League of Legends League of Legends Haberleri

Nasıl oynadılar: Team Aurora

Uzun zamandır Şampiyonluk Ligi sahnesinde mücadele eden Team Aurora, 2017 Yaz Mevsimi’nde belki de takım tarihinin başarıya en yakın dönemini geçirdi.  Ruvelius ve Zergsting’in yanına Godbro ve Wisdom gibi iki nokta atışı transfer yapan ekip, sezona çok iyi başlayamasa da, şampiyonluk şansını Supermassive’e 3-1 kaybettikleri yarı final serisine kadar sürdürmeyi başardı.

İki ucu büyülü hiçlik değneği

Team Aurora ligin ilk 6 karşılaşmasının tamamımından beraberlik ile ayrılmasına rağmen mevsim ortalarına doğru çıkışa geçti. Bireysel olarak tüm dişlileri harika çalışsa da, büyük çarkı çevirmekte zorlandıkları açıkça belli oluyordu. Ligin ortası ve sonlarına doğru ise adeta bambaşka bir kimliğe büründüler. Yıllardır hiç başarısız olmayan, ama şampiyonluk şansı da yokmuş gibi gözüken Aurora, ilk defa “Bu sene o sene mi?” sorusunu hepimize sordurttu. Godbro gibi bir “1v9 üstadını” bile takım oyununa adapte etmeyi başarmaları ve ligimize gelen belki de en kariyerli oyunculardan Wisdom ile genel uyumu sağlamaları başarılarının anahtarı oldu.

Gelelim iki ucu büyülü hiçlik değneği meselesine. Oyunfor.Crew analizimizde Mojito için bahsettiğimiz istikrarsızlık ve “bir öyle bir böylelik” durumu maalesef Team Aurora’nın geneline sirayet etmiş.  Team Aurora’nın aydınlık yüzü rakiplerinin kim olduğunu önemsemeksizin maçları 20-25 dakikada bitiriyor, Godbro Ekko ile inhibitör kulesine dayanmışken öbür tarafta Baron alıyor, Zergsting basit bir hamle ile rakip nişancıyı takımının kollarına çekerken  gerektiğinde oyunu soğutabiliyor. Karanlık yüzü ise çeyrek final ve yarı final serilerinde gördüğümüz üzere ne yapacağını bilmeyen, beş iyi tekli dereceli oyuncusundan oluşmuş bir takım gibi davranan, oyuncular kendilerini bir şey yapmak zorunda hissettikçe hata yapmaya zorlanan Team Aurora. Eğer bir şekilde herkesin korktuğu Aurora mantalitesini genele yaymayı başarabilirlerse, Aurora’yla karşılaşmamak için bilerek maç kaybeden takımlar çoğalacaktır.

Oyuncular

Panky [star rating=”2,5″]

Lafı dolandırmadan üzülerek söylemeliyim ki, Panky bu takımın zayıf halkası. Türkiye Büyük Finali oynamaya bu kadar yaklaşmış bir takımın üst koridor oyuncusunun “koridoru kaybetmese yeter” düşüncesi ile sahaya çıkması içime sinmese de, Panky’i bulunduğu takımın standartlarında değerlendirdiğimi ve bireysel kalitesine haksızlık etmek istemediğimi belirtmem gerek.

Panky genel olarak 3.2 KDA oranı yakalayarak tüm oyuncular arasında yirmi dördüncü sıraya yerleşti. Buna karşın genel olarak kendi performansının üstünde oynadığı Shen ile sekiz maça çıkıp 4.5 KDA oranı ile oynadı. Ek olarak birer kere oynadığı Jax, Gnar ve Jayce dışında yirmi beş maçta sadece dört şampiyon ile sihirdar vadisine çıkan Panky’nin şampiyon havuzu oldukça sığ olmasına rağmen, oynadığı şampiyonlara hakim olmadığını kimse söyleyemez. Bana kalırsa Panky’nin hedefleri daha düşük bir takıma transferi, hem kendini geliştirmesi ve belki o takımda daha büyük insiyatifler alarak güven kazanmasını sağlar, hem de Team Aurora’nın üst sıralardaki iddiasını artırmasına yardımcı olur.

Wisdom [star rating=”4″]

Uluslararası turnuvalarda Faker’dan aldığımız ilk kanlar, son kanlar, asistler bayrakları asmamızı sağlarken, bu adam SKT’ye karşı final serisi oynuyordu diyerek söze başlasam kendisinin kalitesi hakkında kimsenin kafasında soru işareti kalmaz herhalde. Team Aurora’ya geldiği ilk mevsim gayet temiz bir performans sergileyerek “Mevsimin En İyi Ormancısı” ödülünün de sahibi olan Wisdom, takımın en değerli isimlerinden biri. Yerine göre tercih etse de, tanklaştıkça tanklaşan ormancı metasını çok benimsememeye çalışan Wisdom, Elise ve Gragas ile on beş karşılaşmaya çıkıp, on bir tanesini kazandı. 3.5 genel KDA oranı ile de tüm oyuncular içinde on dokuzuncu sırada yer aldı.

Türk oyuncular için Yasuo oynamak nasıl milli bir görev ise, Güney Koreliler için de Lee Sin aynı. Fakat Wisdom’un Lee Sin performansı, spekteküler genel performansının oldukça altında kaldı. Zaten kendisi de bu durumu fark edip, oynadığı iki kötü oyundan sonra lig bitimine kadar Lee Sin’e elini sürmedi.  İmza şampiyonlarından biri olan Rek’Sai metadan çıkmak ile çıkmamak arasında gidip gelirken üç kere oynayıp, gayet iyi performans gösterdi. Eğer Team Aurora Wisdom gibi kaliteli, tecrübeli ve toparlayıcı bir oyuncuyu kadrosunda tutmayı başarabilirse, gelecek mevsim için bir adım önde olacağını düşünüyorum. Öyle ki, Kim “Wisdom” Tae-Wan, üstüne takım inşa edilebilecek güçte bir temel.

Godbro [star rating=”3.5″]

Okuyucularımız arasından da, ligi az çok takip eden izleyiciler arasından da Godbro hakkında fikir sahibi olmayan yoktur. Geçen dönem Oyunfor.Crew’un Kış Mevsimi Finali’ne kadar ilerlediği yolda en önde yürüyenlerden biri olan Godbro, finaldeki muhteşem performansına rağmen Supermassive’e kaybetmekten kurtulamamış, daha sonra da Team Aurora’ya transfer olmuştu.

Godbro 2012 yılı Ocak ayından beri 3 tanesi Türkiye’de olmak üzere tam 15 farklı takımda profesyonel olarak League of Legends oynadı. Bu kariyer rakamları genç League of  Legends oyuncuları için örnek gibi gözükse de aslında değinmek istediğim konu başka. Godbro Sama, görüp görebileceğiniz en takım oyunundan uzak orta koridor oyuncusu olabilir. Fakat futbol referanslarıyla konuşacak olursak, hangi klüp çok çalım yapıyor diye Neymar’ı takımında görmek istemez ki? Godbro’nun ihtişamli kariyerinin yazımıza konu olmasının sebebi ise başka. Kendisi Team Aurora bünyesinde adeta kabuk değiştirdi ve takımın ihtiyaçları doğrultusunda evrildi. Herkesin zeki ama çalışmıyor dediği Godbro, zekasını takımın beyni olmak üzere kullanmaya karar verdi. Bolca Taliyah oynayıp harika ultiler kullandı, imza şampiyonu Ekko ile ayrık ittirme etiksini sürdürdü fakat gerektiğinde takımına da yardım etmesini bildi. Genel KDA sıralamasında yirminci olsa da, şapkasından aniden çıkardığı Jayce ile oynadığı altı maçın hepsini kazandı ve 5.3 KDA ortalaması tutturdu.

Ruvelius Sama [star rating=”3.5″]

Ruvelius dendiğinde hepimizin aklına agresyon ve enerji gelir diye düşünüyorum. Kariyerinin ilk zamanlarında bu enerjisini koşup skor alamadan ölme üzerine odaklamış olsa da, şu anda geldiği durum ile Team Aurora’nın ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor. Kaan Kural’ın tabiriyle “deli deliyi görünce sopasını saklarmış” misali, kendi kadar agresif ve tahmin edilemez olan Zergsting ile harika bir uyum yakaladı ve Aurora’yı yarı final serisine taşımayı başardılar. Siz de aynı şeyi düşünür müsünüz bilmem ama bu iki oyuncunun maç içinde bağırarak konuştuğuna bahse girerim.

Ruvelius bu sezon oyuna dahil olan Xayah ile sıkı çalışmasının ödülünü mevsim içinde aldı ve yedi maçta 4.8 KDA oranı yakaladı. Nişancıların üst sıralara oynadığı dakika başına minyon sıralamasında ise altıncı sırada hiç de fena olmayan bir yer edinen Ruvelius, mevsim içindeki maçlarda tam on iki nişancı şampiyon oynadı.

Kendini geliştirmeyi hiç bırakmayan ve partneri ile uyum sağladığında rakiplerine korku saçan Ruvelius bir sonraki dönem takıma çok daha büyük katkı sağlayabilir. Kariyerinin zirve noktalarına yaklaştığı bu dönemde kendisinin talipleri çok olacaktır, fakat alıştığı ve kendini gösterebildiği yerde kalmayı seçmesinin kendisi için çok daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

Zergsting [star rating=”4″]

Bu yıl Zergsting’in yılı desek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Uzun zamandır lig sahnesinde performans gösteren Zergsting, tam anlamıyla altın çağını yaşıyor. Akıl dolu oyununu ve yırtıcı performansını “Mevsimin En İyi Destek Oyuncusu” ödülüyle de taçlandırmayı başaran genç oyuncu, partneri Ruvelius ile de uyum içinde.

Zergsting Yaz Mevsimi boyunca on dört destek şampiyonu ile oynayarak ve çok büyük bir kısmına hakimiyeti ile izleyenleri şaşırttı. Skor katkısı istatistiğinde %73 ile tüm oyuncular arasında dördüncü sırada bulunması da performansının kalitesini gözler önüne seriyor. Bir kere her amatör destek oyuncusunun açıp bir Zergsting Janna’sı izlemesi şart. Zergsting, Janna gibi tüm uluslararası liglerde sıklıkla seçilen bir şampiyonun ligimizde etkisiz görülmesinin önüne geçti ve yasaklamalardan sonra oynayabildiği üç maçta 10 KDA oranı yakaladı. İstatistikler bir yana attığı uğultulu kasırgalar oyunun seyrini değiştirecek nitelikteydi.

Tabii bir destek oyuncusunun performansını belirleyen en önemli etkenlerden biri de saldırı gücü taşıyıcısıdır. Zergsting daha önceki partnerleriyle yakalayamadığı uyumu Ruvelius Sama ile yakaladı ve ikisi de Wisdom, Godbro gibi değerli taşların arasında parlamayı başardı. Ruvelius için söylediğim şeyleri tekrarlamam gerekirse; Team Aurora çok dik bir yükselme ivmesine sahip bu iki genç oyuncuyu elinde tutabilirse, yapacağı bir üst koridor transferi ile üst sıralara oynamaya devam edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir