League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

Worlds 2017 Güç Dengeleri

Hasret sona eriyor ve heyecanla beklenen League of Legends 2017 Dünya Şampiyonası 23 Eylül’de, 1907 Fenerbahçe’nin de yer aldığı Ön Eleme aşamasıyla başlıyor. Biz de Worlds 2017’de mücadele edecek bütün takımların güç dengelerini sizler için sıraladık. 

Yapılan bu sıralamada, takımların liglerinin normal sezon ve playoff aşamalarındaki performansları, daha önceki Worlds tecrübeleri, turnuvaya katıldıkları kadrolar ve rakipleri ile son dönemde yaptıkları karşılaşmaları dikkate aldık. Worlds 2017, 23 Eylül’de Team WE – Lyon Gaming mücadelesiyle başlayacak.

1. Longzhu Gaming

Bu sezon izlemesi en keyifli takımların başında şüphesiz Longzhu Gaming geliyordu. Yaz Mevsimi’nde LCK’i takip edenler Longzhu’nun oyun kontrolünü, takım savaşlarındaki başarısını ve bireysel olarak büyüleyici performanslarını izleme şansı elde ettiler. Alt koridorda PraY-GorillA ikilisinin yeniden hayat bulması, Bdd’nin tam bir yıldız orta koridor gibi oynaması, Cuzz’un sürekli doğru zamanda doğru yerde olması ve yukarıda Khan’ın rüya gibi bir sezonu geride bırakması Longzhu’nun Worlds 2017’deki şansını artırıyor.

2. SK Telecom T1

İlk sırada Longzhu’ya yer vermek tabii ki SKT’nin en büyük favorilerden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kupa canavarı olarak adlandırılan ve neredeyse katıldığı her turnuvadan şampiyon ayrılan ekip, yine mutlu sona ulaşma konsunda büyük şansa sahip. Ancak SKT’nin bu serisini bozan takımın Longzhu olduğunu ve LCK şampiyonluğunu elinden aldığını hatırlatalım. Bakalım turnuva SKT için rövanşı almak mı, yoksa kötü gidişin devamı mı olacak. Üst koridorda iyi bir sezon geçiren Untara’nın da Çin’e götürülmediğini, bir türlü bekleneni veremeyen Huni’nin takımda yer aldığını hatırlatalım.

3. Team WE

Team WE bu sezon LPL’de final dahi oynamadı. Belki kendisine bu kadar üst sırada yer vermek diğer takımlara haksızlık olarak gözükecek ancak durum biraz farklı. MSI’da 3. olan, ardından Rift Rivals’da SKT’yi devirerek Çin’e şampiyonluğu getiren ekip, turnuvaya oldukça tecrübe kazanmış bir şekilde geliyor. Ne yapacağı hiç belli olmayan Çin temsilcisinin en büyük avantajı da bu belirsizlikten geliyor. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde WE’nin LPL’den gelen takımlar arasında Kore’yi yenme şansı olan tek takım olduğunu söyleyebiliriz.

4. Samsung Galaxy

LCK’de normal sezona fırtına gibi başlayan ancak bu iyi gidişin sonunu getiremeyerek ligi 3. sırada bitiren Samsung, playoff’larda karşılaştığı SKT karşısında darmadağın olmuştu. Her şey SSG için kötü gitmeye başladı derken Worlds’e katılmak için KT ile karşılaşan ekip, rakibini 3-0 gibi temiz bir skorla geçerek bileti cebine koymuştu. Sürekli iniş çıkış halinde olan Samsung’un turnuvada nasıl bir görüntü çizeceği merak konusu.

5. Royal Never Give Up

LPL finalinde Edward Gaming ile karşılaşan ve son maçların seçim yasaklama ekranındaki hatalar sebebiyle şampiyonluğu kaçıran RNG, Worlds’e güçlü bir şekilde geliyor. Üst koridorda LetMe ve aşağıda Uzi/Ming ikilisi ile etkili olan ekipte en dikkat çeken oyuncu ise orta koridor Xiaohu. Normal sezonda orta koridor oyuncuları arasında en yüksek KDA’ya sahip olan yıldız ismi gelen sıralamada geçen tek isim takım arkadaşı Uzi. Farklı stratejiler geliştirme konusunda belki de en iyi takım olan RNG, Worlds’e iddialı geliyor.

6. Edward Gaming

Her ne kadar LPL’de normal sezonu birinci tamamlasa ve ardından finalde RNG’yi yenip şampiyon olsa da Edward Gaming Worlds’te pek de iddialı değil. Bu durumun sebepleri arasında üst koridor oyuncusu Mouse’un erken oyundaki etkisizliği ve genelde rakipleri karşısında koridoru kaybetmesi, Clearlove’ın dar şampiyon havuzu ve EDG adına en büyük problemlerden birisi olan tek maçlık seriler bulunuyor. Çin’de Bo5’i çok iyi oynayan ve seri ilerledikçe kendine gelip galibiyete uzanan ekip, finali de bu şekilde 3-2 kazanmıştı. Ancak EDG’nin Worlds’te ilk maçlardan ipinin çekilmesi oldukça muhtemel.

7. Flash Wolves

SKT karşısında aldığı galibiyetlerle adından söz ettiren Flash Wolves, bu sezon LMS’ten gelen takımlar arasında az da olsa iddia sahibi tek ekip. Normal sezonu rahat bir şekilde ilk sırada tamamlayan ve finalde AHQ’yu 3-0 ile geçen takım, asıl sınavını Worlds’te verecek. Daha önce katıldığı turnuvalardan elde ettiği tecrübeler ve nispeten güçlü kadrosuyla Flash Wolves’un üst sıralarda yer alabileceğini söylememiz mümkün.

8. Team SoloMid

NA LCS’te normal sezonda oynadığı 18 seride sadece dört yenilgi alan ve playoff’larda önce Dignitas’ı, ardından da finalde Immortals’ı 3-1 ile geçen TSM, şampiyon olarak Worlds’e katılma hakkı elde etti. Genel olarak iyi performanslar gösteren ancak bir türlü tam olarak isteneni veremeyen TSM’i bu yıl da turnuvada çok güçlü rakipler bekliyor. Flash Wolves, Misfits ve Play-In’den gelecek bir takımla eşleşen TSM’in gruptan çıkması kuvvetle muhtemel. Ancak sonraki aşamalarda ne yapacağı merak konusu.

9. G2 Esports

MSI’da final oynayan ve SKT’ye mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada bitiren G2, oldukça önemli bir başarıya imza atmıştı. Bu sezon EU LCS’e istediği gibi başlayamayan, ancak playoff’larda kendine gelen G2 şampiyon olarak tam bir büyük maç takımı olduğunu gösterdi. Ligde karşısında zorlandığı takımları finallerde çok rahat geçen ekip, daha önceki tecrübeleri ve bu büyük maç performansı sayesinde Worlds’te yine adından söz ettirebilir.

10. Immortals

Bu mevsim NA LCS’te oldukça iyi bir sezon geçiren ve final oynama başarısı gösteren Immortals, TSM’e yenilerek şampiyonluğu elinden kaçırmıştı. Grup aşamasında Longzhu ve sürprizlerin takımı Gigabyte Martines ile eşleşen ekibin oldukça şanssız bir kura çektiğini söyleyebiliriz. Ancak Ön Eleme aşamasından gelecek takıma göre Immortals’ın grubunu ikinci sırada bitirme şansı oldukça yüksek.

11. Fnatic

Geçtiğimiz yıllardaki kötü gidişin ardından bu mevsim iyi bir normal sezonu geride bırakan Fnatic, EU LCS’te A grubunu ilk sırada tamamlamıştı. Ancak yarı finalde Misfits’e 3-0 yenilerek şampiyonluk şansını başka bahara bırakan ekip, neyse ki gauntlet’te H2K’i yenmeyi başardı ve Worlds’e katılarak taraftarlarını mutlu etti. Ön Eleme aşamasında kolay bir gruba düşen Fnatic’in ikinci raunda çıkması kesin gibi ancak daha sonra karşılaşacağı takım grup aşamasında yer alabilmesi adına büyük önem arz ediyor.

12. Misfits

Hans Sama ve PowerOfEvil gibi yıldızlarıyla başarı sağlaması muhtemel olan Misfits, bir maç üzerinden oynanacak maçlarda hem patlama yapma hem de hayal kırıklığı yaratma potansiyellerine sahip. EU LCS’te çok iyi bir normal sezon aşaması geçirmeyen ancak playoff’larda canavara dönüşen Misfits’te en büyük problem uluslararası turnuva tecrübesinin olmaması.

13. Cloud9

Bu sezon NA LCS’te Cloud9’ın en büyük başarısı gauntlet’te CLG’yi yenmesiydi, ki bu galibiyet kendilerine Worlds bileti olarak geri döndü. Gerek normal sezonda gerekse de playoff’larda ortalama bir görüntü çizen ekip, turnuvaya Play-In aşamasından dahil olacak. Oldukça iyi bir kura çeken C9, gurubunu çok büyük olasılıkla lider tamamlayacak ancak diğer grup ikincileri karşısında %100 favori olduğunu söylemek de zor.

14. 1907 Fenerbahçe Espor

Gelelim 1907 Fenerbahçe Espor’a. Kurulduğu sene ŞL’de şampiyonluk başarısı yakalayan ve Worlds’e katılma hakkı elde eden FB, Ön Eleme gruplarında Rampage ve Hong Kong Attitude ile eşleşti. Bakıldığında temsilcimiz çekilebilecek en güzel kuralardan birini çekti ve ilk iki sırada yer almak adına büyük bir avantaj elde etti. Diğer grupları lider tamamlayacak takımların büyük olasılıkla WE, Fnatic ve Cloud9 olacağını düşünürsek, Worlds’e gidebilmemiz için grubumuzu ilk sırada tamamlayıp bu üç ekiple eşleşmekten kurtulmamız oldukça büyük önem arz ediyor. Orta ve üst koridor oyuncularımız bu tarz büyük maçlara alışkın olduğu için problem yaşamayacaklardır. Çok iyi bir sezon geçiren padden-Japone ikilisinin de gerçek oyunlarını ortaya koymayı başarması durumunda grup aşamasına kalmamız oldukça muhtemel.

15. Gigabyte Marines

MSI’da adından en fazla söz ettiren takım şüphesiz Gigabyte Marines oldu. Önce Play-In aşamasını domine eden, ardından da grupta aldığı galibiyetlerle dikkatleri üzerine çeken ekip, oyun stratejilerinin çözülmesi sonrası oldukça zorlanmıştı. Ancak bu turnuvada da aynı sürprizi yapacakları konusunda tüm otoriteler şüpheli. Rift Rivals’da Rampage’e boyun eğen ekip, Longzhu ve Immortals’ın yer aldığı gruptan muhtemelen çıkamayacaktır.

16. Hong Kong Attitude

Adından da anlaşılacağı üzere Hong Kong’u temsilen Worlds’e katılan Hong Kong Attitude, LMS’in turnuvaya gönderdiği üçüncü takım oldu. Bütün sezonu orta sıralarda geçiren HKA ligi 5. sırada tamamladı ancak Worlds’e katılma başarısı göstererek herkesi şaşırttı. Takımın en öne çıkan oyuncusu ise kesinlikle nişancısı Unified. Fenerbahçe’nin nispeten tecrübesiz diyebileceğimiz alt koridoruna yoğun bir şekilde yardımda bulunması hem Unified’ın güçlenmesine engel olur, hem de padden-Japone ikilisinin öz güvenlerini artırır.

17. Gambit Gaming

Bu sezon Rusya’daki en güçlü takım olan Gambit, finalde M19’u yenerek şampiyon oldu ve Worlds’e katılma başarısı gösterdi. Rift Rivals’da yer alamamış olmaları uluslararası arenadaki performanslarını görmemize engel oldu ancak eski Albus kadrosundan oyunculara, ayrıca Diamondprox ve Edward gibi tecrübeli isimlere sahip olması Gambit’i güçlü kılan etmenlerden. Ne yapacağı en merak edilen takımlardan biri konumundaki Gambit, grubundan ikinci de olsa çıkmayı bir şekilde başaracaktır.

18. AHQ Esports

AHQ belki LMS’ten ikinci sırada turnuvaya katılıyor ancak bu sezon gerçekten zayıf bir görüntü çiziyor. Normal sezonu iyi geçirse de playoff’larda kötü performanslar ortaya koyan ekip zar zor geldiği finalde Flash Wolves karşısında adeta bozguna uğradı. Bu sırada gauntlet’te boy gösteren HKA ise gayet iyi sonuçlar aldı ve uyumlu gözüktü. Edward Gaming ve SKT’nin olduğu gruba düşen AHQ’nun bu gruptan çıkması tam anlamıyla mucize olur.

19. Lyon Gaming

2016’da Brezilya’da düzenlenen IWCQ’da grup aşamasında adeta ateş eden, ancak yarı finallerde Albus Nox Luna’ya mağlup olarak Worlds biletini elinden kaçıran Lyon Gaming, o dönemden bu yana ligde fırtına gibi esiyor. Her ne kadar Seiya ve WhiteLotus gibi iki yıldız isme sahip olsa ve ligde 32 seridir yenilmiyor olsa da, Lyon Gaming’in işi Ön Eleme’de oldukça zor. Kendi liglerinde pek de iyi ekiplerin bulunmaması ve haliyle rekabet oluşmaması Lyon’ı olduğundan çok daha iyi gösteriyor. Zaten kuralardan Team WE ve Gambit gibi iki güçlü ekibin gelmesi Lyon’ın grup aşamasına kalma şansını bir miktar zora soktu. Yine de Gambit’i alt edip grubu ikinci bitirme ihtimalleri tabii ki mevcut.

20. Team oNe

Geçtiğimiz sezon alt ligde INTZ’in kardeş takımı olarak mücadele eden ve üst lige çıkınca kurallar gereği slotu devreden INTZ Genesis, Team oNe adını aldı ve çaylaklarla dolu kadrosuyla bu sezon CBLoL’de şampiyon olmayı başardı. Her ne kadar peri masalını yaşayıp şampiyonluğa ulaşmış olsa da oNe’ın Worlds’teki işi oldukça zor. Zira Cloud9’ın olduğu gruptan en iyi ihtimalle ikinci çıkacak olan takım, diğer grupların birincileriyle oynamak zorunda kalacak ve çok büyük olasılıkla da gruplara gidemeyecek.

21. Rampage

Rampage bize yabancı olmayan ve genelde canımızı sıkmayan bir ekip. Bireysel olarak yetenekli oyunculara sahip olan Japon temsilcisi buna rağmen takım olarak pek de uyum gösteremiyor. Oyun içinde karar verme ve rotasyon yapma konusunda problemleri olan RPG, çok büyük olasılıkla bir sürpriz yapamayıp, bizim de içinde olduğumuz grubu son sırada bitirir.

22. Dire Wolves

Okyanusya temsilcisi Dire Wolves’u yakından tanıyoruz. MSI’da ülkemizi temsil eden BAUSuperMassive’in grubuna düşen ve zayıf bir görüntü ortaya koyan ekip, bu sezon ligini şampiyon tamamlayarak Ön Eleme aşamasına katılmaya hak kazandı. Agresif oyun tarzı ve tanınan ormancısı Shernfire ile etkili olmaya çalışan Dire Wolves, Team One ile grubunda ikincilik mücadelesi verecek.

23. Young Generation

Vietnam’ı temsilen turnuvaya katılan Young Generation, ligde ilk haftalarda en büyük rakibi Gigabyte Marines’i yenmeyi başarmıştı ancak daha sonra lig beklendiği gibi GAM hükümdarlığında geçti. Worlds’e katılarak büyük bir başarıya imza atan ekibin, Kaos Latin Gamers’ı 3. torbadan çekmesi büyük bir şans. Her ne kadar grubu 2. bitirme şansları olsa da, YG’nin Worlds grup aşamasına kalması imkansıza yakın gibi gözüküyor.

24. Kaos Latin Gamers

Tüm otoriteler tarafından turnuvanın en güçsüz takımı olarak lanse edilen Kaos Latin Gamers, CLS’yi şampiyon tamamlayarak Ön Eleme aşamasına katılmayı başardı. Alt koridor odaklı bir oyun tarzını benimseyen ekipte öne çıkan oyuncu ise ormancı Tierwulf. Young Generation ile grubunda ikincilik mücadelesi verecek olan KLG’in gruptan çıkması durumunda karşılaşacağı muhtemel takımlara karşı işi oldukça zor.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir