League of Legends League of Legends Haberleri

Şampiyonluk Ligi 2015 Yaz Mevsimi’nde 2. hafta maçları

Şampiyonluk Ligi yaz sezonunda 2. hafta geçtiğimiz hafta sonu oynayan maçların ardından tamamlandı. Çekişmeli ve keyifli maçların oynandığı ligin ikinci haftasının ardından biz de sizler için ikinci haftanın detaylı bir analizini hazırladık.

Şampiyonluk liginde 2. haftanın toplu sonuçları şu şekilde oluştu:

23 Mayıs Cumatesi

24 Mayıs Pazar

Takımların bu haftaki maçlarda sergiledikleri performansların kısa özetlerine ise buraya tıklayarak inebilirsiniz.

2. haftanın ardından ligde oluşan puan durumu ise şu şekilde:

puan tablosu

Şimdi bu haftaki maçları detaylıca incelemeye başlayalım:

Team Turquality- NumberOne eSports
Lige istediği gibi başlayamayan ve üstüne LongB’nin 2 maç ceza almasıyla bu hafta için yeni bir orta koridor arayışına giren Team Turquality ekibi, tercihini eski Atlas oyuncusu Misery’den yana kullandı. Yasaklama seçim ekranında TT ekibi Cassiopeia, Maokai, LeBlanc yasaklarken, NR1 ekibi de Kalista, Hecarim ve Lulu yasaklamaları yaptı. TT, Rumble, Rek’sai, Orianna, Lucian ve Thresh seçimleri yaparken, NR1 ekibinde ise Gnar, Gragas, Vladimir, Sivir ve Nautilus seçimlerini gördük.

Maçın başında çok erken bir ilk kan geldi. Aşağı koridorda Un1tback ve KillerEs ikilisi NR1 takımından Stansfield ve Swanepoel ile girdikleri takastan üstün çıktı ve Sivir’i öldürerek ilk kanı döktükten sonra koridorda avantajı ellerine geçirmiş oldu. NR1 nişancısı Stansfield’in sıçramasının olmadığını bilen ve baskıyı bu koridora kuran TT ekibi, takip eden dakikalarda koridordan yine skor çıkartmayı bildi. Maçın en heyecanlı anı ise, ejderhayı alan ve rakip mavi güçlendirmesine yönelen TT ekibini kendi ormanlarında sıkıştıran ve güzel bir savaş çıkartan NR1’in 4 skor alması ve maçı dengeleyen hamleyi yapmasıydı. Harita kontrolü ve takibi konusunda NR1 takımı ve oyuncularının, özellikle Ferit’in geçen seneden çok daha üstün bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Aldıkları 4 skorun ardından gerek psikolojik gerekse oyun içerisindeki hakimiyeti ele geçiren NR1 ekibi, haritayı da iyi kullanarak avantajını sürdürmeyi başardı. Maçın kırılma anı ise takım savaşını kaybeden TT’nin hem 3 skoru hem de baron ve ejderhayı rakibe kaptırması oldu. O noktadan sonra hata yapmayan NR1, maçı bitirmeyi bildi ve galibiyet sayısını 2’ye çıkarmış oldu.


Beşiktaş e-Spor Kulübü – CREW
Günün ikinci maçında son şampiyon Beşiktaş ile, lige bu mevsim yükselmeyi başaran ve ilk hafta istediği başlangıcı yapamayan Crew takımları karşı karşıya geldi. Oyun başında Crew takımının ilk hafta DP maçında olduğu gibi öne geçerek başladığını gördük. Nehirde yakalanan Beşiktaş ormancısı Theokoles ile orta koridorda gereksiz yere koridorunu ittiren ve ardından ölen Energy, maçın başında konsantre olamamış gözüktüler. İki oyuncu arasında iletişim eksikliği olduğu maç boyunca kendini sürekli belli etti. Aldıkları skorlarla öne geçmeyi başaran ve ejder avantajını da ele alan Crew takımı bir de üst koridorda üst üste aldıkları skorlarla iyice öne geçmeyi başardı fakat bunu bir türlü kartopu efektine dönüştüremediler. Bunun sebebi ise Nardeus ve Dumble ikilisinin alt koridorda aldığı kolay skorlar oldu. Nardeus ve Dumble ile maça tutunan Beşiktaş oyundan kopmadı ve her zaman bahsettiğimiz “takım savaşlarındaki uyumlarını” maçın ilerleyen dakikalarındaki savaşlara iyi yansıtarak, zor da olsa bir galibiyet almayı başardı. Theokoles ve Energy’nin kötü performansları ve Thaldrin’nin de kamplanmasıyla Crew ekibi öne geçse de, tecrübesizlikleri sonucunda maçı yine kaybettiler. İlk hafta DP karşısında yaşadıklarının bir benzerini bu hafta yaşamaya devam ettiler ve bundan artık ders çıkarmaları gerekiyor. Öne geçtikleri bir maçta bu kadar kolay skorlar vermek ve oyundan düşmek kabul edilemez, özellikle Beşiktaş ve DP gibi takımlar, bu hataları affetmiyor.


Dark Passage – Atlas
Yaz mevsimi sezonuna istediği gibi başlayamayan Atlas, hafta içerisinde ormancı pozisyonu için değişikliğe gitti ve Dolce yerine, Adaniel’i takıma kattı. Dark Passage tarafında ise, hafta içi şok bir haberle Naru’nun 6 maç men cezası aldığı haberinden sonra, takımın bu süreçte orta koridorunu kime teslim edeceği merak konusuydu. Maçlar başlamadan kısa bir süre önce yaptıkları açıklamayla, orta koridorda eski DP White oyuncusu Abaria’nın oynayacağı duyuruldu.

Seçim yasaklama ekranında DP takımı Kalista, Azir ve Cassiopeia yasaklarken, kırmızı takımda yer alan Atlas, LeBlanc, Zed ve Cho’gath yasaklaması yaptı. 6 yasaklamanın 5 tanesi orta koridor şampiyonlarına yapıldığı için, üst ve aşağı koridorda birçok önemli şampiyon açıkta kaldı. Dark Passage Maokai, Rek’sai, Vladimir, Lucian ve Thresh seçimleri yaparken, Atlas takımında ise Gnar, Gragas, Viktor, Sivir ve Alistar seçimleri yapıldı.

Oyun başında, ittirilmiş olan DP aşağı koridoruna harika bir erken baskın yapan Adaniel ile beraber Atlas takımı, hem skoru hem de rakiplerinin sıçrasını almayı başardı. Elysion’un Viktor’una karşılık Vladimir ile koridorda tutunmaya çalışan Abaria minyon skorunda öne geçse de, Viktor’un hasarına karşılık veremeyince koridorunu kaybetmek zorunda kaldı. Adeniel’ın koridorlara desteğiyle beraber hem ejderha skorlarını hem de altın avantajını ele geçiren Atlas, maçta beklemediği kadar öne geçmeyi başardı. Dark Passage ise eski görüntüsünden uzak bir şekilde geriye düştüğü maçta tamamen dağıldı ve harita kontrolünü kaybetti. Maçın kırılma anı, az canlarla barona başlayan Atlas’ın baronu kıl payı almasıydı. Bu sırada etkili bir Dark Passage baskını gerçekleşse, oyun tersine dönebilirdi fakat DP’nin tek tek baron çukuru çevresine gelmesiyle avantajını kaybetmeyen Atlas takımı, öne geçtiği maçta fazla hata yapmadı ve maçı kazanmasını bildi.


Oyun Hizmetleri – HWA
Lige bu mevsim yükselen bir diğer takım olan OHM, rüya gibi bir başlangıcın ardından adından söz ettirmeyi başarmıştı. Lige iyi başlayan diğer bir takım olan HWA’da ise yeni transferlerin ilk haftada etkili performanslarını görmüştük. Yenilgisiz giden iki takımın mücadelesinde gülen taraf açık ara farkla HWA oldu.

Oyun Hizmetleri ekibi yasaklama seçim ekranında, LeBlanc, Gragas, Urgot (Revanche için yapılan bir yasaklama) yasaklarken, HWA ekibi ise Kalista, Maokai, Rek’sai yasaklaması yaptı. Bu yasaklamaların ardından oyuncuların seçimleri ise OHM tarafında Azir, Rumble, Lucian, Alistar, Lucian, HWA tarafında ise Hecarim, Jinx, Annie, Nunu, Kasadin oldu.

Maç başında henüz minyonlar bile çıkmamışken bir ilk kan vakası gördük. Oyun Hizmetleri ormanına doğru bir istilaya giden HWA takımı, mavi güçlendirme tarafında Rumble ile karşılaştı ve skoru almayı başardı. Rumble’a ayrıca sıçrasını da kullandırtmayı başaran Hecarim içinse oyun o noktadan sonra çok daha kolay oldu. Taşıyıcı şampiyonlarla oynamayı seven Fabulous’un ilk kan avantajıyla beraber kartopu avantajını iyi kullandığını gördük. Önce botlarını bitiren ve istediği baskıyı kuran Hecarim sayesinde harita kontrolünü ve altın avantajını ele geçirmeyi başaran HWA’da, skorların da oyunu taşıyabilme potansiyeli olan şampiyonlara gitmesi ve ideal bir skor paylaşımı olması, Oyun Hizmetleri’nin maçta geri dönme ihtimalinin tamamen önüne geçti. Onuncu dakika civarında asırlık sopasını bitiren ve 2-0 gibi bir skorla oynayan Kassadin, tüm League of Legends oynayanların rakip takımda görmek istemeyeceği bir durum olduğunu söylesek, sanırım yanılmış olmayız. Oyundaki avantajını asla kaybetmeyen HWA, maçı 23 dakikada bitirerek yenilmezlik unvanını sürdürmeyi başardı.


Şimdi de ikinci gün maçlarına bakalım.

Beşiktaş e-Spor Kulübü – Atlas
Pazar gününün ilk maçı olan Beşiktaş ve Atlas arasındaki karşılaşmada uzun süre sonra ilginç bir şekilde Thaldrin için yasaklama yapılmadı. Beşiktaş’ın rakipleri genelde Thaldrin’e karşı büyük önlemler almakta ve oyun stratejilerini ona göre kurmaktaydı. Bu maçta ise Atlas takımı Morgana, Kalista, Ahri yasaklamayı tercih etti. Kalista yasaklamasının Nardeus için gelen bir hamle olduğunu belirtelim. Zira son maçlarda genellikle Kalista tercih eden ve etkili bir performans gösteren yıldız nişancının ellerinde Kalista görmek istememeleri son derece normal. Beşiktaş takımı ise Viktor, LeBlanc ve Gragas yasaklaması yaptı. Dün oynanan maçta Elsysion’un Viktor’unu gören çoğu takım artık Atlas’a karşı Viktor yasaklamasına yönelecektir diye düşünüyoruz. Seçimlere gelirsek ise Beşiktaş Gnar, Rek’sai, Cassiopeia, Lucian ve Bard tercihlerinde bulundu. Özellikle DumbleDoge’nin Bard seçimi uzun süredir beklenen bir hareketti. Oyuncunun bu şampiyonla sürekli antrenman yaptığını biliyorduk ve bu seçim bizleri şaşırtmadı. Atlas takımı ise Maokai, Hecarim, Azir, Thresh ve Sivir seçimlerini yaptı. Buradaki ilginç ve beklenmeyen nokta ise Hecarim’in ormancı rolünde kullanılacak olmasıydı. Yetenek seti üzerinde yapılan değişiklik ile artık Ormancı rolünde de görebileceğimiz bir şampiyon haline gelen Hecarim’i ilk kez ormancı olarak bu maçta izleme şansı yakaladık.

Oyunların erken safhalarında eleştirilen bir oyun ortaya koyan Beşiktaş ve Theokoles maça çok hızlı bir giriş yaptı. Thekoles’in baskınları sonucu ilk skorları alan ekip Beşiktaş oldu. Atlas takımının yapmış olduğu Hecarim tercihi ise sorgulanacak bir hamleydi ve maç içerisinde çokta etkili olamadığını gördük. Zamanlama konusunda da birkaç hata yapan Adeniel, dünkü performansının ardından bizleri biraz hayal kırıklığına uğrattı. Cassiopiea’sı olan bir takıma karşı onun üzerindeki baskıyı iyi ayarlamanız gerekmekte. Atlas takımı ise bu baskıyı hiç kuramadı desek yeridir. Koridorda rahat rahat minyonlarını kesen ve güçlenen Cassiopeia’nın ileride durdurulamaz bir hal alacağı çok belliydi. Dumbledoge’un de Bard’ı ne kadar çalıştığına şahit olduk ve tecrübeli oyuncu, bu yeni şampiyonun metaya rahat rahat girebileceğini bizlere izlettirdi. Bard ile hem koridorunda hem de harita genelinde güzel oyunlar yapan Dumbledoge, yine maçın yıldızlarından bir tanesiydi. Beşiktaş yaz mevsiminde ilk kez bir oyunda, erken safhada öne geçmeyi başardı ve maçı rahat kazanmasını bildi. Oyun başında takımın agresiflik gösterememesinin sebebi olarak Theokoles, eleştiri oklarının hedefindeydi ama bu maç eski performansına kavuşmuş görünümündeydi. Oyun içerisinde birkaç hata yapsa da, eleştirilen noktalara iyi çalıştığını gördük ve bu Beşiktaş için umut verici bir haber diyebiliriz.


NumberOne eSports – Oyun Hizmetleri
Günün ikinci maçında ilk haftanın sürpriz takımı olan ve ikinci haftanın ilk maçında HWA karşısında bozguna uğrayarak herkesi şaşırtan Oyun Hizmetleri ile, değişen kadrosuyla istikrarı arayan NumberOne karşı karşıya geldi. Seçim yasaklama ekranında NR1 takımı Morgana, Azir ve enteresan bir Galio yasaklaması yaptı. HWA takımı ise Sivir, Kalista ve Hecarim’i yasaklayarak NumberOne’ın aşağı koridor ikilisi için önlem almaya çalıştı. Seçim aşamasında ise NR1 ekibi Maokai, Gragas, LeBlanc, Jinx ve Nautilus seçerken, HWA tarafında Lulu, Rek’sai, Lucian, Janna ve Cassiopeia seçimleri yapıldı.

Oyun başında Ferit’i rahatlatmak ve Cassiopeia’yı oyundan düşürmek için güzel bir baskın hazırlayan NR1 ekibi, başarılı gelişen bu baskın sonucunda Cassiopeia’nın gelişmesini bir nebze de olsa durdurmayı başardı. LeBlanc’a sağlanan bu avantajla beraber, Ferit’in oyun içerisinde aradığı rakip koridorlara baskınlar ve haritada kolay gezme imkanı kendisine sağlanmış oldu. Oyun başında Oyun Hizmetleri’ne karşı başarılı baskınlar yapan NR1 ekibi, Nases’in de başarılı ışınlarıyla beraber hem skor alanında hem de ejderha kontrolünde öne geçmeyi başardı. Oyunun orta bölümlerinde ormancısı Rek’sai’nin aşağı koridorda sık sık görünmesi ve baskınlar yapması sonucunda OHM, oyuna tutunmayı başardı ve durumu dengelemeyi bildi. OHM nişancısı Ruvelius’un NR1 nişancısı Stansfield’den minyon farkında oldukça önde olması adeta Ruvelius’un gümbür gümbür geldiğinin bir kanıtıydı. Kazanılan bir savaş sonrası ejderhaya başlayan OHM ekibi çarp hatası yaptı ve NR1 ormancısı Gragas ejderhayı çalmayı başardı. Kendileri için kötü gelişmekte olan bir senaryoyu ejderhayı çalarak avantaja çeviren NR1 ekibi bu sayede ejderha skorunda 2-0 öne geçmiş oldu. Bu dakikadan sonra ise harita rotasyonlarını ve kontrolünü daha iyi yapan isim OHM oldu. Ruvelius’un da çok önde olmasıyla beraber dengeli giden oyunda hakimiyet tamamen Oyun Hizmetleri’nin eline geçti. Maçın kırılma anı ise Jinx ve LeBlanc’ın aşağı koridorda olduğunu gören OHM takımının baronu alması ve ardından üst kuleden inhibitör almaya yönelmesiydi. Ferit ve Jinx aşağı koridordan dönmekte gecikince ve onlar da inhibitör açmaya çalışınca, OHM ekibi oyunu bitirmeye inandı ve Nexus kulelerine vurmaya başladı. Fazla zorlayan ve geri dönmeye çalışan baronlu OHM ekibini, karşı haritaya kadar kovalan NR1 oyuncularının bu hatası büyük bir karar hatası olarak değerlendirilebilir. Avcıyken av olma durumunu yaşayan NR1, onun yerine geri çekilen OHM oyuncularını kovalamayı bırakıp, ejderhaya yönelse, karlı bir duruma geçebilirdi. O dakikadan sonra kaos oyununa dönüşen maçta daha az hata yapan ve baron savaşlarını kazanan OHM, maçı kazanmayı başardı. Her iki takımın da büyük hatalar yaptığı maçta agresifliğinin kurbanı olan NR1 takımına karşılık daha sakin oynayan OHM, bir galibiyet daha alarak ligdeki 3. zaferini ilan etmiş oldu.


Crew – Team Turquality
Ligde galibiyeti bulunmayan ve son sırada yer alan iki ekibin karşılaşmasında Crew ekibi Rumble, Kalista ve Hecarim yasaklamalarını yaparken, TT ekibi ise Viktor, Maokai, LeBlanc yasaklamalarında bulundu. Şampiyon seçimlerinde ise Crew ekibi Gnar, Rek’sai, Bard, Vayne, Xerath’dan oluşan bir kompozisyon kurdu. Hem Vayne hem de Xerath son zamanlarda profesyonel arenada çok karşılaşmadığımız şampiyonlardı. TT ekibinde ise Lulu, Jinx, Morgana, Gragas ve Mundo seçimlerinin yapıldığını gördük. Mundo’ya çarp, teleport büyülerini seçen TT ekibi, global görevlerde avantajı ele geçirmek istediğini böylece gösterdi.

TT ekibinin koridor değişikliğiyle başlayan oyunda, Crew’in sıçrası bulunmayan Mundo’ya baskı kurmaması hata olarak değerlendirilebilir. TT ekibi ormancısı T4nky’nin Gragas ile oyun başında koridorlara sık sık baskı kurduğunu ve arkadaşlarını öne geçirmeye çalıştığını gördük. Şimdiye kadar eleştirilen TT, bu sefer oyun başını iyi oynadı ve öne geçmeyi başardı. Maçın 17. dakikasında ise Crew’in geri dönüşünü izledik. Ejderhayı alan TT takımını iki taraftan kıstıran ve kötü bir savaşa zorlayan Crew oyuncuları, güzel bir takım savaşıyla 4 skor almayı başardı ve ardından orta koridor kulesini de düşürerek ağırlığını hissettirdi. Bu dakikada ise yine hata yapan takım TT oldu. Geri dönmeye çalışan Crew ekibini yakalamanın derdine düşen ve gereksiz zorlayarak iki kulenin arasına giren TT oyuncularını kötü pozisyonda yakalayan Crew, 4 rakip oyuncuyu katletti ve maçın henüz 20. dakikasında baronu almayı başardı. TT ekibi o dakikadan sonra hem baronlu hem de oldukça güçlenmiş rakibine karşı direnemedi. Önde olan TT oyuncularının hatasını çok iyi değerlendirmeyi başaran Crew takımı sırasıyla inhibitörleri açarak, güzel bir oyunla ligdeki ilk galibiyetini almasını bildi.


HWA – Dark Passage
Türkiye League of Legends sahnesinin iki eski ve ezeli kulübünü karşı karşıya getiren haftanın en önemli maçıi adına yaraşır bir mücadeleye sahne oldu. İlk olarak yasaklama ve seçim ekranına bakacak olursak, HWA takımının Cho’Gath, Kalista ve Gnar yasaklamasına karşılık, DP ekibi  Cassiopeia, Kasadin, LeBlanc yasaklamasını yaptıtı. HWA; Maokai, Rek’Sai, Jinx, Orianna ve Alistar seçimlerini yaparken, DP ise Sivir, Gragas, Hecarim, Annie ve Xerath seçimlerinden yana tercihini kullandı.

Oyunun henüz ilk dakikalarında karşı ormana yapıla HWA baskınını iyi okuyamayan Dark Passage, büyük bir hataya imza attı ve ormancıları Crystal’ı kaybetti. Crystal gibi oyunun erken safhalarında agresif oynamaya çalışan bir ormancının maçın başında oldukça geriye düşmesi, DP’nin tüm planlarını ve oyun stratejisini çöpe attı diyebiliriz. Koridor değişikliği yapan ve dört kişiyle bir anda üst kule etrafında toplanarak kuleyi almayı başaran HWA’ya karşı gene bir reaksiyon gösteremeyen DP, oyun başında oldukça sıkıntılı dakikalar yaşadı. HWA ormancısı Stomaged’in güzel koridor baskınlarıyla maçın 7. dakikasında 1 kule, 3 skor ve 2000 altınla önde bulunuyordu HWA takımı. İşte ne olduysa bu dakikalardan sonra oldu. HWA ekibi rakip tarafa oyunu yıksa da, bazı noktalarda kararsız kalmaları ve karar mekanizmalarında ki yavaşlık, Dark Passage’ın oldukça işine yaradı. Tamamen geriye yaslanan ve rakibinin hatasını bekleyen bir DP takımını izledik. Önde olmasına rağmen bir türlü DP savunmasında bir açık bulamaması, HWA’yı daha da strese sokmuş olabilir ve bu yüzden maçı bitirecek hamleyi bir türlü yapamadıklarını düşünüyoruz. Geçen her saniyenin farkında olan DP ise kompozisyonlarının avantajını kullanmak için doğru zamanı beklemeye başlamıştı. HWA oyuncuları kulesi olmayan inhibitörü almakta gecikince ve oyalanarak baya dürtülünce, Dark Passage doğru bir pozisyonla savaşa girdi. Arkalardan gelen Hecarim’in Jinxi öldürmesiyle başlayan savaşı kazanan DP, uzun yeniden doğum sürelerinin yardımıyla maçı kazanmayı bildi ve güzel bir geri dönüşe imza attı. Yıllardır HWA – DP maçlarında karşılaştığımız durum bir kez daha gerçekleşti diyebiliriz. Her ne kadar oyuncular değişse de HWA’nın DP fobisi olduğu bir kere daha ortaya çıktı.


Şimdi ise takımların genel olarak bu haftaki performanslarına bakalım:

Beşiktaş e-Spor Kulübü (4-0)
Haftayı iki galibiyetle tamamlayan ve zirveye kurulan takım, Pazar günü oynadığı maçta eleştirilen oyun başında agresif olamamaları sorununu sanki çözmüş gibiydi. Theokoles’in oyun başındaki güzel oyununa karşılık birkaç kere gereksiz ölmesi göz ardı edilebilir. Takımın MSI sonrası hemen başlayan lig öncesi dinlenememesi ve yeterince antrenman yapamamasını düşünürsek, ilerleyen haftalarda performanslarını arttıracaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Eleştirilen Theokoles’in bu haftaki performansı, özellikle Pazar günü oynadığı oyun, onlar için iyi bir haberdi. Aşağı koridor ikilisi ise hala bildiğimiz gibi harika. Thaldrin’in Dyrus sendromuyla karşı karşıya olduğunu da bilelim. Artık rakipleri Thaldrin’i geri düşürmeyi amaç edinmiş durumdalar ve süreki onu kamplamaya başladılar. Thaldrin’in bu duruma alışması gerekebilir.

HWA (3-1)
Lige harika bir başlangıç yapan ve sağlam bir performans gösteren HWA’da Dark Passage fobisi yeniden hortladı. Tek mağlubiyetlerini haftanın son maçında, büyük bölümünü önde götürdükleri maçta DP’ye karşı aldılar. Kaan Kural’ın da maç sırasında söylediği “en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir” cümlesi, tam onlar için söylenmiş bir söz oldu. Maç içerisinde karar vermekten ve sorumluluk almaktan çekindiler ve maçı bitirecek riskleri alamadılar. Bu onlar için kötü bir haber sayılabilir zira karar mekanizmasına biraz daha çalışmaları gerektiğini gördük. Haftayı bir galibiyet, bir mağlubiyetle kapattılar.

Oyun Hizmetleri (3-1)
Lige çok iyi başladıktan sonra cumartesi günü HWA’karşı gösterdiği berbat performans ile kafalarda soru işareti yaratan Oyun Hizmetleri, Pazar günü güzel bir performansla galip gelmeyi bildi. İlk hafta neredeyse sıfır hata yapan takım, bu hafta kazandığı maçta bile birçok hata yaptı. OHM’nin bu sene lige çıktığını, bu sahneye yabancı olduğunu ve alışma döneminde olduğunu düşününce bu hatalar elbette kabul edilebilir. Takım oyunları ve takım olguları üst düzeyde, ilerleyen haftalarda başarılı performanslarını sürdüreceklerini düşünüyoruz.

Dark Passage (2-2)
Hafta içi Naru’nun 6 hafta oynayamama cezası alması onlar için çok kötü bir haberdi. Hala oturmayan takım uyumlarına bir de Naru’nun olmayışı eklenince bu haftaki performansları merak konusuydu. Cumartesi günü Atlas’a yenilen takım, Pazar günü harika bir geri dönüşle HWA’yı yenmeyi başardı ve haftayı 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ile kapattı. Naru’nun yerine takıma kattıkları Albaria takım içerisinde bilinen bir oyuncu. Elbette Naru’nun yerini dolduramayacağı aşikar ama en azından yapabilecekleri en iyi seçimi yapmış gözüküyorlar. DP’nin alt koridorunda hala sorunlar olduğu her maçta kendini belli ediyor. Zersting’in performansında büyük bir düşüş var ve Zeitnot hala bahar mevsimindeki performansına ulaşabilmiş değil. Naru’nun yokluğunda işleri hiç kolay değil ama takım bu süreci en hafif yaralarla atlatmak zorunda.

NumberOne eSports (2-2)
Haftayı bir galibiyet bir mağlubiyetle kapatan bir diğer takım NumberOne oldu. Pazar günü Oyun Hizmetlerine yenilen ekip, kendi sonunu bir nebze kendisi hazırladı. Oyun içerisinde gereksiz yere agresif oynayarak o maçtaki avantajlarını kaybettiler. Genel olarak Ferit’in gelişiyle beraber daha sağlam bir performans gösterdikleri ise gayet açık. Ferit, hem tecrübesiyle hem de kararlarıyla takıma fayda sağlıyor lakin oyun içerisinde gereksiz hamleleri daha şimdiden takıma yansımış gözükmekte. Haftaya hem Beşiktaş hem de Dark Passage ile oynayacaklar ve takımın asıl gücünü o maçlardan sonra görmüş olacağız.

Atlas (1-3)
Lige kötü başlayan takım, haftanın ilk gününde Dark Passage’ı güzel bir oyunla yenmeyi başardı. Bu galibiyet ile hem takım içerisindeki havayı düzelttiler, hem de oyuncular kendilerine olan güveni tekrardan sağlandı. Pazar günü Beşiktaş’a yenilseler de kadro değişikliği şu an için başarılı olmuş gözüküyor. Takıma yeni katılan Adeniel’in takımın çehresini değiştirdiği gayet açık. Cumartesi günü oynanan maçta orta koridorları Elysion’un Viktor performası çoğu takıma korku salmıştır ve Atlas’a karşı artık Viktor yasaklamasını görebiliriz.

Crew (1-3)
Kaybettikleri maçların çoğunda oldukça öne geçen ama oyun sonlarına doğru iyi oynayamayan bir Crew ekibi vardı iki hafta sonunda. Kaybettikleri takımlar arasında Beşiktaş ve Dark Passage olduğunu söylememiz gerekiyor. Bu hafta TT ekibini yenmeyi başardılar ve henüz Crew’in de bu arenaya alışma süresinde olduğunu düşünülünce, oyun sonlarını daha iyi oynamayı öğrendiklerinde korkulan bir ekip olabileceklerini öngörmek çok da zor değil. Haftaya Atlas ve HWA’ya karşı oynayacak olan takımda morallerin yerinde olması gerekiyor.

Team Turquality (0-4)
LongB’nin aldığı cezadan sonra bu hafta onun eksikliğini Misery ile doldurdular. Takımın ligde henüz galibieti bulunmuyor ve kötü oynadıkları gayet ortada. LongB’nin gelecek hafta orta koridorda göstereceği performans da merak konusu. İlk haftaki gibi bir performans ortaya koyar ve takım yine galibiyet alamazsa, düşme korkusuyla karşı karşıya kalabilirler. Team Turquality gibi bir ekibin bu durumdan bir önce kurtulması gerekiyor ve performanslarını yukarı çekmeleri lazım. Gerekirse kadro değişikliğine gidebilirler, yoksa her şey onlar için geç olabilir.


Son olarak, 2. hafta sonucunda geçen sezona oranla genel olarak performansı düşen ve yükselen oyunculara ve takımlara bakalım:

Performansı yükselenler: ↗

  • Nardeus
  • DumbleDoge
  • Ruvelius
  • HWA
  • Fabulous
  • Revanche
  • Oyun Hizmetleri

Performansı düşenler: ↙

  • Beşiktaş
  • Theokoles
  • Energy
  • Zeitnot
  • Zersting
  • Dark Passage
  • Atlas
  • LongB

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir