League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

Worlds 2017 Çeyrek Final İncelemesi: Royal Never Give Up-Fnatic

Worlds 2017’de çeyrek final heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Rakiplerini eleyen Samsung Galaxy ve SK Telecom T1 yarı finale yükselirken üçüncü yarı finalist Royal Never Give Up-Fnatic eşleşmesinin sonucunda belli olacak. 

Çeyrek final eşleşmelerinin üçüncüsü büyük bir mücadeleye sahne olacak. Gruplardan oldukça formda yükselen RNG favori olarak gösterilse de Fnatic’in de küçümsenmemesi gerekiyor. Turnuva boyunca FNC’nin gösterdiği adaptasyon ve değişim takımın rüzgarı arkasına almasına neden oldu. RNG ise belki de turnuvadaki en formda takım. Dilerseniz önce takımların grup performanslarına, ardından öne çıkan eşleşmelere ve tahminimize bir göz atalım.

Grup performansları

C grubunda Samsung Galaxy, G2 Esports ve 1907 Fenerbahçe Espor ile oynayan Royal Never Give Up, Çinli takımların Worlds’te kötü performans göstermesi geleneğini adeta kırmak istiyormuş gibi oynadı. Otoriteler SSG’yi RNG’den daha iyi görmesine rağmen takım Kore temsilcisini iki defa da yenmeyi başardı. İşin ironik tarafı ise RNG’nin grup aşamasında aldığı tek mağlubiyetin G2’den gelmiş olması. İkinci haftanın ilk maçında G2’ye yenilen fakat bunun dışında bir mağlubiyet almayan RNG, özellikle de alt koridorunun yıldızlaşması ile göze çarpıyor. Bu yıl kupayı kaldırmayı kafasına koymuş bir Uzi, bununla beraber harika oyunlar çıkaran Xiaohu RNG’nin en büyük silahları. RNG hakkında grup aşaması özelinde akılda kalan en çarpıcı şey ise kesinlikle SSG maçıydı. Bir gün önce EDG, SKT karşısında 10k öne geçmesine rağmen maçı kaybetmişti. Tam olarak aynı şekilde ilerleyen RNG-SSG maçında ise yorumcular EDG’nin bu hatasına atıfta bulunurken RNG avantajını zorladı ve oldukça iyi bir takım savaşı kazanarak maçı tamamladı, farkını ortaya koydu.

Fnatic için ise grup aşamasının ilk haftası kabus gibiydi. B grubunda Longzhu Gaming, Gigabyte Marines ve Immortals ile oynayan Fnatic, turnuvaya şok edici bir GAM mağlubiyeti ile başladı. Ardından hayal kırıklığı ile tamamlanan Immortals maçı ve LZ’nin aşağılayıcı bir şekilde Fnatic’i yenmesi takımdaki moralleri tamamıyla yıktı. İlk haftadaki FNC yorumcuların da tabiriyle Rekkles ile yaşayıp Rekkles ile ölüyordu. Takımda sorumluluk alan başka bir oyuncu yoktu, dahası FNC başka nasıl oynaması gerektiğini de bilmiyormuş gibiydi. İkinci hafta ise işler tamamıyla değişti. Günün ikinci maçında LZ’ye yenilse de FNC geride kalan maçlarını kazandı ve rakiplerini tiebreaker’a zorladı. Buradaki iki maçı da kazanan FNC, ilk hafta hiç maç kazanmadığı turnuvada çeyrek finale yükseldi ve bunu yapabilen ilk takım oldu. İkinci hafta Soaz ve Caps’in sorumluluk alması, Broxah’nın orta koridora daha çok vakit ayırması Fnatic’in çehresini değiştirdi.

Seri analizi

Herkes elbette serinin RNG’nin zaferiyle sonuçlanacağını düşünüyor. Aslında baktığımızda Fnatic’in hiç de fena bir kura çekmediğini söylememiz mümkün. Birinci torba takımlarından tarz olarak birbirine en yakın takımlar FNC ve RNG. İki takım da alt koridoruna büyük önem veriyor ve orta koridorunu fazlasıyla önemsiyor. Bununla beraber RNG’nin orman eşleşmesinde çok daha üstün. Otoritelere göre Mlxg turnuvadaki belki de en iyi ormancı. Öte yandan Broxah mekanik olarak da iyi bir ormancı olsa da Mlxg’nin orman kamplarını temizleme taktiği ve baskınları çok daha iyi.

Turnuva boyunca LetMe çok öne çıkmasa da üzerine düşeni yaptığı kesin. Bununla birlikte Soaz FNC hayranlarının yoğun tepkisini almıştı. Fakat oyuncu ikinci hafta silkelendi ve kendisine gelerek takımını taşıdı.

Seride kritik olan bazı noktalar var. Bunlardan ilk FNC’de kimlerin gününde olup olmayacağı. Daha doğrusu takımın nasıl bir strateji izleyeceği. IMT karşısında Twitch ile FNC’yi adeta tek başına sırtlayan fakat tek bir hatası yüzünden maçı da kaybeden Rekkles’ın tekrar aynı sorumluluğu üstlenmeyeceğini tahmin edebiliriz. Öte yandan Uzi’nin de tıpkı Rekkles gibi süperstar performansı sergileme potansiyeli de yüksek. Bu yüzden alt koridorun seride kritik bir rol oynayacağını tahmin etmek mümkün.

Bununla birlikte Mlxg’nin üst koridora odaklanarak Soaz’i oyundan düşürmeye çalıştığına da şahit olabiliriz. İki takımın da metaya sıkı bir şekilde bağlı kalacağı düşünülebilir, fakat bugün oynanan MSF-SKT serisi bize gösterdi ki meta dışı bazı şampiyonlar da belirli kompozisyonlarda harika işler çıkarabiliyor. Dolayısıyla Thresh, Blitzcrank ve hatta Tahm Kench gibi sıradışı Buhurdanlık kullanmayan destek seçimleri de serinin gidişatını değiştirecektir.

Hangi eşleşmeye dikkat etmeli?

Uzi vs Rekkles: Bu elbette beklenen bir eşleşme. İki takımın da yıldızı, dünyanın en iyi nişancıları arasında gösterilen oyuncuların performansları ve birbiri üzerinde kurmaya çalışacakları üstünlük serinin gidişatını derinden etkileyecek. Uzi’nin Worlds’de birden fazla final görmüş olması büyük bir tecrübe. Fakat Rekkles da Uzi kadar olmasa da büyük maçları oynamayı çok iyi biliyor. Tarz olarak da birbirine benzeyen oyuncuların seçecekleri şampiyonlar büyük önem taşıyacak. Caitlyn gibi Buhurdanlık metasına pek uymayan fakat koridor aşaması çok iyi olan şampiyonlar koridorun ve eşleşmesinin dengesini belirleyecek.

Kim kazanır?

Mantıken baktığımızda RNG’nin stabil oyunu ve bu yıl gösterdikleri gerçekten de üstün performans takımı bir adım önde görmemize sebep oluyor. Fakat Fnatic’in kaybedecek hiçbir şeyi yok. Bununla birlikte takımın 0-3’ten gelip çeyrek finale yükselmesi FNC’nin morallerini de yükseltmiştir. Yani rüzgar FNC’den yana. Burada takımların orta koridor ve orman pozisyonlarındaki oyunculardan alacakları katkı çok önemli. Sonuç olarak tahminim 3-2 RNG’nin kazanacağı yönünde. Fakat FNC’nin yarı finale yükselmesi de çok büyük bir sürpriz olarak karşılanmayacaktır.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir