League of Legends League of Legends Haberleri

NA LCS 2017 Bahar Mevsimi 8. Hafta 3. Gün

NA LCS 2017 Bahar Mevsimi 8. haftası 3. gün oynanan TSM-EF, P1-IMT, CLG-FLY ve NV-C9 serileriyle son buldu. Team SoloMid, Phoenix1 ve Counter Logic Gaming rakiplerine oyun vermeden serilerini kazanırken Cloud9 geriden gelerek galibiyete uzanan taraf oldu. Serilerin kısa özeti şu şekilde:

Team SoloMid 2-0 Echo Fox

İlk oyunda TSM ekibi Orianna ve Ashe çevresinde kitle kontrol temelli bir kompozisyon seçimine gitti ve bu kompozisyonu uygulamada son derece başarılı oldu. EF’nin kompozisyonu ise birbirleriyle sinerjisi olmayan, kitle kontrolden yoksun hasar temelli seçimler idi. Erken oyunda Rengar’ın-Svenskeren sonuç veren baskınları özellikle orta koridorda Orianna’nın-Bjergsen Ahri’ye-Froggen karşı elini güçlendirdi. Attığı baskınlarda sürekli olarak sonuç elde eden Rengar’ın güçlenmesi oyunun haritanın karşı tarafına taşınmasını sağladı. Ormancısının aldığı ve aldırttığı skorlar sayesinde güçlenen TSM, Ashe ve Orianna ultilerini birbiri ardına sıralayarak takım savaşlarından üstün çıkan taraf oldu ve böylece 28. dakikada rahat sayılabilecek bir galibiyet aldı.

İkinci karşılaşmanın senaryosu da ilkine benzer şekilde yaşandı. TSM, ilk maçta verim aldığı seçimleri ikinci maça da taşırken EF ise ilk maçta kurduğu ve verim alamadığı kompozisyonda herhangi bir değişiklik yapmadı. Erken oyunda bütün koridorlar özelinde proaktif bir oyun ortaya koyan TSM’de farkı yaratan isim yine Rengar-Svenskeren oldu. Yaptığı başarılı baskınlar sonucunda takımının avantaj kazanmasını sağlayan Svenskeren, EF ormancısı Akaadian’ın haritada varlık göstermesine izin dahi vermedi. Elde edilen skorlar sonucunda TSM’in sahip olduğu takım savaşına yönelik şampiyon seçimleri daha da güçlendi ve nitekim ikinci karşılaşma da 29. dakikada TSM lehine son buldu. EF, ikinci oyunda TSM’in üç kulesini düşürürken sadece üç skor alabildi.

Phoenix1 2-0 Immortals

Serinin ilk karşılaşmasının yasaklama seçim ekranında P1 hasar olarak kısıtlı bir takım seçimine gitti. Sadece Jayce ve Kalista gibi iki fiziksel hasarın eline bakan P1’de dengeleri değiştiren unsur Meteos’un Zac ile kusursuza yakın oyunu oldu. %90’lık skor katkısıyla oynayan Meteos, P1 adına maçın yıldızı oldu. Erken oyun iki takım adına da nispeten dengeli ilerlerken Zac’in koridorlar üzerinde rakip ormancı Rengar’a oranla daha proaktif bir baskın politikasına yönelmesi oyunun P1 lehine dönmesini sağladı. 21. dakikada orta koridorda rakip ormancıyı düşüren P1, hemen ardından Nashor’u aldı. Güçlendirmeyle alt koridordan kuşatmaya girişen P1, 25. dakikada toplamda bir kule vermiş olarak ilk oyunu kazanan taraf oldu.

Kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı ikinci oyunda, iki takım da hasara yönelik şampiyon seçimleri yaptı. Öyle ki, P1 nişancısı Arrow Draven oynarken üst koridor zig Jayce seçiminde bulundu. Erken ve orta oyun ilk karşılaşmanın aksine iki takım için de dengeli ilerledi. Mikro oyunlarda başarılı çatışmalar çıkaran IMT, aç gözlülüğü sonucunda elde ettiği ufak avantajları da rakibine verdi. P1 orta koridor Ryu, Ahri ile harika bir performans ortaya koyarken birebirde aldığı skorlarla kartopu etkisi yarattı. Ryu’nun ortaya koyduğu güzel performansa Meteos’un da Zac performansı eklenince P1 adına galibiyet kaçınılmaz oldu. IMT’den Rumble’ın-Flame  ve P1’den Zac’in-Meteos dörtte dört yaptığı karşılaşma toplam 38 dakika sürdü. Skor olarak başa baş ilerleyen karşılaşmada farkı yaratan temel unsur, P1’in takım savaşları sonrasında objektiflere gösterdiği hassasiyet oldu.

Counter Logic Gaming 2-0 FlyQuest

Bu sezon üst koridorda görmeye alışık olduğumuz Gragas seçimini ormancı rolü için yapan FLY, üst koridora Rumble’ı nişancıya ise Caitlyn’i seçti. CLG ise açıkta kalan Shen’i Darshan için alırken Huhi Jayce’i kilitledi. Toplam 33 dakika süren karşılaşmada yaklaşık 25 dakikalık süre iki takım adına da ortada ilerledi. Oyunda yaşanan irili ufaklı çete savaşlarını başlatan taraf FLY olurken bitiren taraf genellikle CLG oldu. Orta oyuna kadar başa baş ilerleyen oyunda iki takım da mikro ve makro oyunda benzer hamleleri yaptı ve birbirlerine üstünlük kuramadı. Oyunun kırılma anı dakika 30’da Baron bölgesinde yaşandı. Barona başlayan FLY, kopuk bir takım savaşı yapınca Baron’u ve savaşı kaybetti. Elde ettiği avantajla 33. dakikada oyunu bitiren CLG, ilk oyunu kazanarak seriye 1-0’lık skorla başladı.

37 dakika süren serinin ikinci karşılaşmasında oyunun büyük bölümünü geride götüren CLG, takım savaşına yönelik sahip olduğu Poppy-Gragas-Vladimir seçimleri sayesinde ikinci oyunu da zor da olsa kazandı. Erken ve orta oyuna yönelik Camillie-Evelynn-Syndra seçimlerini yapan FLY, kompozisyonun gereği olarak erken ve orta oyunda makro anlamda başarılı performans ortaya koydu. Hem skor hem de objektifler özelinde fark yaratan FLY, rakibinin direncini tam düşüreceği anlarda Ejder bölgesinde çok kötü savaşlar çıkardı ve CLG’nin oyuna tutunmasını sağladı. Geç aşamada Ezreal ve Vlad’ın güçlenmesine paralel olarak üç Alev Ejderi’ni de alan CLG, geriden gelerek ikinci oyunu kazandı.

Team Envy 1-2 Cloud9

Büyü hasarı ağırlıklı bir takım kompozisyonu kurmayı tercih eden NV, ormana Nidalee’yi alırken nişancı Ziggs tercihinde bulundu. Fark yaratabilmesi için skorlu bir erken oyun geçirmesi gereken Nidalee, beklendiği gibi bütün koridorlar üzerinde baskı yarattı ve skorlar aldı. Nidalee’nin güçlenmesine paralel olarak koridorlar üzerinde artan baskı, Maokai’nin-Seraph de takım savaşlarında başarılı hamleler yapmasıyla NV lehine gelişti. Artan NV baskısına hiçbir koridorda cevap veremeyen C9, ormancısı Contractz’ın da verimsiz geçirdi ilk oyunu 37 dakika sonunda kaybetti. NV, rakibini skor ve kule sayısında üçe katlayarak ilk oyunu kazanmasını bildi.

Toplam 43 dakika süren serinin ikinci oyununda C9’nın rakibinin direncini kırması bir hayli zor oldu. İlk karşılaşmada gösterdiği reaktif oyundan sonra üst koridora Rumble’ı alan C9, orta koridorda Zed’i alarak adeta bir kumar oynadı. Erken oyunda ormancı Kha’Zix-Contractz sayesinde skor ve asist alarak güçlenen bu iki seçim, C9 adına karşılaşmanın kazanılmasında büyük bir paya sahip oldu. Toplam iki Baron ve bir Kadim Ejder’in alındığı karşılaşmada, güçlendirmelerini tümünü alan taraf C9 oldu. İlk oyundaki pasif oyununun aksine adeta makro oyunda ders veren C9, rakibine sadece iki kule izni verirken beş skor verdi.

Tam anlamıyla bir düellonun yaşandığı üçüncü ve son oyun toplam 54 dakika sürerken C9 cephesi 100 bin altını gördü. Kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmaya ormancıların yaptıkları ve yapamadıkları damga vurdu. C9 ormancısı Contractz, oynadığı Lee Sin’le bir Baron bir de Kadim Ejder çalarak karşılaşmayı takımına getiren kilit isim oldu. Toplam iki Baron ve iki Kadim Ejder’in alındığı karşılaşmada NV bir Baron alıp diğerini çaldırırken C9 iki Kadim Ejder aldı. Erken ve orta oyunda iki takım da dengeli bir oyun stratejisi ortaya koyarken makro oyunda benzer hamleleri yaptılar. Rakibine nazaran geriden gelen C9 adına oyunun dönüm anı 45. dakikada Contractz’ın çaldığı Baron ve sonrasında 48. dakikada yine Contractz’ın çaldığı Kadim Ejder oldu. Toplam 54 dakika süren karşılaşmayı 14’e 5’lik skorla kazanan taraf C9 oldu.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir