kompozisyon kurmamasını çok iyi değerlendiren Apex, Lee ve Ekko ile NRG’yi dağıtırken, Keane’in Swain’i ise karşılaşmanın yıldızıydı. Zyra-Ashe kompozisyonunu seçmesine rağmen maç boyunca geride olduklarından dolayı bu kompozsiyonu hiç kullanamayan NRG ise maç boyunca sadece 5 skor ve 2 kule aldı. İnhibitörleri açtıktan sonra karşılaşmayı da kazanan Apex, seriyi de 2-0 kazanmış oldu.

3. Gün

Team EnVy 2-0 Team Liquid

Dardoch’suz ilk karşılaşmasına çıkan Team Liquid, görece iyi bir performans göstermesine rağmen iletişimsizlik ve kötü karar mekanizması sonucunda serinin ilk karşılaşmasını kaybetti. Oyunun ilk dakikalarında skor ve baskı anlamında üstün olan TL, NV’nin pusularına eksik oyuncu ile iki defa düştü ve bu, takımın elinde tuttuğu avantajı kaybetmesine yol açtı. Baron aldıktan sonra Nexus’u yok yıkan NV, 50 dakika süren karşılaşmayı kazanmayı başardı.

Bir maça daha double-ap kompozisyonu ile çıkan NV, bu karşılaşmada çok daha baskın bir performans sergiledi. Özellikle Seraph’ın ayrık ittirmesi NV’nin en büyük silahı olarak gözükürken, Lissandra ile birçok kez birden fazla oyuncuyu kitleyen Seraph, bu karşılaşmanın da yıldızıydı. Öte yandan TL ise ilk maça nazaran çok dağınık bir görüntü sergiledi. Harita üzerinde sayısız defa yakalanan oyuncular, NV’nin avantajını büyütmesine ve karşılaşmayı kazanmasına engel olamadı. Team Envy bu galibiyetle seriyi 2-0 kazandı.

Apex 2-1 Counter Logic Gaming

Serinin ilk karşılaşması büyük bir mücadeleye sahne oldu. 55 dakika süren mücadeleyi Apex kazanırken, iki takım da birçok hata yaptı. Oyunun ilk dakikalarından itibaren oldukça iyi bir performans gösteren APX için oyunun kopma noktası takımın barona başlama kararıydı. Xmithie’ye baronu çaldıran takım, 30. dakikada kazanabilecekleri karşılaşmayı uzatmak zorunda kaldı. Baronu aldıktan sonra haritada daha güvenli hareket eden ve Kadim Ejder kontrolünü ele geçiren CLG, harika bir direniş sergilemesine rağmen karşılaşmayı kaybetti. Maçın yıldızı ise Fizz ile harikalar yaratan Ray’di.

Serinin ikinci maçında MSI’daki performansından parçalar sergiledi. Apex karşısında organize bir görüntü çizmesine rağmen karar verme mekanizmasındaki bariz problemler nedeniyle karşılaşmayı uzatan CLG, Apex’in baronu almasını engelleyemedi. Üst koridorda kulesiz inhibitörü takım savaşını kazandıktan sonra alan CLG, Keane’in arkadan kapatmasını iyi gördü ve hızlıca oyuncuya odaklanıp öldürmeyi başardı. Bu noktadan sonra takım halinde Apex’in üssüne ilerleyen CLG, karşılaşmayı kazanarak seride durumu eşitledi.

Serinin üçüncü maçında da ilk karşılaşmada olduğu gibi Fizz seçiminde bulunan Ray, bu maçta da takımını taşıdı. Zilean-Alistar-Fizz kombosu ile harika bir kile kontrole sahip olan Apex, bu avantajını çok iyi kullandı. Harita üzerinde CLG’yi kademe kademe üssüne ittiren takım, alt koridorda mavi güçlendirmenin kuzeyindeki takım savaşında CLG’yi sıkıştırdı ve savaşı kazanarak karşılaşmayı kaybetti. CLG’de Darshan ve Huhi kazandıkları  maç dahi seri boyunca çok kötü bir performans sergilerken, Apex’te Keane ve Ray serinin yıldızıydı.

Team SoloMid 2-0 Team Liquid

Serinin ilk maçı tam olarak TSM’in kontrolünde geçti. Envy karşısında birşeyler yapmaya çalışan Team Liquid, TSM karşısında ise tamamıyla çaresiz kaldı. Maç boyunca sadece 5 skor alabilen TL, TSM’in kartopu olmasına çare üretemedi. Orta koridorda Ryze ve üst koridorda Ekko tercihinde bulunan TSM’de Hauntzer belki de kariyerinin en iyi karşılaşmalarından birisini sergiledi. Bununla beraber çaylak destek oyuncusu Biofrost da Doublelift ile olan sinerjisini bir kez daha sergilerken, Nami ile takım savaşlarında kritik baloncuklar atmayı başardı. TL ise Dardoch’un eksikliğini bu maçta da çekti.

İkinci maçta Moon yerine Dardoch ile karşılaşmaya çıkan TL’de bu değişiklik oyunun ilk dakikalarında hemen etkisini gösterdi. Özellikle skor anlamında TSM’e kafa tutmaya başlayan TL’in en büyük eksikliği yine karar verme mekanizmalarındaki boşluklardı. Üst koridordaki gereksiz agresifliğini 4 skor vererek ödeyen TL, maç boyunca böyle hatalar yaparak rakibine avantaj verdi. Öte yandan TSM’de Biofrost kusursuz bir maç  çıkardı. Bard’ın kitinin tüm özelliklerini eksiksiz bir şekilde kullanan ve ultileri sürekli tutturmayı başaran oyuncu, karşılaşmanın yıldızıydı. TL’e karşı bariz bir üstünlük kurduktan sonra orta koridordan ilerleyen TSM, rakibini 2-0 yenmeyi başardı ve bu hafta oynadığı iki seriyi de kazamış oldu.

Echo Fox 1-2 Cloud9

Serinin ilk karşılaşmasında bir Froggen klasiği olan Anivia’yı seçen Fox’a karşın C9 ise Sivir-Karma kompozisyonu ile karşılık vermeye çalıştı. Oyunun ilk 15 dakikasını oldukça iyi oynamasına rağmen skor anlamda geriye düşen C9, harita üzerinde yeteri kadar totem bulundurmadığı için çalılara kafa atmak zorunda kaldı. Orta koridordaki takım savaşını kazanan Fox, 28. dakikada orta koridor inhibitörünü açtı. Oyunu bitirmeye karar veren Fox, Meteos’un yanlış Reksai oyununun da yardımıyla Nexus kulelerini almayı başardı ve karşılaşmayı kazandı.

Serinin ikinci karşılaşmasında ise hafta boyunca gördüğümüz Cloud9’ın daha kararlı ve daha istikrarlı hali vardı. Meteos her zamanki gibi harika baskınlar yaptı, Bunny FuFu ise Bard’ın kitle kontrolünü çok iyi kullandı. Bu maçın diğer karşılaşmalardan farkı ise Cloud9 bir karar aldıktan sonra o kararı uygulamadan devam etmedi. Bu gözü karalık takıma zaferi getirirken, Echo Fox ise maçta sadece üç skor alabildi.

Cloud9’ın en büyük eksiği Hai olmadığında takımdaki karar verme mekanizmasının sekteye uğramasıydı. Fox serisinin üçüncü maçında ise C9’un Hai olmadan da kritik kararlar almayı öğrendiğini görmüş olduk. Fırtına gibi bir oyun başı performansı sergileyen C9, alt koridor inhibiötürün ittirirken Kfo’nun Fiora’sına cevap verip vermeme arasında kalmıştı. Birkaç dakika önceki takım savaşını kazanan ve baronu alıp Fox’un üssüne doğru ilerleyen C9, Kfo’nun inhibitörü hatta birinci Nexus kulesini almasını görmezden gelip takım savaşı başlattı ve doğru kararı vererek sadece Jensen’i geriye gönderdi. Aynı anda tüm Fox oyuncularını sahadan silen C9, rahat bir galibiyet alarak seriyi 2-1 kazandı.

Immortals 2-0 Phoenix1

Ligin yeni takımlarından olan P1, haftanın ilk serisinde Echo Fox’a yenilmiş ve çok fazla varlık gösterememişti. IMT serisinin ilk maçında harika bir oyun başı performansı gösteren P1, LeBlanc’a erken skorlar alarak oyunun kontrolünü ele aldı. IMT’de ise maçın kahramanı, takımın kurtarıcısı WildTurtle’dı. Ezreal ile harikalar yaratan oyuncu, özellikle alt koridordaki 1v2’yi harika oynarken, takım savaşlarında da LeBlanc ve Sivir’in korkulu rüyası oldu. Takım olarak kötü oynadıkları oyun başını takım haline iyi oynayarak toparlayan IMT, seride durumu 1-0 a getirdi.

Serinin ikinci karşılaşması ise IMT açısından çok daha temiz ve metodik bir şekilde geçti. Oyunun başında rakibinden çok daha hızlı  kule alan ve Huni’nin ayrık ittirmesi ile büyük avantaj elde eden IMT, 24. dakikada baron alarak alt koridor inhibitörünü açtı. İnhibitörü aldıktan sonra da üssüne dönmeyen ve karşılaşmayı bitiren IMT, 26. dakikada Nexu’u yıktı ve seriyi 2-0 kazandı.


Bu karşılaşmalardan sonra puan durumu şu şekilde oldu:

1. hafta puan durumu

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir