League of Legends League of Legends Haberleri

Şampiyonluk Ligi 2016 Kış Mevsimi analizi

Şampiyonluk Ligi 2016 Kış Mevsimi’nde normal sezon yedi haftalık maratonun ardından sona erdi.

2016 sezonu geçtiğimiz sezonlara oranla çok daha farklı bir şekilde başladı. Geride bıraktığımız sezonlarda lig genelde bir ya da iki takımın hegemonyasında ilerlerken, bu sezon işler tamamen değişti. Gerek takımların oyun anlayışında daha iyi seviyelere gelmesi, gerekse yapılan nokta atışı transferler ile birlikte izlemeye doyamadığımız bir rekabet ortamı oluştu. Takımlarda değişen oyun anlayışı daha objektif odaklı ve sistematik bir hal alırken, uygulanan bu oyun planları seviyenin çok yükseklerde seyrettiği hem Batı’ya, hem de Kore Ligi’ne daha çok yaklaşmamızı sağladı.

Peki bakalım 2016 Kış Mevsimi’nde play-off’lara gelene kadar takımlarımız neler yaptı?

Yedi hafta süren bu kış mevsimi sürecinde çok fazla büyük olaya tanıklık ettik. Normal sezonu lider bitiren Dark Passage, bu büyük olaylardan birini başaran takımlar arasında yer alıyor. Sezon öncesi Naru gibi takımın yapıtaşı ve yıldızı konumundaki bir oyuncuyu kaybetmesi üzerine Dark Passage’a neredeyse bitti gözüyle bakılmaya başlanmıştı. Ancak beklenenin aksine, DP yaptığı transferle birlikte zirvedeki yerini aldı. Sezon arasında Lukezy ve DenDen ikilisi yerine Abaria ve Arphan transfer edilse de, disiplininden ve oyun anlayışından bir şey kaybetmeyen DP 11-3 ile normal sezonu birinci bitirdi. Mevsim şampiyonluğu için de Dark Passage şu an büyük favoriler arasında yer alıyor.

Sezonun en büyük sürprizi ise lige bu yıl yükselen Team Aurora‘dan geldi. Her hafta üzerine koyarak ilerleyen ekip sistematik ve planlı bir şekilde oynayarak çok başarılı bir normal sezon geçirdi. Takımın bu başarısının altında tamamen takım oyunu odaklı bir performans sergilenmesi yatarken, bu durum bireysel anlamda parlayan bir oyuncunun olmamasına yol açtı. 10-4’lük sonuçla ligi Dark Passage’ın ardından ikinci bitiren Team Aurora, mevsim şampiyonluğu konusunda favori gösterilen takımlar arasında yer alıyor.

Kış mevsiminin en büyük hayal kırıklığı ise yıldızlar karması  Supermassive oldu. Kadrosunda FabFabulous, Thaldrin, Naru ve Dumbledoge gibi yıldız isimlere sahip olan Supermassive, yedi haftalık süreçte kendisinden bekleneni hiçbir şekilde gösteremedi. Takımın genel sıkıntısı ise alt koridorda yaşandı. Achuu ve Dumbledoge’un ancak sezonun sonlarına doğru form tutması, Supermassive’ın en çok göze çarpan dezavantajlarından oldu. Ligi 8-6 ile bitiren ekip Beşiktaş ve HWA Gaming ile üçüncü sırayı paylaştı.

Ligde performansı ile şaşırtan bir başka takım da HWA Gaming oldu. Kadrosunda tamamen değişime giden HWA, sezon başında ligin zirvesi için aday takımlar arasında bile yer almıyordu. Takımın yabancı oyuncuları Hatrixx ve Visdom, HWA’nın kış mevsimindeki başarısının kilit isimleri oldu. Üst koridor oyuncusu Marshall ise takımın yıldız oyuncusu haline geldi ve muhteşem işler başardı. Normal sezonu 8-6 ile bitiren HWA Gaming’den play-off’larda bir sürpriz görebiliriz.

Ligi 8-6 ile üçüncü sırada bitiren bir diğer takım da Beşiktaş. Sezon öncesi OyunHizmetleri ile birleşen ekip, Team Turquality’den Xyraz ve Rawbin ikilisini alarak nokta atışı transferler yaptı. Beklentiler çok yüksek olsa da sıralamadaki yeri takım adına üzücü oldu. Kimi zaman çok iyi performans ortaya koyan Beşiktaş, kimi zaman da aşırı kötü maçlar oynadı. İstikrarı bir türlü yakalayamaması da ligi 8-6 ile bitirmesine yol açtı.

Son üç sırada bulunan takımlardan ise sadece Team Turquality play-off’lara yükselme şansı elde etti. İki tane Koreli oyuncu transfer eden TT, sezon öncesinde beklentileri yükseltmesine rağmen uyum konusunda ciddi sıkıntılar çekti. Takımın bir başka problemi ise belirli bir oyun anlayışının olmamasıydı. Bu iki problemin birleşmesiyle Team Turquality normal sezon sonunda kendisini altıncı sırada buldu. Takımın play-off’larda neler yapabileceğini tahmin etmek ise bir hayli zor.

Son iki sırada bulunan Çilekler ve NumberOne Esports, bu sezon ligin en zayıf takımları oldu. Çilekler’in gerçekten çok iyi oynadığı maçlar izlememize rağmen, takımın oyunun ilerleyen safhalarında strateji üretememesi ve takımca panik havasına girmesi, başlanan işi bitirememelerine yol açtı. Normal sezonu 3-11 ile yedinci sırada bitiren ekip play-off şansını da elde edemedi. 2-12’lik sonuçla son sırada bulunan NumberOne Esports için birkaç maç dışında çok kötü bir performans ortaya koydu desek yanlış olmaz. Takımca birbirinden çok kopuk oynayan NR1, tıpkı Team Turquality gibi belirli bir oyun tarzının bulunmaması ve sistemli şekilde oynamamasının bedelini ağır ödemiş oldu.

2 Mart günü Supermassive, HWA Gaming ve Beşiktaş arasında oynanacak olan üçlü tie-breaker maçlarının ardından play-off eşleşmeleri belli olacak.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir